Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 28-01-08, 19:30
Skipper Skipper is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Απάντηση: Ταξίδι για οικογένεια

Πριν από 15 μέρες γύρισα από την Ιορδανία με πολύ καλές εντυπώσεις - τόσο τουριστικές όσο και καταδυτικές.

Ηταν η πρώτη μου εμπειρία από Ερυθρά και δεν έχω μέτρο σύγκρισης.
Την συστήνω όμως ανεπιφύλακτα για οικογενειακές διακοπές για πολλούς λόγους :
  • Η χώρα, αν και σαφώς αραβική, εν τούτοις "κοιτάει" προς τον δυτικό κόσμο. Είναι ασφαλής, σχεδόν όλοι μιλάνε Αγγλικά, είναι ευγενέστατοι και φιλόξενοι, ιδαίτερα με τους Ελληνες. Είναι φτηνή με πολύ καλά ξενοδοχεία κλπ.
  • Εχει μεγάλο ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον, ξεκινώντας από Ελληνιστικούς χρόνους (Μέγας Αλέξανδρος), Ρωμαϊκούς, Χριστιανικούς / θρησκευτικούς (Μωϋσής - Γη της Επαγγελίας - Τιβεριάδα - Νεκρά Θάλασσα - Ιορδάνης / Βάπτιση του Χριστού κλπ), Σταυροφορίες (κάστρα της ερήμου) μέχρι πιο πρόσφατα με τον Λωρενς της Αραβίας.
  • Υπάρχει η Πέτρα, από μόνη της ένα αριστούργημα που αξίζει το ταξίδι.
  • Το κολύμπι στην Νεκρά Θάλασσα είναι αλλιώτικη εμπειρία. Εισαι με μαγιό και επιπλέεις σαν να φοράς φουσκωμένο jacket. (Εχω και υποβρύχιες φωτογραφίες !!! - να κάτι που δεν έχει ούτε ο Δελβερούδης )
  • Τέλος, οι καταδύσεις στην Aqaba, έχουν απ΄όλα : Από ρηχούς υφάλους με κοράλια και δεκάδες πολύχρωμα όντα μέχρι ναυάγια για τεχνικές βουτιές.
Αυτό που δεν έχει είναι πολυκοσμία. Τα καταδυτικά σκάφη είναι τρία όλα κι' όλα - σπάνια να βρεθούν όλα μαζί στον ίδιο ύφαλο ...

Εγώ βούτηξα με το http://www.diveaqaba.com/. Εμεινα πολύ ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες. Φεύγουν κάθε πρωί με το σκάφος τους (παλιό liveaboard) για δύο βουτιές. Εχει και μάγειρα που ετοιμάζει κανονικό γεύμα για μετά τις βουτιές. Υπάρχει άνετος χώρος για να ακολουθήσουν και οι μη-δύτες και έτσι μπορεί όλη η οικογένεια να είναι μαζί. Συνήθως το σκάφος δένει σε ρηχούς υφάλους - κοντά στην ακτή - και έτσι παίζει και snorkeling παράλληλα με την κατάδυση.