Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 16-01-08, 18:22
billy billy is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Απάντηση: Open Source Dive Computer

Επιτέλους σχεδόν πλησιάζει το ιδανικό dive computer.....

Μου αρέσει γιατί είναι open, Δεν μου αρέσει γιατί δεν είναι 100 % Open

Και εξηγώ:
Το γεγονός ότι είναι open σημαίνει οτί μπορώ να κάνω ότι θέλω, να αλλάξω τις οθόνες που βγάζει, τον αλγόριθμο που έχει κλπ. πάντα όμως αφορά το software.

Με το hardware όμως τι γίνεται ?

Στην περίπτωση του συγκεκριμένου project ο τύπος έριξε λεφτά για να φτιάξει το case για να το βάλει μέσα.

Δεν έχει όμως (ή τουλάχιστον δεν το έχει κάνει ακόμα) όλο το κομμάτι του hardware, με τo PCB. (To schematic το δίνει) Γιατί ?

Κόστος:
CPU 10 Εuro
ΟLED 60 Euro
PCB 10 Euro
Pressure sensor 100 Euro
Ficher connector 60 Euro
Λοιπά 60 Euro

Άντε να το κάνουμε 300 Εuro σε parts.

677 Euro list price είναι πολλά, και μάλλον προσπαθεί να βγάλει τα λεφτά που έριξε για τα cases

Έαν έφτανα σε αυτήν τη κατηγορία για dive computer θα έπερνα commercial λύση.

Παράθεση:
Μπορώ να φανταστώ όμως αρκετό κόσμο που θα ήθελε να το αποκτήσει, έστω και από βίτσιο
Για DIY λύση.... Άστο το φτιάχνω μόνος μου τουλάχιστον να ξέρω και τι κάνω

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Thanos
Γιώργο είναι τάση ή μόδα το "ελεύθερο firmware" ;;
Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Πολλά projects έχουν ξεκινήσει ανοικτά και στην συνέχεια υπάρχει εταιρία απο πισω για το support.

Ίσχύει φυσικά και το ανάποδο.

Ο συγκεκριμένος δεν μπορούσε να κάνει και διαφορετικά, το γεγονός ότι χρησιμοποιεί κομμάτια από open source το project του πρέπει να είναι open source και να κάνει release τον κώδικα και ότι χρειάζεται να φτιαχτεί το τελικό firmware.

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Thanos
Προσωπικά μόνο θετικό βλέπω το γεγονός να σου δίνει την δυνατότητα ο κατασκευαστής να διαλέξεις εσύ τον αλγόριθμο που θα χρησιμοποιεί το DC σου.
To κάνει και το HS Explorer, VR3 κλπ
H περίπτωση εδώ είναι ότι εσύ θα γράψεις έαν θέλεις το deco software που θα χρησιμοποιηθεί με αυτό το divecomputer

Θα έδινες 10Κ-20K Euro για να πάρεις τα δικαιώματα του RGBM για commercial χρήση ?
Απάντηση με παράθεση