Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'  

Επιστροφή   Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' > Καταδυτική Επικαιρότητα > Εκδηλώσεις, Εκθέσεις, Διαγωνισμοί, Σεμινάρια, Δράσεις
Εγγραφή Forum Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο Σημείωσε τα forums ως διαβασμένα

Δελτία τύπου για ...'στεγνές' επαφές που μας φέρνουν πιο κοντά και μεγαλώνουν την καταδυτική κοινότητα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 05-06-09, 07:43
Το avatar του χρήστη geogeo
geogeo geogeo is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Ηλιούπολη
Απάντηση: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ

Δανείζομαι από την παραπάνω απάντηση του fin, μια που αυτά που εγώ κατάλαβα διαβάζοντας και ψάχνοντας στο δίκτυο, τα επιβεβαιώνει μέσω της προσωπικής του εμπειρίας:

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο fin Εμφάνιση μηνυμάτων
Οι περισοτερες ερωτησεις σε μεγαλο βαθμο καλυπτονται απο το website του ΙΕΝΑΕ και επομενως δεν δεχομαι οτι γινονται απο απλη απορια αλλα με επικριτικη διαθεση.

...

Για να βαλουμε καποια πραγματα σε σειρα το ΙΕΝΑΕ προυπηρχε της ΕΕΑ και μαλιστα ηταν παντα μια παρεα (με τη καλη ενοια) σημειο τομης επιστημονων πεδιου και ανθρωπων του βυθου της μεταπολεμικης Ελλαδας. Μια παρεα που ειχε την τρελα να "δουλεψει" και τη τυχη να ειναι η πρωτη. Σημερα αποτελειται απο τους ιδεολογικα (και οχι μονο) απογονους των πρωτων ερευνητων. Ερευνητες επιστημονες του χωρου ΟΛΟΙ ομως απλους ανθρωπους με αγαπη για αυτο που κανουν (ουτε τρελους επιστημονες, ουτε λαμογια των ευρωχορηγησεων). ΟΧΙ (θα σας απογοητευσω ισως) δεν εχουν εμμισθη σχεση ουτε καν τους καλυπτει τα εξοδα στη διαρκεια της ερευνας. Προσπαθουν να συγκεντρωσουν (χορηγιες σεμιναρια) το ελαχιστο οριακο ποσο για να γινει το project. ΟΧΙ δεν εχει πλακα ουτε ειναι διακοπες να ξημεροβραδιαζεσαι αναμεσα σε γενητριες κομπρεσερ και σωληνες, αν εκει παει ο νου σας. ΟΧΙ δεν ειναι project φαντασμα δηλαδη φωτο και video για να τεκμηριωθει η γραφειοκρατια της επιχορηγησης.

...

Μου κανει εντυπωση η προσεγγιση στο θεμα της διοργανωσης αυτης. Υποτιθεται οτι οι "παθιασμενοι αυτοδυτες" θεωρητικα ειμαστε ολο ενδιαφερον, αμεροληψια και αγνες προθεσεις για την διατηρηση της υποβρυχιας πολιτιστικης κληρονομιας. Γινεται ενα ανοιχτο στο κοινο επιμορφωτικο event μια φορα το χρονο και δεχεται κριτικη σαν να προκειται για την αρπαχτη μιας ιδιωτικης εταιρειας.
...
Ναι, κι εμένα δεν μου προκύπτει ότι πρόκειται περί επαγγελματιών, που έχουν σκοπό την απόκτηση κέρδους μέσω της "πώλησης" υπηρεσιών.

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο neokles Εμφάνιση μηνυμάτων

...

Σε ότι αφορά τον χαρακτηρισμό επαγγελματίας ή όχι θυμίζω παλαιότερη συζήτηση σχετικά με ανακοίνωση εκδρομής από καταδυτικό site (seagate). Τότε αποφασίσαμε ότι όλα αυτά πάνε στην ενότητα επαγγελματίες και νομίζω ότι μόνο και μόνο για λόγους συνέπειας πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα ίδια μετρα και σταθμά, άσχετα με συμπάθεια, αντιπάθεια ενδιαφέρον ή όχι.
....
Νεοκλή, από που προκύπτει η ομοιότητα των περιπτώσεων?

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Physalia Εμφάνιση μηνυμάτων
Δημήτρη ούτε κι εγώ θα αντιμετώπιζα ποτέ το ΙΕΑΝΕ σαν έναν κάποιον επαγγελματία... τα ελάχιστα πράγματα που γνωρίζω για το έργο του, δε θα μου επέτρεπαν ποτέ κάτι τέτοιο.

Ακριβώς όμως επειδή θεωρώ ότι αυτό το σεμινάριο είναι πρωτιστως ένας υπέροχος τρόπος ευαισθητοποίησης και επιμόρφωσης των ελλήνων αυτοδυτών απέναντι στην πολιτιστική κληρονομιά τους, θα το επιθυμούσα/ήλπιζα/προτιμούσα λίγο φτηνότερο. Ώστε να μπορεί να το παρακολουθήσει περισσότερος κόσμος.....

γιατί όπως έγραψα και σε μια παρένθεση παραπάνω, ελπίζω αλήθεια αυτός ο θεσμος να είναι ανερχόμενος.... (αλλά όχι στην τιμή ).

Κατά τα λοιπά συμφωνώ απολύτως μαζί σου και σε ευχαριστώ που κατέθεσες την προσωπική σου εμπειρία γιατί αυτό με ενδιέφερε περισσότερο απ' όλα!
Μαρία συμφωνώ σε όλα

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 15:52.