![]() |
|
Ό,τι ξέρουμε ή θέλουμε να μάθουμε για τους θαλάσσιους οργανισμούς |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Απάντηση: Τα "alien" σαγόνια της Σμέρνας
Εγω εχω να προσθεσω οτι η σμερνα ειναι ενα πανεμορφο ζωο (νομιζω συμφωνειτε ολοι) και εντελως ακακο!!!
Δεν επιτιθεται ποτε και η σταση της ειναι παντα αμυντικη. Καποτε σε μια καταδυση συνεβη το εξης: ενας αρχαριος αυτοδυτης απο την ομαδα που συνοδευα (χωρις ακομα καλη πλευστοτητα) βγαζοντας ολο τον αερα απο το τζακετ του κατεβαινει στο υψος του κεφαλιου μου την στιγμη που κοιταω μεσα σε μια τρυπα μια μεγαλη σμερνα. Ημουν ετοιμος να φωναξω την ομαδα για παρατηρηση αλλα διαπιστωνω ξαφνικα οτι ο αρχαριος ακουμπαει με το γονατο του στην τρυπα και σχεδον εχει εισχωρησει το μισο του ποδι μεσα στην τρυπα της. Ε, λοιπον το ζωο εμεινε σε αυτη την αμυντικη σταση που παιρνει (με το στομα ανοιχτο) κανοντας ολο και προς τα πισω παρολο που δεν ειχε αλλο χωρο να κινηθει και μερικα εκατοστα απο το γονατο του αυτοδυτη. Ημουν σε εγρηγορση και σκεφτομουν τι θα κανω αν επιτεθει και δαγκωσει αλλα ολα εγιναν πολυ γρηγορα και φυσικα ο αρχαριος δεν καταλαβε τιποτα. Μου εκανε φοβερη εντυπωση αφου το περιστατικο συνεβη πολυ κοντα στο οπτικο μου πεδιο. Απο τοτε σεβομαι αφανταστα αυτο το ζωο και νευριαζω οταν διαφοροι ασχετοι το κακολογουν (φταιει ισως και η τρομερη της οψη). Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη seafarer : 15-09-07 στις 19:28. |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|