Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'  

Επιστροφή   Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' > Σχετικά με την Αυτόνομη Κατάδυση > Εκπαίδευση, Προβληματισμοί και Εμπειρίες
Εγγραφή Forum Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο

Ας μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, για ακόμη πιο απολαυστικές βουτιές...

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 29-08-09, 09:55
Apollon Apollon is offline

Περιοχή: Αθήνα
Απάντηση: solo diving

Γενικά πιστεύω ότι ο κάθε δύτης, έστω κι αν καταδύεται με ζευγάρι, πρέπει να μπορεί να χειριστεί μόνος του (όσο αυτό είναι δυνατό) μια δύσκολη κατάσταση, για λόγους όπως αυτούς που αναφέρει ο παναγιώτης και άλλους (σε θολά νερά ή σε ρεύματα δεν είναι δύσκολο να χάσει κάποιος το ζευγάρι του).
Στη δική μου φιάλη έχω διπλό κλείστρο και χρησιμοποιώ δύο ξεχωριστά πρώτα στάδια. Δεν έχω επιπλέον "χταπόδι", δηλ. έχω συνολικά δύο δεύτερα στάδια. Το επιπλέον χταπόδι μου φαίνεται υπερβολικό. Φυσικά πρέπει να είναι κανείς εκπαιδευμένος να χειρίζεται με άνεση τις στρόφιγγες του κλείστρου ώστε να μπορεί σε κάποια ανάγκη να απομονώσει τον ένα από τους δύο ρυθμιστές. Επίσης καλό είναι ο καθένας μας να μπορεί να χειρίζεται τη στρόφιγγα του κλείστρου (ακόμα και σε μονό κλείστρο) γιατί δεν αποκλείεται να νομίζει ότι άνοιξε τη φιάλη ή ότι κάποιος άλλος του άνοιξε τη φιάλη ενώ στην πραγματικότητα να την έχει κλείσει και έτσι να έχει αέρα μέχρι κάποιο βάθος (η μισή στροφή προς τα πίσω δίνει λίγο αέρα), μετά όμως να σταματήσει ξαφνικά η παροχή αέρα... και το ζευγάρι να μην είναι πολύ κοντά....
Απάντηση με παράθεση

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 16:07.