Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 25-01-08, 17:18
Το avatar του χρήστη Μπλε
Μπλε Μπλε is offline

Περιοχή: Αθήνα
Απάντηση: Mediterranean A to Z

Προφανώς ο καθένας μας έχει διαφορετική άποψη για το καθετί γύρω του. Το συγκεκριμένο άρθρο λοιπόν νιώθω ότι δεν "δικαιώνει" την εικόνα που έχω εγώ για τη Μεσόγειο και τις καταδύσεις σ' αυτή.

Σίγουρα η Μεσόγειος δεν μπορεί να αποτελέσει mainstream καταδυτικό προορισμό ακριβώς γιατί απαιτεί πολλά περισσότερα από όσα απαιτούν οι τροπικές θάλασσες. Γι' αυτό το λόγο και γίνεται τόσο μεγάλος ντόρος με τα καταδυτικά πάρκα σαν τη χαμένη ευκαιρία του τουρισμού στη χώρα μας.

Ειδικά για την Κύπρο, σε περιοχές της οποίας βούτηξα συστηματικά πέρσι το καλοκαίρι, έχω να λέω τα καλύτερα λόγια*. Αν είχα διαβάσει αυτό το άρθρο, αν ήμουν τουρίστας, δε θα την επέλεγα για διακοπές που συνδυάζουν καταδύσεις, πόσο μάλιστα αμιγώς καταδυτικές διακοπές. Ευτυχώς υπάρχει και η χελώνα στα βόρεια και κάπως σώζεται το νησί!

Μιλώντας με ντόπιο ιδιοκτήτη καταδυτικού κέντρου στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Νάπας, αποκόμισα την ίδια ακριβώς εικόνα που παίρνω από το συγκεκριμένο άρθρο: " μας λείπουν τα βαθιά ναυάγια, αυτά ζητάει ο κόσμος που έρχεται...".

Μου φαίνεται πάντως λογικό. Αν υπερτονίζονται τα ναυάγια στα καταδυτικά περιοδικά, ναυάγια θα θέλει ο κόσμος να βουτάει. Και κοράλια.

Αντιγράφω από το τελευταίο τεύχος του x-ray magazine (20), στο οποίο αναφέρεται ότι θα ξεκινήσει από το επόμενο τεύχος ειδικό αφιέρωμα στη Μεσόγειο και τους κρυμμένους θησαυρούς της

Παράθεση:
Perhaps you think you know most of the amazing dive sites in the world from the Carribean to the Maldives, from Asia to Micronesia. Are you looking for something new? We've discovered some hidden pearls in the Mediterranean Sea that you probably have never heard of before.
Περιμένω με αγωνία

(*)Μη με κατηγορήσετε αν πάτε στην Κύπρο και δεν βρείτε τον παράδεισο που σας έταξα, δε φταίω εγώ, αλλά η οπτική μου (σας) γωνία.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Μπλε : 25-01-08 στις 22:03.
Απάντηση με παράθεση