![]() |
|
|||||||
| Dive Computers: Συγκρίσεις και απορίες |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||||
|
|||||
|
Απάντηση: "Err" στα -30μ: Aladin Air Z (UWATEC) Dive Computer
Παράθεση:
Παράθεση:
Αν το πρόβλημα είναι πτώση τάσης, εκεί ίσως να μην μπορεί να λειτουργήσει καθόλου ή να και είναι επικίνδυνο να σου δώσει λάθος ενδείξεις. Αν όμως το πρόβλημα είναι σε έναν από τους αισθητήρες (π.χ. θερμοκρασίας) θα μπορούσε το software του D.C. να μπει σε "λειτουργία κατάστασης ανάγκης" όπου να σου δείχνει μεν ERR για να εγκαταλείψεις τη βουτιά αλλά να εξακολουθήσει να σου δίνει όσα στοιχεία μπορεί με τους σένσορες που εξακολουθούν να δουλεύουν, π.χ. να σου δείχνει χρόνο βουτιάς, ρυθμό ανόδου κλπ. - πράγματα που εξακολουθούν να είναι πολύ χρήσιμα. Έχω ακούσει από κάποιους δύτες (κυρίως αμερικάνους) ότι έχουν αντικαταστήσει το μηχανικό μανόμετρο / βαθύμετρο της κονσόλας με το dive computer. Αν και θεωρώ τελείως λάθος αυτή την κίνηση από άποψη ασφαλείας, σκέψου πόσο σημαντικό είναι σ' αυτή την περίπτωση να εξακολουθήσει να σου δίνει το D.C. έστω κάποιες πληροφορίες. Παράθεση:
Παράθεση:
Ότι για αντικατάσταση μπαταρίας πρέπει να πάει στην εταιρεία, να κάνει 15-20 μέρες και να στο χρεώσουν κι όλας. Χωρίς να είμαι σίγουρος, νομίζω πως αυτά τα μοντέλα είναι γεμάτα με λάδι εσωτερικά - για να είναι ασυμπίεστα και η μπαταρία είναι κολλημένη στην πλακέτα. Παράθεση:
Εννοείται ότι έχω πια πάντα ρολόι μαζί μου. Στις διακοπές αγόρασα καινούργιο για να συνεχίσω να βουτάω ![]() Γιώργο, όχι η βουτιά ήταν μια πολύ ομαλή κάθοδος τη στιγμή που έδειξε το λάθος (σκαλοπάτι στα 12μ, 25μ και άμμος στα 30) Έχεις κάτι υπ' όψιν σου και το λές?
Φοίβος Βιλανάκης :: μερικές φωτογραφίες μου :: Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fivos : 30-08-07 στις 17:36. |
|
|