![]() |
|
|||||||
| Θέλετε βοήθεια ή συμβουλές για να διαλέξετε τον πρώτο σας καταδυτικό εξοπλισμό; |
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Απάντηση: Ζώνη βαρών
Κλασική ζώνη με βάρη. Πλαστικοποιήμένα καλά μεν πανάκριβα δέ. Θα δοκίμαζα και ζώνη με θήκες για να μπορώ εύκολα και γρήγορα να αναπροσαρμοζω τα βάρη μου αναλόγος με τη στολή που φορώ και τη μπουκάλα που θα χρησιμοποιήσω.
Τελικά έχω 2 ζώνες (τη 1 τη βρήκα στο βυθό) και έτσι έχω τη μια για ολόσωμη στολή και την άλλη για τη κοντή στολή.
|
|||
|
|||
|
Η πρότασή μου:
1. Αποφασίζεις ποιά είναι τα κιλά που χρησιμοποιείς με συγκεκριμένη μπουκάλα και στολή. Ας πούμε, οτι είναι 6. 2. Αγοράζεις (άμεσα ή στο μακρινό μέλλον) τζάκετ με τσέπες βαρών. ΄Ετσι, βάζεις 4 κιλά στις τσέπες και μόνο δύο στην μέση. Καλό είναι η μέση να σηκώνει το λιγότερο δυνατόν. Αν οι συνθήκες αλλάξουν (Παχύτερη στολή, βαρύτερη μπουκάλα κλπ) προσθέτεις τα ανάλογα κιλά, πάντα με τα λιγότερα στην μέση και τα περισσότερα στο τζάκετ. 3. Αν έχεις οικολογικές ανησυχίες και δόση δανείου, δεν χρειάζεται να αγοράσεις πλαστικοποιημένα βάρη. Βάψε με λαδομπογιά της αρεσκείας σου τα ήδη υπάρχοντα μολυβένια. Φρόντισε να χρησιμοποιήσεις εύμορφα και ταιριαστά με τη στολή σου χρώματα και αν θέλεις μπορείς να τα διακοσμήσεις με στρουμφάκια, πλατανόφυλλα ή ονόματα ροκ συγκροτημάτων (Με μαρκαδόρο). 4. Μην ξανασηκώσεις πέτρες. Ούτως ή άλλως, το βάρος τους είναι μηδαμινό μέσα στο νερό, και για να κάνεις την δουλειά σου πρέπει μα σηκώνεις τον βράχο του Γιβραλτάρ. Καλές βουτιές |
|
|
|||
|
|||
|
Παράθεση:
Av είχες έρθει για βουτιά στη Σάμο θα νόμιζα οτι βρήκες τη δική μου, την ακούμπησα σε βραχάκι την ώρα που ΄βγήκαμε από το νερό την ξέχασα και μίας και θα αγόραζα τζάκετ πήρα με αποσπόμενα βάρη, έτσι αν την ξαναξεχάσω θα έχω λιγότερες απώλειες. φιλιά Ανεζίνα |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
|
|