Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'  

Επιστροφή   Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' > Καταδυτικός Εξοπλισμός > Καταδυτικοί Υπολογιστές
Εγγραφή Forum Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο Σημείωσε τα forums ως διαβασμένα

Dive Computers: Συγκρίσεις και απορίες

 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #27  
Παλιά 22-10-07, 12:52
argyris argyris is offline
ο χρήστης διαγράφηκε με αίτησή του
 
Εγγραφή: 27-07-2007
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 70
Απάντηση: Γνωρίζει κανείς από VR3;

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο GKAM Εμφάνιση μηνυμάτων
Αργύρη, το πρόβλημα με τα NitekHe, δεν είναι ότι σταματάνε στα 120m (εκτός αν τα έχεις «ψωμοτύρι»). Οι περιορισμοί τους είναι ο αλγόρθιμος που δεν περιλαμβάνει βαθιές στάσεις και το γεγονός ότι κλειδώνουν υπερβολικά εύκολα. Αυτό συμβαίνει σε περίπτωση που παραβιάσεις το βάθος της στάσης έστω και ελάχιστα, ή σε περίπτωση που ακολουθήσεις πίνακες που επιβάλλουν βαθιές στάσεις.
Γιώργο,
Δεν μου έχει συμβεί ποτέ μέχρι τώρα, να κλειδώσει κανένα ΝitekΗe για τις παραπάνω περιπτώσεις που λες και κάνω είτε βαθιές στάσεις - είτε χρησιμοποιώ ratio deco, τώρα για την παραβίαση του βάθους της στάσης δεν μου έχει τύχει ποτέ να την παραβιάσω οπότε εκεί δεν ξέρω. Μέχρι στιγμής δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα και τα χρησιμοποιώ αρκετά χρόνια.

Γενικά σε ανάδυση με αργό προφίλ που τα έχω δοκιμάσει προσομοιάζωντας βαθιές στάσεις οι αλγόρυθμοι δουλέψαν ικανοποιητικά. Ας μην ξεχνάμε ότι λόγο του liability που έχουν ως προιόντα ειδικά αυτά της αμερικής έχουν αρκετό συντηρητισμό.

Λές
"Στην πράξη όμως δεν θεωρώ ότι είναι πλέον σοφή επιλογή για βαθιές καταδύσεις ή καταδύσεις μεγάλης διάρκειας."

Αυτή είναι η προσωπική σου άποψη, η οποία έιναι σεβαστή, αλλά απέχει πολύ από το να χρησιμοποιηθεί ως γενική σύσταση. Γνωρίζω αρκετό κόσμο στο εξωτερικό που τα χρησιμοποιεί και δεν τα αλλάζουν! Οπότε οι απόψεις διαφέρουν, και το λέω αυτό χωρίς κανένα ίχνος ειρωνίας ούτε με διάθεση να σε προσβάλω.

Φυσικά Γιώργο, με ενδιαφέρει να ανταλάξουμε εμπειρίες και εμπεριστατωμένα περιστατικά που "κλείδωσαν" τα NItekHe γιατί κάτι τέτοιο θα με βοηθούσε ως χρηστη να αποφύγω τέτοιες καταστάσεις και θα βελτιώνε κατά πολύ την ασφαλή χρήση τους, εφόσον θα ήξερα τι να αποφύγω.

Πρόταση μου έιναι αν κάποιος ενδιαφέρεται γιατί να μην γίνει μια συγκριτική κατάδύση trimix (όλοι ίδιο προφίλ & μείγματα)σε ένα μέσο βάθος πχ 70 μέτρα, και να τεστάρουμε πίνακες, dc, βαθιές στάσεις, κλπ, πιστεύω ότι θα ήταν πολύ επικοδομητικό για όλους.

Αργύρης

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GKanel : 22-10-07 στις 23:47.
Απάντηση με παράθεση
 


Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 21:53.


Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.