![]() |
|
Ό,τι ξέρουμε ή θέλουμε να μάθουμε για τους θαλάσσιους οργανισμούς |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
Απάντηση: Ψάρια Anthias anthias (Κοκκινόχανοι)
Η μητέρα μου έλεγε όταν ήμουν μικρότερος πως ότι βγαίνει από την θάλασσα τρώγετε! Προς το παρών δεν την έχει διαψεύσει κάποιος. Εντάξει η αλήθεια είναι πως ακόμα δεν ξέρω κάποιον να δοκίμασε αστερία!
![]() |
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
μα έτσι σκέτο χωρίς λίγο κρεμμυδάκι. τσαμπα πήγε το εχινόδερμο. ντροπή!
![]()
|
||||
|
||||
Άντε να τα φάμε όλα και να συνεχίσουμε με την αμμοτραγάνα παιδιά.
![]() Μαρία μην επισυνάψεις τα βιντεάκια που τρώνε άμμο στο γιουτούμπ, τα είδα. Ξεκινήσανε κάποια παλικάρια σιγά σιγά. ![]() Κοκινόχανοι !!! Ωραία ονομασία Έκτωρ αλλά, θα εξακολουθήσω να τους λέω Ανθίες. ![]() Το συνθετικό -χάνοι, με παραπέμπει σε μοναχικό ψάρι, με έντονα κτητική συμπεριφορά και σίγουρα οι ανθίες δεν είναι, ![]() έχουν διαφορετική αντίληψη για την ομαδικότητα και το χώρο. Το όνομα του, Ανθίας, με παραπέμπει στην ανθηρότητα, την ακμή. Σαν τα ανοιξιάτικα άνθια - τα άνθη - κατακλύζουν οι ανθίες, τα υποθαλάσσια τοπία. Τα μακριά τους πτερύγια, ιδιαίτερα τα κοιλιακά που είναι στρογγυλεμένα στις απολήξεις τους, θυμίζουν τα πέταλα των ανθέων. Με τις αρμονικές κινήσεις της, η αποικία και με την επιλογή της να ζεί σε ρεματούσες, σκιερές, βραχώδης περιοχές, μου δίνει παρόμοια εικόνα με το "χορό μιας αποικίας" από συστάδες ανθισμένων κυκλάμινων που λικνίζονται από το φύσημα τ' αέρα, στη λαγκαδιά ενός βουνού. Χαρίζοντάς του σε χρώμα και κίνηση. |
|
||||
|
||||
Απείρανθε
![]() Όντως είναι πολύ παραπλανητικό το χάνοι. Έμενα πάλι μου θυμίζει ρέμπελο που κοιτάζει στα άστρα μπας και του 'ρθεί η τύχη ουρανοκατέβατη. ![]() ![]() ![]() ![]()
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|