Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Σώτος Χριστοδούλου
Βρισκόμαστε στη εποχή της βιοματικής εκπαίδευσης και της συναισθηματικής νοημοσύνης. Μην τοποθετείτε την ακαδημαική γνώση σε πρακτικά θέματα όπως η ΚΑΡΠΑ σε ψηλότερο βαθμό προτεραιότητας από την πρακτική και μην εκθειάζετε την ακαδημαική γνώση σε αυτό το θέμα. Εκείνο που χρειάζεται είναι πρακτική προπόνηση τσαγανό και μηχανική εφαρμογή του ABCD. Η εξάσκηση θα μας κάνει τέλειους και το διάβασμα έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Τι να τον κάνω εγώ το λόχο αν δεν έχει ρίξει βόλι και να ξέρει πυρηνική φυσική? 
|
Εδω μαζί σου 1000%
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Σώτος Χριστοδούλου
Καλή η καζούρα αλλά δεν μπορύμε να μην κλέβουμε από άλλους λαούς (ηλίθιους κατά τα άλλα) τις μεθόδους που αποδίδουν.
|
Εδώ θα διαφωνήσω. Τα μηνύματα που παίρνω εγώ από φίλους που ζουν στις ΗΠΑ είναι πραγματικά πολύ απαισιόδοξα: Έχουν φτάσει σε τέτοιο βαθμό ηλιθιότητας και αποξένωσης που φοβούνται να βοηθήσουν τον διπλανό τους, με το σκεπτικό ότι θα τους κάνει μήνυση για αμέλεια ή παράλειψη.
Παραδείγματα:
α. Φίλοι βλέπουν σε εμπορικό κέντρο της Ν.Υόρκης κάποιον να έχει πέσει στο πάτωμα και να χτυπιέται (99% από εππιληψία) ενώ γύρω του έχουν κάνει κλοιό οι φρουροί του εμπορικού κέντρου και απλώς τον κοιτάνε. Πλησιάζουν για να βοηθήσουν (ένας από τους φίλους μου ήταν γιατρός) και η απάντηση που παίρνουν είναι αποστομωτική: Έχουμε ειδοποιήσει ασθενοφόρο, παρακαλώ μη τον αγγίζετε γιατί μπορεί να σας κάνει μήνυση για κακό χειρισμό.
Δηλ. έχουμε έναν άνθρωπο που μπορεί να καταπιεί τη γλώσσα του και να πνιγεί και περιμένουμε το ασθενοφόρο
β. Γίνεται ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο δρόμο και δε σταματάει κανείς, για τους ίδιους λόγους που ανέφερα στο (α)
γ. Σου χτυπάει το κουδούνι κάποιος από το διπλανό διαμέρισμα ζητώντας βοήθεια: Δεν του ανοίγεις καθόλου, γιατί μπορεί μετά να σου κάνει μήνυση ...ότι άργησες να καλέσεις το ασθενοφόρο
Έχω κι άλλα παραδείγματα μανίας μηνύσεων, αλλά είναι άσχετα από το θέμα των πρώτων βοηθειών. Φυσικά ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης πέφτει στον τρόπο που λειτουργούν οι δικηγόροι και τις συμβουλές που δίνουν στους πελάτες τους αλλά το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στον καθένα προσωπικά: Όταν η φυσική αυτορύθμιση των σχέσεων σε μια κοινωνία και η βοήθεια προς το διπλανό μας, μετατίθεται σε ένα πολύπλοκο και ψυχρό νομικό σύστημα, τότε κάτι πάει στραβά.
Να αντιστρέψω λοιπόν το ερωτημά σου: Τι να τον κάνω εγώ τον αμερικανό που έχει την αυτοπεποίθηση της εκπαίδευσής του, αν για να εφαρμόσει οτιδήποτε πρέπει να πάρει τηλέφωνο τον δικηγόρο του?
Φυσικά στην Ελλάδα - δόξα τω θεώ - δεν έχουμε τέτοια φαινόμενα μηνυσο-λαγνείας, οπότε συμφωνώ απολύτως και επαυξάνω:
Παράθεση:
Μην τοποθετείτε την ακαδημαική γνώση σε πρακτικά θέματα όπως η ΚΑΡΠΑ σε ψηλότερο βαθμό προτεραιότητας από την πρακτική και μην εκθειάζετε την ακαδημαική γνώση σε αυτό το θέμα. Εκείνο που χρειάζεται είναι πρακτική προπόνηση τσαγανό και μηχανική εφαρμογή του ABCD.
|