![]() |
|
Οι ερωτήσεις που πάντα θέλαμε να κάνουμε |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
Απάντηση: ΤΗΘΥΣ-28.06.2007: 'Η φιλοσοφία DIR στην κατάδυση'
Παράθεση:
Τα έχω μπλέξει.....
|
||||
|
||||
3τονη καστάνια με 10 μέτρα ιμάντα για να κόψεις όσο θέλεις (χωρίς να είναι ανοξείδωτες είναι σχεδόν δυο χρόνια στο νερό και δουλεύουν μια χαρά) μόλις 7 ευρά....
![]() ![]() όπως δεν έχει μυαλό... ![]()
|
|||
|
|||
Απάντηση: Setup διπλών μπουκαλών - Συγκρίσεις
ΦΙΛΕ JDIM ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΔΕΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΛΠΑΚΙΑ;
![]() |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Διπλές φιάλες με isolation manifold ή Ανεξάρτητες?
Διπλές με isolation.
Ανεξάρτητες; Μπααα οχι!!! |
|
||||
|
||||
Απάντηση: Διπλές φιάλες με isolation manifold ή Ανεξάρτητες?
Φίλε Γιώργο δεν τα είδα πουθενά, είχα ακούσει μια φορά να μιλάνε για αυτό το τρόπο δεσίματος.. μακρυά από εμάς
![]()
|
||||
|
||||
Παράθεση:
The following equipment is required for each student: 1.Primary Cylinder(s). Cylinder volume appropriate for planned dive and student gas consumption. 2.Decompression Mix Cylinder(s) A.Cylinder volume appropriate for the planned dive and student gas consumption with submersible pressure gauge. B.Labeled in accordance with TDI Standards. 3.Depth gauge and automatic bottom timer and I or dive computer. 4.Regulator(s) A.Primary and alternate 2nd stage required on all primary cylinders. B.Submersible pressure gauges are required on all primary cylinders. 5.Buoyancy Compensator(s) adequate for equipment configuration. 6.Jon-line and other rigging lines as dictated by site conditions. 7.Ascent Reel with Lift Bag /Surface Marker Buoy. A.Adequate for maximum planned depth. B.Minimum of eleven (11) kg / twenty five (25) lb lift bag. 8.Oxygen Analyzer (may be supplied by the Instructor). 9.Exposure Suit adequate for the open water environment. 10.Underwater Slate. Μαρία από τα πιο πάνω: Μπορείς να φέρεις ότι μπουκάλα (-λες) θέλεις για το course. Η κρίση του εκπαιδευτή παίζει οπωσδήποτε. Αν κατεβείς με κάτι φιάλες χωρίς υδροστατικούς και με εμφανή σημεία καταπόνησης αν και οι ροδιαγραφές του σχολείου δεν το ξεκαθαρίζουν σαφώς και θα πρέπει να με πείσεις ότι τα δικά σου κριτήρια είναι υπεράνω των κοινώς παραδεκτών ή / και εθνικών προτύπων ασφάλειας. Νομίζω με καταλαβαίνεις. Ο εκπαιδευτής κατά την προσωπική μου ταεινή άποψη θα πρέπει να παίζει τον ρόλο του μέντορα και όχι του προφεσόρου. Δηλαδή να τρενάρει το μυαλό και την τεχνική του μαθητή του ούτως ώστε ο μαθητής να αναπτύξει μια τέτοια κριτική ικανότητα και τεχνική που να κάνει σωστές ενέργειες και να λαμβάνει τις βέλτιστες αποφάσεις σε κάθε παρόμοιο θέμα επιλογής εξοπλισμου ή μή. Γι' αυτό σου λέω αν με πείσεις ή με άλλα λόγια αν καταλήξουμε σε από κοινού συμφωνία ότι οι ανεξάρτητες φιάλες είναι η καλύτερη επιλογή τότε αυτό και θα κάνουμε! Πρέπει όμως να αναπτύξεις επιχειρήματα και στηρίξεις την ορθότητα της μίας επιλογής έναντι μιας άλλης που ενδεχωμένως εγώ να σου προτείνω. Δεν επιβάλλω τίποτε που δεν καθορίζεται αυστηρά ή ξεκάθαρα στα στνανταρντ. Απλώς εισηγούμε και φυσικά έχω τον τελευταίο λόγο ![]() |
|
||||
|
||||
Συγγνώμη που επιμένω αλλά μια που βρήκαμε παπά...
Δεν κατάλαβα πώς δένονται οι φιάλες στο παραπάνω concept..... Μια διευκρινησούλα ίσως;;
|
||||
|
||||
Για ποιά περίπτωση μιλάς?
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Αν έρθω με όλα τα παραπάνω συν τις καταπληκτικές φιάλες μου που πέρασαν τον τελευταίο υδροστατικό χτες από εσένα (λέμε τώρα) πώς θα τις δέσω;; Δεν είδα να αναφέρονται ιμάντες, τσέρκια ή κάτι σχετικό... μου διαφεύγει κάτι;; ![]() ΥΓ. Φοίβε, τον βάλαμε στη μέση τον δύστυχο...... ![]()
|
||||
|
||||
Μαρία,
Το πιο πάνω κείμενο είναι copy / paste από το εγχειρίδιο του εκπαιδευτή TDI για το σχολέιο decompression procedures. Η απάντηση στο ερώτημά σου υπάρχει στο εγχειρείδιο του μαθητή! ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Σώτος Χριστοδούλου : 05-07-07 στις 21:15. |
![]() |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|