![]() |
|
Εξελίξεις, νέα και ειδήσεις από το χώρο της κατάδυσης |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Ίδρυση Εθνικής Σχολής Extreme Sports και άλλες πρωτοβουλίες για τον αθλητικό τουρισμό
Καταλαβαίνω ότι βλέποντας τα πράγματα μέσα από κάτι, αποκτάται ένα διαφορετικό πρίσμα μέσα από το οποίο μπορεί πλέον κανείς να το κρίνει.
Όπως εσείς δλδ "γνωρίζοντας καταδύσεις", ή έστω όπως εγώ απλώς έχοντας πραγματοποιήσει μερικές, θα κρίνουμε διαφορετικά το "extremity" των καταδύσων από αυτό που τελικά έρχεται να εξυπηρετήσει ο ίδιος ο όρος του "extreme". Ναι, έχοντας κάνει, σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πω ότι έχω νιώσει λιγότερο ασφαλής από ότι όταν έπαιζα ποδόσφαιρο, μπάσκετ κλπ Σίγουρα έχω τραυματιστεί λιγότερο κ.ο.κ. Αυτό όμως συμβαίνει γιατί όταν πήγαινα να παίξω μπάσκετ και ποδόσφαιρο απλώς έπαιρνα μια μπάλα και έπαιζα. Στις καταδύσεις δεν είναι έτσι. Υπάρχει μια σειρά προαπαιτούμενων γνώσεων, ελέγχων, τμημάτων εξοπλισμού που πρέπει να πληρούνται προκειμένου να καταδυθείς. Αυτό είναι που το χαρακτηρίζει "extreme", όπως είναι το ίδιο που χαρακτηρίζει "extreme" οποιοδήποτε "extreme άθλημα". Όταν σε ένα "άθλημα" εισάγεται η έννοια του redundancy(πολλαπλότητας?) προκειμένου να ελαχιστοποιθεί η πιθανότητα μιας πραγματικά πολύ σοβαρής κατάσταση, μάλλον χάνει την "μη-extreme" ιδιότητά του. Και στο paragliding, και στο bungee και στο rock-climbing και σε άλλα παρόμοια, όταν "τα κάνεις" δεν αισθάνεσαι καθόλου ανασφαλής και οι στατιστικές το επιβεβαιώνουν (συνήθως ![]() Κατ' αυτό τον τρόπο, ή μάλλον και σε κάθε περίπτωση, δεν μπορώ να σκεφτώ γιατί καθαυτή η "Εθνική Σχολή Extreme Sports" είναι απαραιτήτως μια ******* και μισή. Αν δλδ υπήρχαν "κρατικά σχολεία", όπως υπάρχουν ήδη για ορισμένα, ο ΕΟΣ π.χ. "διδάσκει" πολλά και διάφορα "extreme sports" (νομίζω δε πως είναι και πολύ καλός σε αυτό). Αν μπορούσαν να προσφέρουν μάλιστα αυτό, εκπαίδευση/υποδομή, σε "μη-κερδοσκοπικές" τιμές (κατά τα ...αριστερά ![]() Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι τα πράγματα μπορούν να κυλήσουν μόνο προς την καλή πλευρά. Και δυστυχώς έχουν μια τάση να πηγαίνουν προς τη ******* ![]() Μπορεί όμως να είναι απλώς μια ακόμα εναλλακτική επιλογή εκπαίδευσης. ( ; ) ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη psyche : 27-09-08 στις 02:51. |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|