Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 11-06-07, 23:04
Το avatar του χρήστη GKAM
GKAM GKAM is offline

Περιοχή: Munich
Απάντηση: Buddy Inspiration vs. Megalodon

Το παρατσούκλι YBOD, βγήκε από τους συγκριτικά μεγάλους αριθμούς θανάτων ή ατυχημάτων που προκύπτουν σε καταδύσεις με την συγκεκριμένη συσκευή. Αφήνοντας τα τι τα πώς και τα γιατί, αξίζει να προσέξει κανείς τους αριθμούς θανάτων σε σχέση με το πλήθος, το είδος των καταδύσεων και το συνολικό αριθμό συσκευών σε κυκλοφορία. Σαν απόλυτο νούμρο λοιπόν, το Inspiration μπορεί να έχει τον μεγαλύτερο αριθμό ατυχημάτων αλλά έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά ανά συνόλου συσκευών ή ανά ωρών κατάδυσης.

Σε αντίθεση, το Megalodon έχει από τις χειρότερες στατιστικές σε ότι αφορά θανάτους/σύνολο συσκευών.

Απλά, αυτό που πρέπει να συγκρατήσει κανείς είναι ότι οι συσκευές κλειστού κυκλώματος δεν συγχωρούν πολλά-πολλά. Βέβαια, από την άλλη το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει κανένα θανατηφόρο ατύχημα με Jetsam KISS Classic or Sport KISS δε σημαίνει ότι οι συσκευές αυτές είναι παιχνιδάκια.

Έχοντας δοκιμάσει λίγο το Inspiration παλαιότερα και (εντελώς συμπτωματικά σήμερα το πρωί) το Meg μπορώ να πω ότι ακόμα δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μου καμία συσκευή. Άλλες συσκευές με τις οποίες έχω καταδυθεί εκτενώς είναι το Dolphin & Ray μία ιδιοκατασκευή και δύο μετασκευασμένες στρατιωτικές συσκευές.

Με τις λίγες εικόνες που έχω από το Inspiration / Megalodon θα προτιμούσα το Meg αλλά μάλλον στην έκδοση COPIS. Παίζοντας σήμερα κατάφερα να βρω bug ακόμα και στο Meg!!! Προτιμώ ακόμα τις manual συσκευές. Μπορεί να έχω προβληματικό εγκέφαλο αλλά τουλάχιστον είναι δικός μου και τον ελέγχω (συνήθως...)

Μερικές φωτογραφίες από τις σημερινές δοκιμές. Η συσκευή είναι του φίλου μου, Γιώργου Τζαβέλα. Στο τελευταίο file θα δείτε το πρόβλημα. Θερμοκρασία 225C. Στο δεύτερο scroll το bug εξαφανίζεται…

Για όσους έχουν όρεξη για βραδινό διάβασμα, ο Cedric κάνει και ο ίδιος την σύγκριση. http://www.cedricverdier.com/writings/InspiMeg.pdf

/GKAM
Συνημένες Εικόνες
Τύπος Αρχείου: jpg DSC04570.JPG (63,9 KB, 58 εμφανίσεις)
Τύπος Αρχείου: jpg DSC04603.JPG (27,3 KB, 35 εμφανίσεις)
Τύπος Αρχείου: jpg DSC04606.JPG (69,3 KB, 34 εμφανίσεις)
Τύπος Αρχείου: jpg DSC04617.JPG (26,0 KB, 38 εμφανίσεις)
Τύπος Αρχείου: jpg DSC04620.JPG (31,6 KB, 54 εμφανίσεις)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GKAM : 23-08-07 στις 20:41.
Απάντηση με παράθεση