Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'  

Επιστροφή   Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' > Άλλα Θέματα > Καταδυτικά κέντρα και καταστήματα
Εγγραφή Forum Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο Σημείωσε τα forums ως διαβασμένα

Σχετικά με την καταδυτική αγορά - πείτε τα πράγματα με τ' όνομά τους: τι σας αρέσει, τι σας εκνευρίζει...

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 05-09-08, 10:34
Skipper Skipper is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Απάντηση: Πληρωμένες βουτιές;;;

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Big-Blue Εμφάνιση μηνυμάτων
Επίσης αυτό είναι εντελώς παράλογο: ''Τα τελευταια χρονια με την οικονομικη δυσκολια που μαστιζει τον τοπο μας ειναι δεδομενο οτι η καταδυση γινεται απλησιαστη για τον Ελληνα με κοστολογιο βουτιας 45-50 ευρω!!!
Ίσα ίσα που θα έπρεπε να πέσουν οι τιμές και όχι να ανέβουν.
Συμφωνώ και θα πάω και ένα βήμα παραπέρα. Φθάνοντας σ' έναν καινούργιο τόπο, συνήθως ψευτο-δεσμεύω κάποιο ποσό για τις βουτιές μου. Αν κάνω μια πρώτη βουτιά πληρώνοντας 40 - 50 € και αυτή είναι μέτρια, πιθανόν αυτό να με αποθαρρύνει - να μην είμαι πολύ ζεστός για να κάνω αρκετές ακόμα. Είναι λογικό σαν πελάτης να θέλω αυτό που λέμε value for money.
Πληρώνοντας όμως 30€, εύκολα θα κάνω 3 - 4 βουτιές χωρίς να νοιώσω ότι δίνω "τζάμπα λεφτά". Στο τέλος, το μεν καταδυτικό θα έχει πάρει τα χρήματα που σκόπευα να ξοδέψω και εγώ θα έχω αποκομίσει μια καλύτερη συνολική καταδυτική εμπειρία από τον τόπο. Προφανώς, δε, θα το πω και σ' άλλους ...
Παλιά 05-09-08, 10:43
Το avatar του χρήστη Yannis
Yannis Yannis is offline

Περιοχή: Αθήνα

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Skipper Εμφάνιση μηνυμάτων
Συμφωνώ και θα πάω και ένα βήμα παραπέρα. Φθάνοντας σ' έναν καινούργιο τόπο, συνήθως ψευτο-δεσμεύω κάποιο ποσό για τις βουτιές μου. Αν κάνω μια πρώτη βουτιά πληρώνοντας 40 - 50 € και αυτή είναι μέτρια, πιθανόν αυτό να με αποθαρρύνει - να μην είμαι πολύ ζεστός για να κάνω αρκετές ακόμα. Είναι λογικό σαν πελάτης να θέλω αυτό που λέμε value for money.
Πληρώνοντας όμως 30€, εύκολα θα κάνω 3 - 4 βουτιές χωρίς να νοιώσω ότι δίνω "τζάμπα λεφτά". Στο τέλος, το μεν καταδυτικό θα έχει πάρει τα χρήματα που σκόπευα να ξοδέψω και εγώ θα έχω αποκομίσει μια καλύτερη συνολική καταδυτική εμπειρία από τον τόπο. Προφανώς, δε, θα το πω και σ' άλλους ...
:thum bup:

__________________________________________________ __________
Τα βίντεο μου : http://www.youtube.com/idimou
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-09-08, 10:53
Το avatar του χρήστη Andreas Triantopoulos
Andreas Triantopoulos Andreas Triantopoulos is offline

Περιοχή: Αθήνα

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Skipper Εμφάνιση μηνυμάτων
Είναι λογικό σαν πελάτης να θέλω αυτό που λέμε value for money.
Απόλυτα σωστός. Τι ο καθένας ορίζει ως value βέβαια είναι σχετικό. Εγώ προτιμώ να πληρώσω να έχω από πάνω μου μία βάρκα με τηλέφωνο, VHF, οξυγόνο και έναν άνθρωπο εκπαιδευμένο στις πρώτες βοήθειες και ικανό να διαχειριστεί μία έκτακτη ανάγκη. Προτιμώ να πληρώσω και να μην κουβαλάω σαν το χαμάλη μες τα κατσάβραχα... Το πόσο βέβαια είναι καθαρά υποκειμενικό.
Παλιά 05-09-08, 11:11
kmarmarinos kmarmarinos is offline

Περιοχή: Κως

Καλό θα ήταν, για όσους παραθέτουν μαθήματα επαγγελματισμού, με απλά λογιστικά παραδείγματα και δεν είναι οι ίδιοι ελεύθεροι επαγγελματίες και δεν διαθέτουν έστω μια ατομική επιχείρηση, να παραθέτουν την γνώμη τους απλά σαν πελάτες. Έτσι η άποψή τους γίνεται απόλυτα σεβαστή και υπολογίσιμη.
Ένας μισθωτός όμως, δεν μπορεί να διανοηθεί τα έξοδα που μπορεί να έχει μια επιχείρηση, ούτε κατά διάνοια. Δικαίωμά του να παραπονιέται, να απορίπτει ή οτιδήποτε άλλο.
Εάν νομίζεται ότι η βιωσιμότητητα και η κερδοφορία είναι τόσο απλά πράγματα, γελιέστε...
Αααα και εγώ σαν μισθωτός ξεκίνησα και τώρα έχω δικιά μου δουλειά, ξεπληρώνοντας μια ζωή δάνεια.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν "κακοί επαγγελματίες". Η αγορά και η διάρκεια στον χρόνο, είναι αλάνθαστοι κριτές.
Φιλικά
Παλιά 05-09-08, 11:30
Το avatar του χρήστη seafarer
seafarer seafarer is offline

Περιοχή: ΡΕΘΥΜΝΟ

Παράθεση:

Καλό θα ήταν, για όσους παραθέτουν μαθήματα επαγγελματισμού, με απλά λογιστικά παραδείγματα και δεν είναι οι ίδιοι ελεύθεροι επαγγελματίες και δεν διαθέτουν έστω μια ατομική επιχείρηση, να παραθέτουν την γνώμη τους απλά σαν πελάτες. Έτσι η άποψή τους γίνεται απόλυτα σεβαστή και υπολογίσιμη.
Ένας μισθωτός όμως, δεν μπορεί να διανοηθεί τα έξοδα που μπορεί να έχει μια επιχείρηση, ούτε κατά διάνοια. Δικαίωμά του να παραπονιέται, να απορίπτει ή οτιδήποτε άλλο.
Εάν νομίζεται ότι η βιωσιμότητητα και η κερδοφορία είναι τόσο απλά πράγματα, γελιέστε...
Αααα και εγώ σαν μισθωτός ξεκίνησα και τώρα έχω δικιά μου δουλειά, ξεπληρώνοντας μια ζωή δάνεια.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν "κακοί επαγγελματίες". Η αγορά και η διάρκεια στον χρόνο, είναι αλάνθαστοι κριτές.
Φιλικά
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ
https://kostasandreadis.blogspot.gr/
https://kostasandreadis.wordpress.com/
https://www.facebook.com/kandreadis
https://www.facebook.com/guidedivingmanual/
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-09-08, 15:40
Το avatar του χρήστη Κυριάκος
Κυριάκος Κυριάκος is offline

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο kmarmarinos Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλό θα ήταν, για όσους παραθέτουν μαθήματα επαγγελματισμού, με απλά λογιστικά παραδείγματα και δεν είναι οι ίδιοι ελεύθεροι επαγγελματίες και δεν διαθέτουν έστω μια ατομική επιχείρηση, να παραθέτουν την γνώμη τους απλά σαν πελάτες. Έτσι η άποψή τους γίνεται απόλυτα σεβαστή και υπολογίσιμη.....
Όταν ο πελάτης μπαίνει στην θέση του επαγγελματία για να υπολογίσει το κόστος και να "δικαιολογήσει" την χρέωση, δεν είναι "μάθημα επαγγελματισμού". Είναι ουσιαστικά απορία, την οποία ΚΑΝΕΝΑΣ επαγγελματίας δεν έχει μπει στον κόπο να του την λύσει.

Και σπανιότερα ο επαγγελματίας μπαινει στην θέση του πελάτη για να καταφέρει να δείξει τον απαραίτητο σεβασμό στο ποσό που θα πληρώσει ο ΚΑΘΕ πελάτης.

Και πάω στοίχημα οτι και εσύ όταν πηγαίνεις κάπου σαν πελάτης, δεν πληρώνεις τυφλά, και αναρωτιέσαι, αν το ποσό είναι παραπάνω από αυτό που υπολόγιζες. Έτσι δεν είναϊ?

Η λογική του "δεν ξέρεις - δεν μιλάς" δεν βοηθάει κανέναν.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-09-08, 19:39
Big-Blue Big-Blue is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Για να συνεχίσω την κουβέντα, αυτός που ξεκίνησε τη συζήτηση είναι ελεύθερος επαγγελματίας, με ατομική επιχείρηση εκτός Αθήνας, με διάρκεια 4 χρόνων και βιώσιμη από τον 2ο.
Δουλεύω όμως σαν τον Βέγγο...δεν έχω κλείσει έως τώρα πάνω από 7 μέρες σερί το γραφείο μου και άνοιξα με δανεικά και την επιδότηση του ΟΑΕΔ που για να την πάρεις πρέπει να τα ξοδέψεις πρώτα άρα θα πρέπει να τα βρείς.
Επίσης έδωσα στον εαυτό μου μια τριετία για να δω αν μπορεί η συγκεκριμένη επιχείρηση να γίνει βιώσιμη και όχι 4 μήνες, που δεν είναι 4 στην Ελλάδα αλλά 2!!!
Αυτά για τη σημασία του ποιος λέει τι. Όμως δεν είναι ανάγκη να τα λέω εγώ αυτά ή άλλος επαγγελματίας. Κάθε στιγμή θα πρέπει να βλέπεις τι θέλει ο πελάτης και να προσαρμόζεσαι.
Στα υπόλοιπα συμφωνώ απόλυτα με τον Σκίππερ τον Υιαννι και τον Κυριάκο
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-09-08, 21:29
Το avatar του χρήστη neokles
neokles neokles is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Ν. Ψυχικό

Η τιμή δεν πάει χεράκι χεράκι με τα έξοδα. Πάει χεράκι χεράκι με το προιόν. Όταν το προιόν είναι φτωχό τότε 30 ευρώ είναι μια πολύ συμφέρουσα τιμή για τον επαγγελματία.

Αν έχει επιχειρηματικό μυαλό και δεν θέλει να έχει απόσβεση σε 1-2 χρόνια τότε θα καταλάβει πως τον συμφέρει να βουτάμε συχνά φτηνά και πολύ.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 13:06.