Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'  

Επιστροφή   Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' > Καταδυτικός Εξοπλισμός > Ρυθμιστές Αναπνοής και Φιάλες
Εγγραφή Forum Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο

Συζητήσεις για ρυθμιστές, φιάλες και συνδυασμούς τους (διπλές, stage, κλπ) - Υπομονή, στις 100.000 βουτιές εμφανίζονται βράγχια! :-)

 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #22  
Παλιά 01-11-13, 10:53
Το avatar του χρήστη tecrec
tecrec tecrec is offline
 
Εγγραφή: 10-09-2009
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 175
Απάντηση: Υδροστατικός Έλεγχος Φιαλών

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο wreckdiver Εμφάνιση μηνυμάτων
αν και καθηστεριμενα οπτικο ελεγχο δεν μπωρει ο καθενας να κανει απο μονος του μιας και ειναι λιγο επικινδυνο...οπως επεισης εχει ποσοστο διαβρψσης της φιαλης για να δει κανεις αν θα παει για υδροστατικο η αν θα κοπει πριν ακομα παει για εκει.επεισης σε εναν οπτικο ελγχο καποιος ο οποιος εχει περασει αντιστηχο σχολειο βλεπει διαφορα πραγματα.α και κατι ακομα πλεων δεν πρεπει να χρησιμοποιουν διαφορα για τον καθαρισμο των φιαλων εσωτερικα πχ χημικα φαρμακα κτλ κτλ.
Πραγματικό "Οπτικό Έλεγχο" και Πιστοποίηση σε καταδυτική φιάλη μπορεί να κάνει μόνο όποιος είναι πιστοποιημένος και έχει τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρίες.

"Οπτικό Έλεγχο με τη γενικότερη έννοια", δηλαδή βγάλσιμο του κλείστρου και φωτισμό του εσωτερικού της φιάλης μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε.
Το επικίνδυνο δεν είναι τόσο η λάθος εκτίμιση της διάβρωσης που αναφέρεις.
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η ΜΗ διάγνωση crack (ραγίσματος) στο σπείρωμα της φιάλης, το οποίο κάποια στιγμή θα οδηγήσει σε σοβαρό ατύχημα.
Επίσης, πολύ πιθανό είναι να δημιουργήσει crack στο σπείρωμα της φιάλης αυτός που θα την ανοίξει για να κάνει "οπτικό έλεγχο". Αυτό συμβαίνει από υπερβολικό σφύξιμο του κλείστρου κατά την επανατοποθέτηση του (χωρίς δυναμόκλειδο ή χωρίς εμπειρία), ειδικά σε φιάλες αλουμινίου που έχουμε πιο μαλακό μέταλλο.

Επιπλέον, εάν η φιάλη προορίζεται για χρήση μειγμάτων με οξυγόνο >40% (ή >23% για άλλους), τότε η διαδικασία του "οπτικού ελέγχου" είναι πιο σύνθετη και πολλές φορές γίνεται μαζί με oxygen service.
__________________
Κώστας Κατσιούλης
SSI DMI #54328
PSI-PCI Inspector #24079
NGUE diving school
NGUE @facebook
Απάντηση με παράθεση
 



Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 18:57.


Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.