Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'  

Επιστροφή   Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' > Θαλάσσιο Περιβάλλον > Περιβαλλοντικά Νέα
Εγγραφή Forum Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο Σημείωσε τα forums ως διαβασμένα

Νέα, ειδήσεις, πληροφορίες που αφορούν το θαλάσσιο περιβάλλον

 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #17  
Παλιά 15-04-09, 11:49
Το avatar του χρήστη pierre-sifnos
pierre-sifnos pierre-sifnos is offline
 
Εγγραφή: 16-06-2008
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 154
Απάντηση: Νεκρα Ψαρια στον Μαλιακο

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Physalia Εμφάνιση μηνυμάτων
χαίρομαι που κάποιοι τουλάχιστον μπορούν και τα αναγνωρίζουν.
Οι υπόλοιποι μάλλον θα χρειαστεί να κόψουν τα μπάνια και τις βουτιές για φέτος.
Παραθέτω τα εξής από το http://realhermes.blogspot.com/2009/04/chattonella.html

Επειδή είναι σχετικά νέο είδος, η έρευνες για τις επιπτώσεις που έχει στην υγεία των ανθρώπων - για τα ψάρια ήδη το γνωρίζουμε - συνεχίζονται. Πάντως από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα και βιβλιογραφία φαίνεται πως πραγματικά υπαρχουν κάποιες επιπτώσεις.
Ας αναφέρουμε μερικά πραγματα που γνωρίζουμε για το γένος Chattonella. Από το 1997 έρευνα στο Delaware των Ηνωμενων Πολιτειων ειχε συνδέσει την ανάπτυξη και εξάπλωση του συγκεκριμένου οργανισμού με τα υψηλά επίπεδα παραγωγής θρεπτικών συστατικών που υπαρχουν σε λιπάσματα, κοπριά, και ανθρώπινα αποβλητα.

Τον Αύγουστο του 2000, κολυμβητές στην περιοχή Rehoboth, Bay, Delaware στις Ηνωμένες Πολιτείες, παραπονέθηκαν για μούδιασμα, και σπασμούς των μυών καθώς και για ερεθισμό του αναπνευστικού συστήματος. Στην ίδια περιοχή είχαν γίνει καταγγελίες για εμφάνιση νεκρών ψαριων. Η έρευνα και η χημική ανάλυση που έγινε, έδειξε ότι υπεύθυνο ήταν το είδος Chattonella cf.Veruculosa το οποίο είναι αρκετά κοινό κοντά σε εκβολές ποταμών και παράγει την τοξίνη Brevetoxin. Η έρευνα επίσης έδειξε ότι το πρόβλημα με το Chattonella cf.Veruculosa αυξάνεται και γίνεται όλο και πιο πολύπλοκο.

Επίσης στο βιβλίο «Biodiversity Change and Human Health» των Ο.Sala, L. Meyerson and C. Parmesan, σελ. 151, αναφέρεται ότι τα αυξανόμενα από τους ανθρώπους αποβλητα και θρεπτικά συστατικά προκαλούν αύξηση των βλαβερών οργανισμών όπως αυτο του Chattonella, που έχει σοβαρές συνέπειες στην υγεία των ψαριων, οστρακοειδών και ανθρώπων.
In costal marine ecosystems, increased anthropogenic loading of waste and nutrients has been found to cause blooms of harmful organisms like Pfisteria, Chattonella, and Gymnodinium, which cause severe health impacts to fish, shellfish and humans.
__________________
Ladies & Gentlemen, I am floating in Space
http:ww2wrecks.com
Απάντηση με παράθεση
 


Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 09:36.


Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.