Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'  

Επιστροφή   Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' > Ο Σύλλογος 'ΤΗΘΥΣ' > Εκδηλώσεις - Δραστηριότητες - Δράσεις του Συλλόγου
Εγγραφή Forum Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο Σημείωσε τα forums ως διαβασμένα

Ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες του Συλλόγου. Οι προτάσεις σας είναι πάντα ευπρόσδεκτες...

 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #26  
Παλιά 17-10-09, 02:33
Το avatar του χρήστη paris
paris paris is offline
 
Εγγραφή: 02-09-2007
Μηνύματα: 88
Απάντηση: 12.08.2008 - Διασυλλογικό ΟΧΙ στους Αγώνες Ψαροτούφεκου

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Phoevos Εμφάνιση μηνυμάτων
Άλλωστε στην Καλαμάτα δεν είναι η 1η φορά που έγινε πανελλήνιο πρωτάθλημα, και απο όσο ξέρω απο φίλους που συμμετείχαν τα ψάρια ήταν πάρα πολλά, ευτυχώς για όλους μας (όχι αυτά που βγήκαν μόνο, αυτά που έμειναν ακόμα περισσότερα). Έχω εικόνες απο τους βυθούς εκεί με τα ίδια μου τα μάτια, στις γειτονικές περιοχές αλλά και στη τράπεζα του αγώνα. Και πιστέψτε με έχει πάρα πολλά ψάρια.
Το ερώτημα εδώ είναι ποιο είναι το μέτρο σύγκρισης για να πεις αν τα ψάρια είναι πολλά ή όχι. Δυστυχώς οι άνθρωποι έχουμε πολύ κοντή μνήμη και γρήγορα συνηθίζουμε το υπάρχον ως κανονικό. Με άλλα λόγια φίλε Φοίβο εμένα θα με ενδιέφερε να ρωτούσες αν έχεις τη δυνατότητα παλιούς ψαράδες της περιοχής 70χρονους ή 80χρονους να σου πουν πώς ήταν αυτά τα μέρη όταν ψάρευαν αυτοί στα νιάτα τους.

Μπορείς να φανταστείς να βουτάς σε μια "τράπεζα" και οι ροφοί γύρω σου να είναι σαν τις καλογρίτσες, να περνούν ανάμεσα από τα πόδια σου και να σου δαγκώνουν τα πέδιλα; Όσο κι αν αυτό ακούγεται εξωπραγματικό έτσι ήταν όλες οι ελληνικές θάλασσες για εκατομμύρια χρόνια (αυτό το φαντάζομαι) και μέχρι πριν 40-50 χρόνια (αυτό το ξέρω). Μέσα στα 40-50 τελευταία χρόνια τα πράγματα γίναν έτσι όπως τα ξέρουμε και τα έχουμε συνηθίσει κι έτσι αν βουτήξουμε σε ένα μέρος και δούμε τρεις ροφούς στον ίδιο βράχο εντυπωσιαζόμαστε από το πόσο πολύ ζωή έχει το μέρος, ενώ στην πραγματικότητα το μέρος είναι αποδεκατισμένο.
__________________
Πάρης Σοφός
Απάντηση με παράθεση
 


Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:19.


Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.