![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Απάντηση: Αυθαιρεσίες λιμενικών
Παράθεση:
Ο άνθρωπος την δουλειά του έκανε (σχεδόν), κατόπιν διαταγής. Παράθεση:
Για να είμαι ειλικρινής, και στην δική μου δουλειά (δεν είναι επί του παρόντος), ερωτήσεις κάνω, και συχνά ψαρωτικές, για να δώ τις αντιδράσεις. Αυτός που ξέρει τι κάνει και γιατί το κάνει (ή δεν το κάνει)... δεν ψαρώνει. Σκέφτομαι το αντίστροφο υποθετικό σενάριο: "...αν ψάξω στα πράγματα σας θα βρω ψαροντουφεκα? - Βεβαίως! έχουμε δύο ψαροντούφεκα και πιάσαμε δύο στείρες 3κιλες, μία για τον καθένα. Μας ξέφυγε ένας σαργός που θα σας στον κερνούσαμε... - Τώρα με έφτιαξες ρε φίλε….θα κατασχέσουμε κανα φρέσκο ψαράκι για μεσημέρι. - Βεβαίως. Θα φορτώσουμε και τον εξοπλισμό μας στο τζιπάκι, γιατί πρέπει να το κατασχέσετε, αφού μας πιάσατε." ...τί ωραίος ευγενικός κόσμος:οι παρανομούντες μόνο ευγενικοί δεν είναι. Η ευγένεια απαιτεί παιδεία, και αν έχεις παιδεία δεν παρανομείς, και ξέρεις γιατί. Θεωρώ λογικό, όταν η δουλειά το απαιτεί να φέρεσαι ανάλογα. Η δικιά μου απάντηση θα ήταν π.χ. Καλό σας μεσημέρι, συνεχίστε να ψάχνετε για μπουκαλάκηδες, γιατί ήταν νέκρα μέσα, τα έχουν ρημάξει όλα. Από ότι ξέρουμε, . Παράθεση:
σημαίνει οτί τον μαθαίνουν το νόμο σιγά-σιγά. Τώρα έμαθαν κάτι ακόμα, που θα το πούν στον προϊστάμενο, θα διαβάσει τον νόμο κτλ. Και να διαβάζεις όοοοολους τους νόμους με τις λεπτομέρειες, δεν είναι καθόλου εύκολο ή ενδιαφέρον. Τον αφομειώνεις case-by-case. |
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
|
|