Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'  

Επιστροφή   Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' > Άλλα Θέματα > Οτιδήποτε άλλο...
Εγγραφή Forum Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο

...δεν κολλάει πουθενά, αλλά έχει σχέση με την κατάδυση (εεε δεν μπορούμε να τα προβλέπουμε και όλα)

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 03-04-09, 08:19
Το avatar του χρήστη Γιώργος Δεμέτης
Γιώργος Δεμέτης Γιώργος Δεμέτης is offline

Μπορούμε να συνυπάρξουμε στη θάλασσα?

Σεβόμενος την υπόδειξη του Νεοκλή για την εκτός θέματος τροπή που πήρε η κουβέντα στην προσωπική μου παρουσίαση, άνοιξα αυτό το Θέμα η Thread όπως σας αρέσει αγγλόφωνα να ονομάζετε.

Διέκρινα, από την μεγάλη συζήτηση που έχει ξεκινήσει με τον λαγοκέφαλο στην Χαλκιδική εδώ και μερικές ημέρες, ότι υπάρχουν κάποιες φωνές που θέλουν την συνύπαρξη-συνκατοίκηση-συνεννόηση-συναποδοχή των αυτόνομων με τους ελεύθερους και τους ψαροτουφεκάδες, και κάποιους που θεωρούν ότι δεν μας ενώνει τίποτα άλλο παρά μόνο το νερό και μάλιστα στο ίδιο επίπεδο που ενώνει το νερό και τους κολυμβητές και τους σέρφερ κλπ.

Επειδή ανήκω στην πρώτη κατηγορία της αποδοχής συνύπαρξης βρίσκομαι στο δικό σας φόρουμ και μοιράζομαι μαζί σας τις σκέψεις μου. Μάλιστα δεν ντρέπομαι να το δηλώσω και δημόσια αυτή την επιθυμία για κοινή συζήτηση μου την εμφύσησε η Μαρία (physalia).

Ας δούμε λοιπόν τι κοινό μπορεί να έχουμε αυτές οι τρείς κατηγορίες.
1. Όλοι μας καταδυόμαστε κάτω από την επιφάνεια του νερού. Άρα διαφέρουμε αισθητά από τους κολυμβητές, σέρφερ, ιστιοπλόους κλπ κατηγορίες.

2. Όλοι μας χρησιμοποιούμε τμήματα του ιδίου εξοπλισμού.
Χωρίς μάσκα δεν μπορείς να δεις την τύφλα σου εκεί κάτω.
Χωρίς πέδιλα μάλλον ανακατεύεις το νερό με τα πόδια σου για να προωθηθείς χωρίς την χρήση χεριών.
Χωρίς ισοθερμική στολή δεν μπορείς να παραμείνεις στη θερμοκρασία του νερού κάτω από 25-26 βαθμούς για πολλή ώρα γιατί τα δόντια αρχίζουν από μόνα τους να τραγουδάνε υπο μορφή κλακετών.

3. Όλοι μας θέλουμε να βλέπουμε ζωντανά όντα μέσα στη θάλασσα και όχι έναν ακίνητο βυθό. Αλλιώς θα βουτάγαμε σε πισίνες. Εξαίρεση αποτελεί σε αυτό η προσπάθεια μερικών ανθρώπων να κάνουν κάποια ρεκόρ βάθους με ελεύθερη κατάδυση (μπορεί να μου ξεφεύγει και κάτι άλλο).

4. Όλοι μας κάνουμε ότι κάνουμε με ένα σκοπό. Να περάσουμε καλά εμείς και η παρέα μας. Αν έχω καταλάβει καλά ότι και εσείς δεν ανήκετε στους επαγγελματίες δύτες που αυτή είναι η κύρια δουλειά τους.

5. Όλοι μας πιστεύω ότι μας αρέσει η Δημοκρατική πλευρά της αποδοχής του <<δεν ενοχλώ κάποιον που δεν με ενοχλεί με αυτό που κάνει>> Εφόσον σαφέστατα κινείται μέσα στα Νόμιμα πλαίσια αυτής της χώρας που κατοικούμε και ας είναι η καταγωγή του από τη Ζιμπάμπουε.

6. Όλοι μας θέλουμε να ξαναγυρίσουμε σπίτια μας όσοι ξεκινήσαμε για βουτιά και να μην θρηνήσουμε κάποιον από την παρέα μας. Άρα το θέμα ασφάλειας στην βουτιά μας αφορά όλους το ίδιο.

7. Πολλοί από εμάς μεταφερόμαστε με δικά μας πλωτά μέσα. Όλοι μας λοιπόν πρέπει να μάθουμε να χειριζόμαστε αυτά τα ρημάδια για να μην πνιγούμε και για να μην κόψουμε κανένα χριστιανό στα 4 όπως έχει γίνει στο παρελθόν.

Εδώ σταματάω και αφήνω τη συζήτηση να εξελιχθεί με την συμμετοχή σας ή όχι.
Ερώτηση: Πράγματι νομίζετε ότι δεν μας ενώνει τίποτα άλλο έξω από μερικά ακόμα κοινά θέματα?

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γιώργος Δεμέτης : 03-04-09 στις 08:29.
Απάντηση με παράθεση

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 13:34.