Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 13-12-07, 23:36
Το avatar του χρήστη Panagiotis
Panagiotis Panagiotis is offline

Απάντηση: Νέες ρυθμίσεις για την Αλιεία

Οι νέες ρυθμίσεις για την αλιεία, είναι ήδη εν ισχύ, ή προκειται να τεθούν σε εφαρμογή κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία?
Ρωτάω διότι εξακολουθώ να βλέπω τις γνωστές τράτες στην περιοχή της βάρκιζας, και δεν μου δίνουν την εντύπωση πως ανησυχούν ιδιαίτερα για το περιπολικό του λιμενικού, που επίσης έχω δεί αρκετές φορές στην ίδια περιοχή!!

Και κάτι ακόμα!
Εμαθα απο επαγγελματία ψαρά πως στην περιοχή του κόλπου του Μαραθώνα πριν περίπου 15 μέρες οι αρχές απαγόρεψαν κάθε είδους αλιεία σε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της ακτής του κόλπου, το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του περιλαμβάνει λασπώδη βυθό, γιατί τυγχάνει να γνωρίζω την μορφολογία του βυθού της συγκεκριμένης περιοχής.
Μάλιστα η απαγόρευση δεν ανέφερε κάποια συγκεκριμένη απόσταση απο την ακτή, αλλά μέσω ένος σχεδιαγράμματος που συνόδευε την απόφαση που έστειλαν χώριζε τον κόλπο σε δύο τριγωνικά "κομμάτια", με το μέσο του κόλπου να είναι ουσιαστικά εκτός της ζώνης απαγόρευσης!
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να έχω ένα αντίγραφο του συγκεκριμένου σχεδιαγράμματος, αλλά φαντάζομαι πως μπορεί να το γνωρίζουν κάποιοι απο το φόρουμ!

Αν λοιπόν κάποια απαγόρευση δεν γίνεται για προστασία ενός ευαίσθητου οικοσυστήματος ή μιας περιοχής με ιδιαίτερη ομορφία η ποικιλία σε θαλάσσιους οργανισμους, για ποιόν άλλο πιθανό λόγο μπορεί να εφαρμοστεί, όπως έγινε και στην περίπτωση που αναφέρω?
Απάντηση με παράθεση