Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Big-Blue
Καλημέρα,
κυρία μου ένα πρόβλημα που θα έχετε με το συγκεκριμένο εργαλείο είναι η εξίσωση πίεσης του όγκου της μάσκας το οποίο στην αυτόνομη δεν είναι πρόβλημα λόγω συνεχούς παροχής αέρα. Στην ελεύθερη είναι τα ζόρια αλλά αυτό ξεκινάει από κάποιο βάθος και μετά, νομίζω κάτω από τα 10μ. Άντε να εξισώσεις τη μάσκα αυτή με μια ανάσα!!!
Η εξίσωση της πίεσης στα αυτιά γίνεται απλά θα είναι λίγο δυσκολότερη λόγω δύσχρηστων ''υποδοχέων'' για τα δάκτυλα (καλομάθαμε με τις σιλικόνες).
Επίσης, δε νομίζω πως το υλικό της είναι από σιλικόνη οπότε το μαύρο (?) λάστιχο καταστρέφεται πολύ γρήγορα από ήλιο, άλατα κτλ και αφήνει και το γνωστό κύκλο γύρω απ' το πρόσωπο  .
ΑΑΑΑΑ, θέλει και ένα σωρό σάλιο για να την ξεθολώνεις.
Συμπέρασμα: 
|
1. κι ομως η συγκεκριμενη μασκα της φωτογραφιας λογω σχηματος δεν εχει μεγαλη διαφορα σε ογκο απο τις κλασικες μεσαιου ογκου του εμποριου.
2. φυσικα και ειναι απο το μαυρο λαστιχο (νεοπρεν) που ενω πραγματικα εχει ζωη γυρω στη πενταετια εχει δυο ενδιαφερουσες διαφορες σχετικα με τη σιλικονη α. διατηρει το σχημα του (γιατι ειναι σκληροτερο) β. εχει μια χρησιμη μονιμη παραμορφωση ωστε μετα απο 5-10 καταδυσεις να παιρνει το σχημα του προσωπου που το χρησιμοποιει και μετα απο ενα χρονο να θυμιζει μασκα με παραγγελια για αυτο το προσωπο.
Μαλιστα η scubapro (και σχεδον ολες οι πρωην ιταλικες) χρησιμοποιησε και χρησιμοποιει για πολλα χρονια παραμφερη λαστιχα σε πολυ ειδικα μοντελα τους.
Προσοχη ομως το "λαστιχο" (συνθετικο καουτσουκ η νεοπρεν) θελει προσοχη στην αποθηκευση του (καλυτερα υφασματινη σακουλα). Αυτο γιατι στην μακροχρονη επαφη του με διαφορα κοινα πολυμερη πχ pvc κυριολεκτικα διαλυεται.