Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'  

Επιστροφή   Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' > Καταδυτικός Εξοπλισμός > Ρυθμιστές Πλευστότητας
Εγγραφή Forum Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο Σημείωσε τα forums ως διαβασμένα

Συζητήσεις για BCDs, Wings κλπ.

 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #4  
Παλιά 28-04-11, 15:44
Το avatar του χρήστη dmanetakis
dmanetakis dmanetakis is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ
 
Εγγραφή: 03-10-2008
Περιοχή: Mοσχάτο, Αθήνα
Μηνύματα: 865
Απάντηση: bcd oms? με bands ή χωρις..?

Φίλε μου καλορίζικο και καλές καταδύσεις με αυτό !

Σχετικά με το όγκο του BC σου , κάποιοι οργανισμοί υποστηρίζουν ότι εάν χρειάζεσαι περισσότερες από 50 λίβρες άνωση με στεγανή , τότε μάλλον είσαι υπέρβαρος και πρέπει να ελέγξεις τα κιλά σου.

Σχετικά με τα bangee , εκτός ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να μπλεχτείς πιο εύκολα ( αν χώνεσαι γενικότερα ) , έχουν και το μειονέκτημα ότι σε περίπτωση failure του BC , λόγω ελαστικότητας σου αδειάζουν και τον υπολειπόμενο αέρα που πιθανό υπάρχει μέσα.

Επίσης έαν χρειαστεί να βάλεις αέρα από το επιστόμιο ( φυσώντας μέσα δηλαδή ! ) , αυτό θα σου είναι πιο δύσκολο γιατί θα πρέπει να ‘’φουσκώσεις’’ μαζί και τα bangee, διαδικασία η οποία μπορεί να σε οδηγήσει σε υπερκαπνία και εξάντληση υποβρυχίως .

Γενικότερα τα μεγάλα BC , προκαλούν και μεγαλύτερη υδροδυναμική αντίσταση , πράγμα που θα βιώσεις καλύτερα αν βρεθείς να κολυμπάς κόντρα στο ρευμα.

Και τέλος κάποιοι υποστηρίζουν ότι προσθέτουν στην θετική πλευστότητα γενικότερα , εξαιτίας της ελάχιστης ποσότητας αέρα που παραμένει μέσα σε όλα τα BC ακόμα και όταν αυτά είναι άδεια.

Χαιρετισμούς !
Απάντηση με παράθεση
 


Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 19:43.


Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.