Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'  

Επιστροφή   Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' > Σχετικά με την Αυτόνομη Κατάδυση > Εκπαίδευση, Προβληματισμοί και Εμπειρίες
Εγγραφή Forum Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο Σημείωσε τα forums ως διαβασμένα

Ας μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, για ακόμη πιο απολαυστικές βουτιές...

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 23-05-08, 07:55
Το avatar του χρήστη GKAM
GKAM GKAM is offline

Περιοχή: Munich
Απάντηση: ΑOW μεσα σε 3 μήνες. ... ε, και?

Προσωπικά, πιστεύω πως το πλήθος και το είδος των καταδύσεων έχουν μεγαλύτερη σημασία από τα πτυχία. Έχω γνωρίσει ουκ ολίγες φορές κόσμο με διπλώματα – παπλώματα που στρώνουν τοίχους ολόκληρους, έχοντας μόνο περί τις 100 καταδύσεις συνολικά. Αυτό, γιατί υπάρχει κόσμος που τα παίρνει όλα σβάρνα και βρίσκει τα σχολεία σαν έναν ενδιαφέρον τρόπο να κάνει βουτιές. Το αποτέλεσμα είναι τριάστεροι ή trimix divers με ελάχιστες καταδύσεις έξω από τα σχολεία, που δεν ανταποκρίνονται πραγματικά στο επίπεδο που έχουν πιστοποιηθεί. Ακόμα πιο πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι OWSI ταχύρυθμων προγραμμάτων που έχουν γίνει εκπαιδευτές σε εξωφρενικά μικρό διάστημα.

Όσο αφορά όμως το AOWD της PADI, πιστεύω πως πρέπει να γίνεται μαζί ή με μικρή διαφορά από το OWD. Σαν «σχολείο εμπειριών», κατά τη γνώμη μου δεν προσφέρει κάτι που δεν μπορεί να αποκτήσει ένας OWD καταδυόμενος με κάποιο κέντρο ή με εμπειρότερους δύτες. Το σχολείο AOWD, απλά του τα παρέχει σε «συμπυκνωμένη» μορφή. Αν το δει κανείς σύμφωνα με τα παλαιά πρότυπα, το OWD και το AOWD της PADI, δίνουν περίπου το αντίστοιχο επίπεδο γνώσεων με το CMAS *. (OK, OK, πριν μου την πέσετε δείτε εδώ. Τα έχω διαβάσει και εγώ)

Τώρα ερχόμενοι στο Rescue (για να μην λέει κανείς πως τα έβαλα με την PADI ), εδώ τα πράγματα αλλάζουν. Για μένα το συγκεκριμένο σχολείο αν διδαχτεί σωστά είναι πραγματικά πολύ καλό και θα πρέπει να είναι κομμάτι της εκπαίδευσης όλων των δυτών που ακολουθούν το πρόγραμμα της PADI.

Στην τελική λοιπόν, ψηφίζω combo OWD/AOWD και μετά ένα Rescue Diver. Στο ενδιάμεσο όσες περισσότερες καταδύσεις χωράνε, και σίγουρα όχι κάτω από 20-25. Από εκεί και μετά, πάντα χρόνο στο νερό με την κάθε ευκαιρία γιατί με της καταδύσεις αν στεγνώσεις πολύ, το χάνεις.

«use it or lose it baby»

/GKAM
Παλιά 23-05-08, 08:19
Το avatar του χρήστη Manta
Manta Manta is offline

Περιοχή: Κύπρος

Συνήθως το OW πλασάρεται αμέσως μετά το AOW. Ο μαθητής είναι ενθουσιασμένος απο το OW και θέλει άμεσα να κάνει περισσότερες καταδύσεις και να εμπλουτίσει τις γνωσείς του.

Ζίνα τελικά τι έκανες AOW ή 2*??

Why can't I just dive more often!

http://www.postimage.org/aV2OmUL0.jpg
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-05-08, 13:46
Το avatar του χρήστη Zin
Zin Zin is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Manta Εμφάνιση μηνυμάτων

Ζίνα τελικά τι έκανες AOW ή 2*??
πήρα το OW τον Ιαν του 2007 και το AOW τον Μαρ του 2007

Παράθεση:
Αυτό που δεν καταλαβαίνω Ζήνα, είναι γιατί θεωρείς ότι είναι κακόβουλο να νιώθει κάποιος ανασφάλεια να βουτήξει μαζί σου λόγω απειρίας σου... (...ή εν πάση περιπτώση με κάποιον που σε λίγο χρόνο πήρε όλα τα πτυχία μαζί).
Η αίσθηση ασφάλειας (ή ανασφάλειας) είναι ένστικτο...δεν είναι κακεντρέχια.
Τα "κακόβουλα σχόλια" δεν εχουν σχέση με την ανασφάλεια που νιώθουν για να βουτήξουν μάζι μου.. (δε προκύπτει απο πουθενα αυτή σου η διαπίστωση)
in fact προκειται για μια αντίδραση μεταξύ χιουμορ και ειρωνειας... σιγουρα καταλαβάινεις τι εννοω!
και εν παση περιπτώσει μιλάω για συζητήσεις που γινονται μεταξύ μας και εχουν σχεση με αυτό το "φαινόμενο"
δε μιλάω μόνο για μένα

fyi: 3x4x4=48<60
Παλιά 23-05-08, 10:44
Το avatar του χρήστη Andreas Triantopoulos
Andreas Triantopoulos Andreas Triantopoulos is offline

Περιοχή: Αθήνα

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο GKAM Εμφάνιση μηνυμάτων
Προσωπικά, πιστεύω πως το πλήθος και το είδος των καταδύσεων έχουν μεγαλύτερη σημασία από τα πτυχία.
/GKAM
OWSI με 110 καταδύσεις ή AOW με 700?
3000 καταδύσεις στις Μαλδίβες ή 300 σε βαθειά ναυάγια στην Αγγλία?
Τrimixας με 500 ή OWSI με 2000?

η επιλογή μου είναι απλή....

Diving is like flying... you need to clock the flight hours

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 21:16.