Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'  

Επιστροφή   Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' > Θαλάσσιο Περιβάλλον > Περιβαλλοντικά Νέα
Εγγραφή Forum Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο

Νέα, ειδήσεις, πληροφορίες που αφορούν το θαλάσσιο περιβάλλον

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 04-06-08, 22:48
Το avatar του χρήστη Σώτος Χριστοδούλου
Σώτος Χριστοδούλου Σώτος Χριστοδούλου is offline

Περιοχή: Κύπρος
Απάντηση: Οι Νεοι Φάκελοι - Ελληνικές θάλασσες χωρίς ψάρια

Έχω δει την εκπομπή από τον σύνδεσμο στο διασίκτυο. Μόνο 19 λεπτά ήταν?

Νομίζω πως έχουν βγει κάποια στοιχεία πολύ καλά από την εκπομπή. Και ο κοινός θεατής νομίζω θα ήταν εύκολο να εξάξει κάποια συμπεράσματα ως προς το τι είναι υπεραλίευση, ότι οι πληθυσμοί των ψαριών λιγοστεύουν και θα εξαληφθούν το 2048 (!?), πώς μια μηχανότρατα ψαρεύει καταστροφικά και ολέθρια, ότι η ποσιδωνεια (τις ορθογραφίες μου μέσα ) λειτουργεί σαν δάσος όπου τα ψάρια βρίσκουν καταφύγιο, ότι μόνο το 20% του βυθού στην Ελλάδα έχει χαρτογραφηθεί ως προς την ύπαρξη ποσιδωνειας από το ΕΛΚΕΘΕ, πώς η άγνοια υπαρξής της συμβάλλει στην καταστροφή της οπότε πρέπει να γίνει χαρτογράφηση και του υππλοιπου 80%, πως οι Αλβανοί ψαρεύουν ολόχρονα ενώ οι έλληνες ψαράδες του Ιονίου όχι με μηχανότρατες το καλοκαίρι. Επίσης πως οι ψαράδες βγάζουν πολύ λιγότερα ψάρια σήμερα από ότι παλαιότερα στον ίδιο χρόνο δουλειάς ή για το ίδιο μήκος δικτύων, ότι σκοτώνουμε πολλά ψάρια που τελικά δεν τα τρώμε αλλά τα τρωνε οι γλάροι.

Για την παιδεία ρε παιδιά δεν μας είπε τίποτε! Για αυτή τη νοοτροπία που περνάμε στα παιδιά μας ότι ο η καταξίωση περνά μέσα από τα σκορ, και πως για να είσαι άντρας πρέπει να ψαρεύεις! Να ψαρεύεις με κάθε τρόπο και από πολύ μικρός. Να αγαπάς το όπλο σου και ότι κινείτε να εκτελείται! και αν δεν μπορεις να βουτήξεις μη σκωτίζεσαι. Το ΤΝΤ γι' αυτό το σκοπό έχει ανακαλυφθεί. Αν δεν έχεις πρόσβαση σε εκρηκτικά μην σκοτίζεσαι. Ρίξε αυτό το μίγμα και θα δεις τα ψαράκια να βγαίνουν ζαλισμένα στην επιφάνεια, μαστουρωμένα και μαζεφτα! Τα ψάρια τα σκοτώνουμε και τα τρώμε! Η τα πουλάμε ρε! Δεν τα βγάζουμε φωτογραφίες. και δεν είμαστε αρχιτέκτονες να κτίζουμε σπιτάκια και να παίζουμε με κούκλες στο βυθό ρε! Οι δύτες ψαρεύουν, δεν φωτογραφίζουν! Στη θάλασσα πάμε για να ψαρέψουμε! Τι να την κάνεις την μάσκα χωρίς καμάκι?

Και ένα σωρό άλλα αξιώματα που είναι βαθειά φυτεμένα μέσα στο ταμπεραμέντο μας τα οποία ίσως να παίζουν κάποιο ρόλο στην κατάντια της νεκρής ποσιδωνίας και του γόνου που η μηχανότρατα αποφασίζει ότι θα γίνει τροφή για γλάρους και όχι ψάρι ενήλικο!
Απάντηση με παράθεση

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:07.