Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'  

Επιστροφή   Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' > Καταδυτικός Εξοπλισμός > Καταδυτικοί Υπολογιστές
Εγγραφή Forum Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο

Dive Computers: Συγκρίσεις και απορίες

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 22-11-07, 10:02
Το avatar του χρήστη Σώτος Χριστοδούλου
Σώτος Χριστοδούλου Σώτος Χριστοδούλου is offline

Περιοχή: Κύπρος
Απάντηση: 'tech' DC Culture

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο GKAM Εμφάνιση μηνυμάτων

(τελικά σκέφτομαι αν θα πρέπει να αλλάξω το signature σε “common sense is not that common” )
Έχεις δίκαιο πως η κοινή λογική δεν είναι και τόσο κοινή από τη στιγμή που υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι σκέψης για το ίδιο θέμα...

Βλέπε απόψεις ότι η χρήση DC παίζει τον βασικότερο ρόλο στην παρακολούθηση του πλάνου κατάδυσης και ότι το πλάνο που μπορεί να σου βγάλει είναι και πιο συντηρητικό από το αντίστοιχο του software (άποψη του DimitisK), με την οποία άποψη διαφωνώ.

Παράθεση:
Σώτο και Sharkius, νομίζω πως χάνετε το νόημα. Δεν αναφέρομαι στα liability warnings των πινάκων ή του λογισμικού σχεδιασμού καταδύσεων. Αυτά είναι λίγο ως πολύ standard. Στόχος ήταν να επισημάνω τα σημεία για τα οποία ο κατασκευαστής ενός dive computer δίνει τις ίδιες συμβουλές που κατά τη γνώμη μου απορρέουν από την κοινή λογική και την εμπειρία.
Και βέβαια δεν ήταν στόχος σου να αναφερθείς στα liability warnings. Αυτό το καταλάβαμε. Το νόημα δεν το χάσαμε. Εννοείς ότι ξεφύγαμε από το θέμα? Εγώ απλώς διερωτήθηκα μαζί με τον υπόλοιπο συλλογισμό τον οποίο παρακολουθούμε και το πιο κάτω:

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Σώτος Εμφάνιση μηνυμάτων
Πόση συμμετοχή να έχει άραγε στην ύπαρξη αυτού του WARNING που μας μεταφέρει ο GKAM, η ανάγκη του κάθε κατασκευαστή κομπιούτερ, να προστατευτεί από ενδεχώμενες νομικές κινήσεις εναντίον του σε περίπτωση τραυματισμού δύτη που χρησιμοποιεί το προιόν του (του κατασκευαστή)?
Σε ότι αφορά στις συμβουλές που δίνουν οι κατασκευαστές που τις παρουσιάζεις πιό κάτω (εγώ έβαλα τους αριθμούς από 1 ως 6...)

Παράθεση:
1- Όλα τα DC αυτής της κατηγορίας έχουν bugs
2- Πάντα πρέπει να έχει κανείς μαζί του εφεδρικούς πίνακες και D-timer ή δεύτερο DC
3- Όλα τα DC χαλάνε κάποια στιγμή. Το θέμα δεν είναι το «αν», αλλά το «πότε»
4- Δεν μπορείς να βασίζεσαι σε αυτόματα/ηλεκτρονικά συστήματα για να αντικαταστήσουν την εκπαίδευση, την εξάσκηση και την εμπειρία
5- Γενικά οι βαθιές καταδύσεις και οι καταδύσεις με αποσυμπίεση είναι πιο επικίνδυνες από τις «απλές» καταδύσεις αναψυχής
6- Ο μόνος τρόπος να αποφύγεις εντελώς όλους τους κινδύνους είναι απλά να μην καταδύεσαι !
Το 1 δεν το έχασα
Παράθεση:
Bugs! Υπάρχουν.
Επίσης πρόσθεσα το εξής:
Παράθεση:
Βέβαια σε μια επιστήμη όπου τον κύριο ρόλο έχουν οι θεωρείες και όπου τα δεδομένα από κλινικές μελέτες είναι ελάχιστα (διότι απλά έτσι είναι) το συμφέρον μας είναι να ακολουθούμε την προτροπή να χρησιμοποιόυμε πάντοτε τουλάχιστον δύο προγραμματα ή δύο κομπιούτερ για να διασταυρωνεται η πληροφορία.
Το 2 δεν το έχασα...
Παράθεση:
Τα software μου, τα πλάνα μου, τα χρονομετροβαθύμετρά μου και ο Murphy!
Το 3 δεν το έχασα...
Παράθεση:
Επίσης όλα τα μηχανήματα κάποτε θα παρουσιάσουν δυσλειττουργία. Ολα! Το άγνωστο όπως λέει και το Warning που μας βάζει ο Καμαρινός είναι το πότε θα συμβεί.
Το 4 επίσης δεν το έχασα...
Παράθεση:
Τα software μου, τα πλάνα μου, τα χρονομετροβαθύμετρά μου και ο Murphy!
Έχασα το 5 και το 6 που είναι αυταπόδεικτα και κοινώς παραδεκτά? Δεν νομίζω. Τι νόημα έχασα?

Το νόημα είναι ότι υπάρχουν bugs, υπάρχει η πιθανότητα δυσλειτουργίας την ώρα της κατάδυσης και υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στους αλγορίθμους που χρησιμοποιούν οι διάφοροι κατασκευαστές! Σαν συνέπεια αυτών έρχεται το 2 και το 4 σημείο που παρουσιάζεις. Και στην τελική το DC, μόνο σαν backup εργαλείο από εκπαιδευμένα άτομα που ξέρουν πως να κατασκευάσουν μια σειρά από πλάνα πρέπει να χρησιμοποιείται.
Απάντηση με παράθεση

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 17:10.