Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'  

Επιστροφή   Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' > Ο Σύλλογος 'ΤΗΘΥΣ' > Εκδηλώσεις - Δραστηριότητες - Δράσεις του Συλλόγου
Εγγραφή Forum Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο Σημείωσε τα forums ως διαβασμένα

Ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες του Συλλόγου. Οι προτάσεις σας είναι πάντα ευπρόσδεκτες...

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 08-07-09, 16:27
JOHNABIT JOHNABIT is offline

Απάντηση: 26-29.06.2009: Οικολογική Καταγραφή Βυθού στη Γυάρο (Σ.Ε.Α. Τηθύς / GreenPeace)

Λοιπον μετα απο επικοινωνια μου με φιλους ''επαγγελματιες'' ψαραδες με διαβεβεωσαν οτι δεν μπορουν να ψαρεψουν στην Γυαρο. Ουτε καν καθετη οι ερασιτεχνες. Η καταδυση σας εγινε κατοπιν αδειας και με πιεσεις και γραφειοκρατικες διαδικασιες. Αρα ερωτω? γιατι να γινει παρκο η Γυαρος αφου δεν ενοχλητε αλιευετε απο κανεναν? Αρα ο NMOIRAS ειχε απολυτο δικιο. Ειναι ασκοπο. Εχω επισκευτει την γυαρο και ειναι πραγματικα ενα παρθενο μερος. Αν η green peace θελει να κανει κατι αξιολογο στο αιγαιο, να απαγερευση πρωτα τις μηχανοτρατες που σαρωνουν και βομβαρδιζουν το αιγαιο και οχι να πολεμαει τους ερασιτεχνες ψαραδες που κανουν το χομπι τους. Επανηλημενος το εχω αναφερει το θεμα αλλα κανεις δεν τις εχει κουνησει. Παρα πολλοι λιγοι απο εδω γνωριζουν την ζημια που μπορει να κανει η μηχανοτρατα. Ο Nmoiras στην αρχη ηξερε τι ελεγε αλλα βιαστικατε να τον επιπληξετε για την ελλιπης ενημερωση του. Παρακαλω οποιος μου απαντησει να μου απαντησει σεβομενος την αποψη μου και χωρις να ερθει σε ριξη μαζι μου

Φιλικα παντα
Γιαννης
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-07-09, 16:57
Big-Blue Big-Blue is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Απάντηση: 26-29.06.2009: Οικολογική Καταγραφή Βυθού στη Γυάρο (Σ.Ε.Α. Τηθύς / GreenPeace)

Φίλε Γιάννη,
καταρχάς πριν ανοίξουμε νέα και χωρίς τέλος κουβέντα όφειλες να μάθεις και κατόπιν να μας δείξεις από που βγαίνει το συμπέρασμα των ψαράδων. Υπάρχει κάποια νομοθετική διάταξη ή είναι ράδιο αρβύλα και τσάμπα τρώμε την ώρα μας;
Απορία: γιατί τους έβαλες σε εισαγωγικά
Παράθεση:
''επαγγελματιες''
;
Επίσης, η Γυάρος μπορεί να είναι παρθένο μέρος όπως λες, αλλά μετά από 4 καταδύσεις συνολικού χρόνου περίπου 3,5-4 ωρών σε βάθη ως και 30 μέτρων μόνο κάτι μελανούρια είδα και εκείνα μικρά. Και πίστεψέ με έβλεπα καλά...
Σκέψου τα άλλα νησάκια που δεν είναι ''παρθένα''...
Για τις τράτες τα έχουμε πει, τα λέμε συνέχεια, είμαστε σύμφωνοι...
Φιλικά πάντα...
Ηλίας
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-07-09, 17:23

Λοιπον μολις πριν 5 λεπτα μιλησα και με λιμεναρχειο και με ενημερωσε οτι απαγορευετε η προσεγγιση, αλιεια, καταδυση, απο επαγγελματιες και μη. μεχρι 2 μ.ν. Αυριο θα εχω στα χερια μου τον νομο απο την λιμενικη αστυνομια γιατι σημερα δεν μπορουσαν να μου τον δωσουν, "πολλη δουλεια εχει πεσει". ο μονος τροπος ειναι μονο με αδεια απο υπουργιο πολιτισμου και απο λιμενικη αστυνομια. Στο επαγγελματιες εβαλα εισαγωγικα για να τονιστει οτι ουτε κανε εκεινοι δεν μπορουν, ποσο μαλλον οι ερασιτεχνες. τα ψαρια που περιμενατε να δειτε οπως περιμενω και εγω να δω χρονια, αυτη την εποχη ερχονται απο πελαγος αλλα δυστυχως θα περιμενουμε πολυ οσο κυνηγουν οι δολοφονοι με τις τρατες. Και βεβαια ειναι ολοι μαζι μου για τις τρατες και παντα θα ειναι αλλα ποτε δεν ειδα κινησεις απο κανεναν. Μονος δεν μπορω να δρασω. Ποιος δεν εχει παει σε ουζερι η ψαροταβερνα να δει στον καταλογο, γονος καλαμαρι, γονος ψαρακι, γονος... γονος.... γονος... απαγορευονται κι ομως τα πουλανε. Και το χειροτερο οτι εμεις τα τρωμε ''οχι εγω παντως''. IF YOU WANT TO CHANGE THE WORLD, BEGIN FROM YOURSELF. Εχω καλυτερο να πιασει ενας ψαροντουφεκας πχ 5 ροφους απο 5-10 κιλα παρα μια μηχανοτρατα 100 ροφους απο 500γρ. Και να ξερετε οτι οτι ανεβει επιφανεια, λογο τις πιεσης δεν ξανα καταδυετε η επιζει. Οτι λεω το λεω γιατι γνωριζω. Γεννηθηκα στην θαλασσα και ο πατερας μου ηταν επαγγελματιας ψαρας με ενα μικρο καικι και αρκουταν να πιασει 20 κιλα ψαρια για να ζησουμε και οχι 20 τονους για να ζησουν και 30 υπουργοι.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-07-09, 19:02
Το avatar του χρήστη geogeo
geogeo geogeo is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Ηλιούπολη

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο JOHNABIT Εμφάνιση μηνυμάτων
Λοιπον μετα απο επικοινωνια μου με φιλους ''επαγγελματιες'' ψαραδες με διαβεβεωσαν οτι δεν μπορουν να ψαρεψουν στην Γυαρο. Ουτε καν καθετη οι ερασιτεχνες. Η καταδυση σας εγινε κατοπιν αδειας και με πιεσεις και γραφειοκρατικες διαδικασιες.
...
Παράθεση:
Λοιπον μολις πριν 5 λεπτα μιλησα και με λιμεναρχειο και με ενημερωσε οτι απαγορευετε η προσεγγιση, αλιεια, καταδυση, απο επαγγελματιες και μη. μεχρι 2 μ.ν. Αυριο θα εχω στα χερια μου τον νομο απο την λιμενικη αστυνομια γιατι σημερα δεν μπορουσαν να μου τον δωσουν, "πολλη δουλεια εχει πεσει". ο μονος τροπος ειναι μονο με αδεια απο υπουργιο πολιτισμου και απο λιμενικη αστυνομια.
...
Φίλε JOHNABIT, κρατάω αυτά απ' τα post σου και περιμένω με αγωνία τον νόμο αύριο.

Φιλικά εννοείται!
Παλιά 10-07-09, 10:53

Λοιπον, χτες το πρωι ασχοληθηκα με αυτο το θεμα,πηγα στο Λιμεναρχειο Συρου και μπαινοντας ειπα στον φυλακα για την γυαρο και μου απαντησε οτι απαγορευετε ακομα και η προσεγγιση στα 2 ν.μ. Η απαντηση δεν με καλυψε και ανεβηκα στην λιμενικη αστυνομια οπου με καλη θεληση η κοπελα που ηταν μεσα μου εδωσε ενα νομο περι καταδυσεων οποθ λεει οτι απαφορευετε η καταδυση βαση των αρθρων 12 και 15 του νομου 3028/2002 (φεκ 153 Α') και β σε περιοχες των εναλιων αρχαιοτητων και σε οικολογικα ευαισθητα θαλασσια οικοσυστηματα συμφωνα με 1650/1986, 3044/2002 και κ.υ.α 33318/3028/1998.
Εγω τους ειπα οτι η Γυαρος δεν συμπεριελαμβανετε σε αυτους τους νομους. Τοτε μου εδειξε τον ειδικο ΓΚΛ ΦΕΚ 39 Β'/79 οπου λεει οτι απαγορευετε γενικως η αλιεια οποιουδηποτε αλιευτικου σκαφους εις τις εξης περιοχες: α) Εντος του λιμενος Συρου και του στομιου αυτου.
β) περιξ τις Γυαρου.
Οποτε απο αλιεια το λυσαμε: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ
Επειτα πηρα το Κεντρικο Λιμενρχειο Πειραια και ρωτησα αν επιτρεπετε η καταδυση στην Γυαρο και μου απαντησε ακριβως: Γυαρος???? που ειναι αυτο? δεν ξερω, παρε αλλου, Γεια.
Επειτα πηρα το Υπουργειο Πολιτισμου οπου δεν γνωριζανε και μου δωσανε το τηλ της εφοριας οπου λεει ειναι υπευθυνη για την Γυαρο.Εκει περνω και εχει δουλεια η προισταμενη και μου λενε να παρω πιο μετα και πιο μετα.
Οποτε απαντω στην PSYSALIA και στο 4.
Η αλιεια στην Γυαρο απαγορευετε ετσι και αλλιως. οποτε επανερχομαστε σε αυτα που ελεγα στην αρχη. Το αν επαγγελματιες πανε στην Γυαρο ειναι θεμα του λιμεναρχειου να τους πιασει. Και αν δεν τους πιανει, δεν λειτουργει ο κρατικος μηχανισμος. Εκτος αυτου, αν σε ενα νησι πανε και ψαρευουν εφοσον ξερουν οτι ειναι παρανομο, σκεφτητε τοτε τι παρανομιες γινονται στην Συρο και στην καθε Συρο. Το κυριο μελημα επρεπε να ηταν να προστατεψουμε τις Κυκλαδες πρωτα και οχι την Γυαρο. Γνωριζω οτι θα γινει και σε αλλα νησια πχ και σε εμας. αλλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ...
Τωρα για το 2.
Αν ειδατε οπως λετε ψαροντουφεκαδες, αν λεω, και ειδικα εναν με μπουκαλες, εισασταν μαρτυρες παρανομης δραστηριοτητας και θα μπορουσατε καλλιστα να κανετε κατι. Αφου δεν κανατε δεν πρεπει να το αναφερετε καν. Απο τα φορουμ δεν λυνετε τιποτα, πρεπει καποτε να το καταλαβουμε.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-07-09, 10:59
Το avatar του χρήστη Dimitris Galon
Dimitris Galon Dimitris Galon is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Παράθεση:
... οπου με καλη θεληση η κοπελα που ηταν μεσα μου εδωσε ενα νομο περι καταδυσεων οποθ λεει οτι απαφορευετε η καταδυση βαση των αρθρων 12 και 15 του νομου 3028/2002 (φεκ 153 Α') και β σε περιοχες των εναλιων αρχαιοτητων και σε οικολογικα ευαισθητα θαλασσια οικοσυστηματα συμφωνα με 1650/1986, 3044/2002 και κ.υ.α 33318/3028/1998.
Υπάρχει καινούργιος νόμος, ο 3409 του 2005, τον οποίο θα βρεις εδώ

http://www.thessalonikidiveclub.gr/core/N_3409_2005.pdf

στείλτον και στην κοπέλλα που σε εξυπηρέτησε για να τον έχει.
Επίσης εδώ θα βρεις πληροφορίες για τις αλλιευτικές απαγορεύσεις.
Καλό διάβασμα.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Dimitris Galon : 10-07-09 στις 11:02.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-07-09, 12:02
Το avatar του χρήστη geogeo
geogeo geogeo is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Ηλιούπολη

Σχετικά με το ψάρεμα, η κυρία που μίλησα εγώ απ' το λιμεναρχείο της Σύρου (κα Δαλεζίου, η ίδια που μίλησε αργότερα και ο Φοίβος), μου είπε επι λέξει: "χρειάζεται άδεια", που καταλαβαίνεις ότι είναι διαφορετικό απ' το απαγορεύεται.

Οπως, λέει και ο Δημήτρης πριν από εμένα, διάβασε τον νόμο 3409/2005 και θα καταλάβεις ότι δεν υπάρχει καμιά απαγόρευση για καταδύσεις στην Γυάρο. Αυτό έκαναν και στο λιμεναρχείο και τελικά παραδέχτηκαν ότι μπορούσαμε να βουτήξουμε ελεύθερα.

Για "απόβαση" στο νησί δεν γνωρίζω. Ετσι κι αλλιώς δεν αποβιβασθήκαμε, παραμείναμε στα "αποβατικά".

Βλέπεις λοιπόν ότι δεν υπήρξαν "αδειες ... πιεσεις και γραφειοκρατικες διαδικασιες" για τις καταδύσεις μας.
Παλιά 10-07-09, 13:05
Το avatar του χρήστη neokles
neokles neokles is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Ν. Ψυχικό

Παράθεση:
Τωρα για το 2.
Αν ειδατε οπως λετε ψαροντουφεκαδες, αν λεω, και ειδικα εναν με μπουκαλες, εισασταν μαρτυρες παρανομης δραστηριοτητας και θα μπορουσατε καλλιστα να κανετε κατι. Αφου δεν κανατε δεν πρεπει να το αναφερετε καν. Απο τα φορουμ δεν λυνετε τιποτα, πρεπει καποτε να το καταλαβουμε.
Αν βλέπαμε τις μπουκάλες και τα ψαροντούφεκα πίστεψέ με θα καλούσαμε αμέσως την Λιμενική Αστυνομία. Επίσης θέματα γενικότερης απαγόρευσης αλιείας στην Γυάρο δεν μας απασχόλησαν (αφού δεν είμαστε αλιείς). Από ότι φαίνεται όντως απαγορεύεται. Αν το ξέραμε δεν θα το αφήναμε ούτε και αυτό να περάσει.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-07-09, 15:59

Παράθεση:
Η απαντηση δεν με καλυψε και ανεβηκα στην λιμενικη αστυνομια οπου με καλη θεληση η κοπελα που ηταν μεσα μου εδωσε ενα νομο περι καταδυσεων οποθ λεει οτι απαφορευετε η καταδυση βαση των αρθρων 12 και 15 του νομου 3028/2002 (φεκ 153 Α') και β σε περιοχες των εναλιων αρχαιοτητων και σε οικολογικα ευαισθητα θαλασσια οικοσυστηματα συμφωνα με 1650/1986, 3044/2002 και κ.υ.α 33318/3028/1998.
Εγω τους ειπα οτι η Γυαρος δεν συμπεριελαμβανετε σε αυτους τους νομους.
Το αναφερω αυτο Δημητρη. μπορουσες να διαβασεις την απαντηση μου.
ελπιζω να εληξε το θεμα και να μορφωθηκαμε!!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-07-09, 13:55
Το avatar του χρήστη Physalia
Physalia Physalia is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα

Γιάννη καταρχήν σε ευχαριστώ πολύ που κάθισες και το έψαξες (έχω κι εγώ μια ιδέα του πόσο δύσκολο είναι να προσπαθείς να μάθεις τον ισχύοντα Νόμο στην Ελλάδα ) και πιο πολύ που μας ενημέρωσες για την ύπαρξη αυτού του ΦΕΚ, που εγώ τουλάχιστον δεν γνώριζα και πολύ με παραξένεψε (δεδομένου ότι όπως σου είπα γνώριζα κόσμο που ψαρεύει στην Γυάρο τακτικά).
Μακάρι όλοι όσοι συμμετειχαν σε αυτη τη συζήτηση να το έκαναν όπως εσύ αποδεικνύοντας τα λεγόμενά τους, αντί απλά να πετάνε την αερολογία τους και να την κοπανάνε. Και πάλι σε ευχαριστώ!

Σε ό,τι αφορά το ΦΕΚ, έχω έρθει ήδη σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο των Παράκτιων (Κυκλάδων) και την εκπρόσωπο της Greenpeace, αλλά δώσε μου λίγο χρόνο πριν σου μεταφέρω τις απαντήσεις τους, διότι βρίσκομαι εκτός σπιτιού, εκτός πόλης και εκτός προσωπικού υπολογιστή.

Θα επανέλθω το συντομότερο δυνατό γιατί είναι όντως πολύ ενδιαφέρον το θέμα....

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 05:44.