Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 25-01-08, 13:23
Tiburon Tiburon is offline

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Cool Απάντηση: 02.02.2008 - Ημερίδα: Καταδυτικά Πάρκα στην Ελλάδα - Προβληματισμοί και Προοπτικές

Γεια σε όλους! Όλα αυτά τα θέματα μας απασχολούν και μας προβληματίζουν και περιμένουμε οι προσκεκλημένοι ομιλητές να λύσουν τις όποιες απορίες μας. Η προστασία των περιοχών που θα αποτελέσουν ‘ΠΟΑΚΠ’ είναι ένα ζήτημα που δεν έχει διευκρινιστεί με σαφήνεια – όπως και πολλά άλλα – και σίγουρα θα γίνει θέμα. Σε ότι αφορά τα δύο Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα, λόγω προσωπικής γνωριμίας, έχω ενημερώσει για την ημερίδα τους υπεύθυνους των Φορέων Διαχείρισής τους και πιθανόν να βρίσκονται εκεί κάποιοι εκπρόσωποι. Η αυτόνομη κατάδυση είναι μία δραστηριότητα που πραγματοποιείται μέσα στις επιτρεπόμενες ζώνες των δύο πάρκων και οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί, το γνωρίζουν και ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το θέμα. Μη νομίζετε πως δεν γίνονται πράγματα επειδή δεν τα μαθαίνουμε… Εγώ κάθε τρεις και λίγο μαθαίνω από κάτι και πέφτω από τα σύννεφα! Στη Ζάκυνθο ας πούμε, έχουν ήδη παραγγείλει και ίσως έχουν εγκαταστήσει κιόλας, σημαδούρες για να προσδένουν τα σκάφη ώστε να περιοριστεί η αγκυροβολία, ενώ στα σχέδιά τους είναι η χάραξη ‘μονοπατιών για snorkeling’, όπως έχει γίνει και σε άλλα μέρη του κόσμου (π.χ. Γαλλία, Ισπανία). Θα μου πείτε γιατί εμείς δεν τα μαθαίνουμε… Το θέμα είναι ότι για να υπάρχει ενημέρωση, πρέπει να υπάρχει ενδιαφέρον και ‘ενότητα’. Εμείς καλά καλά δεν γνωριζόμαστε! Δεν ξέρουμε τι σχεδιάζουν για εμάς, χωρίς εμάς… Δεν ξέρουμε ποιοι ασχολούνται με το θέμα όπως αντίστοιχα δεν ξέρουν αυτοί ασχολούνται τους λοιπούς άμεσα ενδιαφερόμενους! Ας πούμε για την ύπαρξη και δραστηριοποίηση του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, έμαθαν οι υπεύθυνοι των δύο Εθνικών Θαλάσσιων Πάρκων της Ελλάδας, σε μία συνάντηση στο εξωτερικό, πριν από μερικούς μήνες! Φυσικά βέβαια ποτέ δεν φταίει μόνο ένας… Πρέπει κάποιος που θέλει να συμμετέχει σε κάτι δυναμικά να δηλώσει 'εδώ είμαι' και οι υπόλοιποι να έχουν τεντωμένα τα αυτιά τους για να τους ακούσουν. Για αυτό άλλωστε είναι τόσο σημαντική αυτή η ημερίδα!
Απάντηση με παράθεση