Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 28-01-08, 16:41
Tiburon Tiburon is offline

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Απάντηση: Χριστόδουλος the Great.....

Παρόλο που δεν πρόσκειμαι σε κανένα θρησκευτικό σύστημα και δόγμα, πιστεύω ότι ο Χριστόδουλος έκανε αρκετά βήματα για να πλησιάσει τους νέους συγκριτικά με οποιονδήποτε άλλο Αρχιεπίσκοπο.

Δε λέω, γιατί κι εγώ τότε γελούσα και τον κορόιδευα όταν δήλωνε «Σας πάω» και «Ελάτε όπως είστε» ή όταν έλεγε τα περίφημα ανέκδοτά του αλλά και πάλι ποιος άλλος από όλους αυτούς θα έκανε οποιαδήποτε άλλη κίνηση για να πλησιάσει του νέους έστω κι έτσι;

Το σημαντικότερο ‘επίτευγμά’ του ήταν η συνάντησή του με τον προηγούμενο Πάπα στην Αθήνα και τον σημερινό, στο Βατικανό, για πρώτη φορά μετά από το Σχίσμα ανάμεσα στις δύο εκκλησίες μετά από αιώνες, κάνοντας μία αρχή για διάλογο ανάμεσα στα δύο δόγματα.

Φυσικά δεν περίμενα και δεν περιμένω από κανέναν Αρχιεπίσκοπο να αποδεχθεί τις προγαμιαίες σχέσεις και την ομοφυλοφιλία (άσχετα από το τι κάνουν στο κρεβάτι τους όλοι αυτοί), ούτε και να βγει να πει ότι «οι γείτονες μας οι Τούρκοι είναι αδέρφια μας».

Πολύ απλά όλα αυτά έρχονται σε αντίθεση με την Εκκλησία για να τολμήσει κάποιος από αυτούς να ‘παραστρατίσει’…

Σε ότι αφορά το 4ήμερο Εθνικό Πένθος, πιστεύω πως είναι λίγο υπερβολικό! Πάντως συγγενικά μου πρόσωπα που εργάζονται στο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης μου είπαν ότι όλοι ήταν μέσα στην τρελή χαρά στη δουλειά, καθώς η αργία των Τριών Ιεραρχών της Τετάρτης, ακολουθείται από την κηδεία και αργία της Πέμπτης.

Ας ελπίσουμε ότι ο αγώνας του Χριστόδουλου με την επάρατη νόσο, που τόσο προβλήθηκε από τα μέσα, κατάφερε να συγκινήσει κάποιους από εμάς για όλους αυτούς τους ανθρώπους που καθημερινά παλεύουν με τη ζωή και το θάνατο και να εκτιμήσουμε το πολυτιμότερο αγαθό της υγείας!
Απάντηση με παράθεση