Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'  

Επιστροφή   Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' > Ο Σύλλογος 'ΤΗΘΥΣ' > Εκδηλώσεις - Δραστηριότητες - Δράσεις του Συλλόγου
Εγγραφή Forum Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο

Ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες του Συλλόγου. Οι προτάσεις σας είναι πάντα ευπρόσδεκτες...

 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #28  
Παλιά 29-03-08, 14:57
Το avatar του χρήστη Χρηστος Ευθυμιου
Χρηστος Ευθυμιου Χρηστος Ευθυμιου is offline
Μέλος ΔΣ του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ
 
Εγγραφή: 11-04-2007
Περιοχή: Άλιμος
Μηνύματα: 2.974
Απάντηση: 01.05.2008 - Τετραήμερη εκδρομή στην λίμνη Κρεμαστών

Επισκέφτηκα το Βυζαντινό Μουσείο της Αθήνας αναζητώντας τις τοιχογραφίες της βυθισμένης Βυζαντινής Εκκλησίας της Επισκοπής (8ου αιώνα). Όι εικόνες της Εκκλησίας, δείγμα της ζωγραφικής της Παλαιολόγειας εποχής, αποτοιχίστηκαν και φυλάσσονται σε μια εκπληκτική αίθουσα του Βυζαντινού Μουσείου. Από τις πληροφορίες που είχα μέχρι πρότινος, ο λόγος γινόταν για 3 τοιχογραφίες, αυτό όμως που αντίκρισα ήταν πέρα από κάθε προσδοκία. Γύρω στις 30 με 35 τοιχογραφίες, τμήματα τοίχων και οροφής παρουσιάζονται με ένα μοναδικό τρόπο στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα όπου ο επισκέπτης έχει την αίσθηση πως βρίσκεται μέσα στον Ναό.

Συγκέντρωσα αρκετές πληροφορίες, ως προς την θέση που βρίσκεται το Εκκλησάκι, μιας και σκοπεύουμε να το αναζητήσουμε στο βυθό της λίμνης Κρεμαστών που θέλουμε να βουτήξουμε το 4-ήμερο της Πρωτομαγιάς (01. – 04.05.08).

Σας παραθέτω μερικές φωτογραφίες.







Ίσως ήταν η τελευταία φωτογραφία του Ναού λίγο πριν από την ολοκλήρωση του έργου και το γέμισμα του φράγματος με τα νερά των ποταμών Αχελώου, Αγραφιώτη, Μέγδοβα (ή αλλιώς Ταυρωπός) και Τρικεριώτη.

Η κάτοψη του Ναού και τα σημεία από όπου αφαιρέθηκαν οι τοιχογραφίες.



Τοιχογραφία με παράσταση την κοίμηση της Θεοτόκου, έργο του ζωγράφου Κωνσταντίνου Μανασσή το έτος 1305.



Τοιχογραφία ενός Αγίου,(δεν γνωρίζω ποιον Άγιο απεικονίζει).



Τοιχογραφία του Αγίου Θεόδωρου.



Χριστό Τέμπλο, κατασκευάστηκε κατά πάσα πιθανότητα τον 17ο αιώνα.



Η Κακή ποιότητα των φωτογραφιών οφείλετε εν μέρη στον πολύ χαμηλό φωτισμό της αίθουσας και στην απαγόρευση χρήσης φλας.

Χρήστος Ευθυμίου
__________________
Μέλος ΔΣ του Σ.Ε.Α ΤΗΘΥΣ
http://christos-efthymiou.blogspot.gr/

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Χρηστος Ευθυμιου : 28-04-20 στις 14:45.
Απάντηση με παράθεση
 



Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 02:13.


Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.