![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Απάντηση: Επιλογή BCD
Ευχαριστώ για την απάντηση. Βλέπω οι τιμές ειναι σε £ οπότε υποθέτω είναι από κάποιο e-shop. Μπορείς να μου πεις ποιο είναι να μπω να τα δω όλα αυτά?
|
|
|
|||
|
|||
|
Γεια σου
εγω εχω το Seac Sub Pro 2000 SWS ,αγορασμενο απο Ελλαδα και νομιζω καλη τιμη..,ειμαι ευχαριστημενος . Για τα αλλα δεν ξερω..ενας απο του παραγοντες παντως ειναι να βολευει εσενα..πως σου καθετε πανω σου.. Δεν εχω ακουσει Ελληνα να λεει..πηρα αυτο αλλα ηταν χαλια ![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Ουτε Ελληνα αλλα ουτε και κανεναν αλλο!!!
Ναι διαφορα e-shops μιας και το DiveLife που ειναι απο τα αγαπημενα μου επειδη εχει πολυ καλες τιμες και μεγαλη ποικιλια δεν φαινεται να εχει DiveRite ![]() To Hollis ειναι απο το Simply Scuba που ειναι επισης μεγαλο μαγαζι Θα προτεινα το Divers Warehouse για τα DiveRite Και φανταζομαι οτι ολοι αυτοι θα στελνουν τα προιντα τους (ταχυδρομικα) στην Ελλαδα (δεν το εχω δοκιμασει καθοτι δεν μενω στην Ελλαδα )Δ |
|
|
||||
|
||||
|
Θα συμφωνήσω με τον submarine1980, όσων αφορά στη αγορά/χρήση backplate/harness/wing.
Ειδικότερα ένα τέτοιο σύστημα, μπορεί να ρυθμιστεί για τον καθένα, ανεξάρτητα από το φύλο, το βάρος ή το ύψος. Αυτό ισχύει ακόμα και όταν αλλάζουμε από μια 3mm στολή υγρού τύπου,σε 7mm, ή στεγανή. Το σύστημα προσαρμόζεται, αλλάζοντας μέγεθος στο wing, αλλάζοντας το backplate σε ελαφρύ (αλουμινένιο/πλαστικό) ή βαρύ (ανοξείδωτο) αναλόγως με το που βουτάμε ή τι βουτάμε (μονή ή διπλές φιάλες). Συστήματα βαρών μπορούν να προσαρμοστούν μέσα σε λίγα λεπτά, όπως επίσης τσέπες, κοπτικά εργαλεία, φακοί, πρόσθετες φιάλες (stage), σκούτερ κλπ. Aποτελεί ένα σύστημα που μπορεί να σε συνοδεύει από τις πρώτες σας καταδύσεις στο open water , έως τις τεχνικές καταδύσεις ,προσαρμόζοντας το κατά περίσταση. Γενικότερα:
Η οριζόντια θέση αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό τρόπο κίνησης υποβρυχίως, μειώνοντας την προσπάθεια πεδιλισμού και κατανάλωση αερίου, κάνοντας την κατάδυση ευκολότερη και χρονικά μεγαλύτερη.
Επιτυχημένη κατάδυση θεωρείται η κατάδυση όπου όλοι γυρίζουν πίσω σώοι και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία μια κατάδυση να μην είναι επιτυχημένη. ![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Παράθεση:
Whatever! Ευχαριστω πολυ για τον πολυ χρησιμο ορισμο της επιτυχημενης καταδυσης!!! αλλα δεν βλεπω πως ηρθε σε αυτη τη συζητηση! ![]() Ο Αντρεας ψαχνει για Recreational BCD η κοινη λογικη λεει οτι ειναι νεος δυτης και ξεκινησε να στηνει τον εξοπλισμο του Ελπιζω οτι θα του αρεσει και οτι θα συνεχισει και προφανως ελπιζω και του ευχομαι να κανει και πιο γενναια πραγματα (ie ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΔΥΣΗ) Επαναλαμβανω Γεναιος ειπα! οχι καραγκιοζης!!! ![]() ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Παράθεση:
Exω πάρει σιγά σιγά τον εξοπλισμό μου και το μόνο που μου έμεινε είναι το BCD... |
|
|
||||
|
||||
|
Σκέφτομαι να πάρω το πρώτο μου BCD.
Έχω βρει αυτο. Τί λέτε? Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω, υπάρχει κάποιος "οδηγός" ή κάποια πράγματα τα οποία πρέπει να κοιτάξω για τη σωστή επιλογή BCD? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη red_storm : 02-06-14 στις 17:09. |
|
|
||||
|
||||
|
Mε μια ματιά που έριξα έκανα ενα σύνολο ας απο
DIVE RITE DELUXE HARNESS BLACK 50.05 € DIVE RITE ALLUMINIUM BACKPLATE BLACK 93.9 € DIVE RITE CLASSIC EXP WING 16 BLACK 247.66 € Να πω εδώ οτι δεν έχω δει καν τετοιο πράγμα οχι να το δοκιμάσω πάνω μου... |
|
|
|||
|
|||
|
Δεν υπαρχει λογος να πας για την Delux
Πιο πολλα clips (ie failure points) και D-Rings!!! που δεν χρειαζεσαι / δεν θα χρησιμοποιησεις Εδω που τα λεμε ουτε καν Harness δεν χρειαζεται να αγορασεις γιατι το να την φτιξεις μονος σου (η καποιος που ξερει) ειναι παιχνιδακι οσο για το οτι δεν το εχεις ξαναδει αυτο μαλλον ειναι αληθεια μιας και ολα τα καταδυτικα κεντρα (κυριως τα recreational diving ones) δεν πουλανε τιποτα αλλο περα απο BCD Jackets. και δυστυχως πολλες φορες ουτε και οι εκπεδευτες τους ξερουν η εχουν ξαναδει τετοια πραγματα. Αλλα επισης αληθεια ειναι οτι μπορεις να κανεις πολυ περισσοτερα με wing systems (twinsets ακομα και CCR) και σε αυτο το θεμα εγω απο εδω δεν μπορω να σε βοηθησω αλλα ξερω οτι μεσα στο forum υπαρχει κοσμος (dmanetakis)που μπορει να σου δειξει sorry |
|
|
||||
|
||||
|
Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!
Θα μιλήσω και με φίλους που ασχολούνται πιο πολλά χρόνια και θα δω τι θα κάνω. Η αλήθεια είναι οτι θα ήθελα να το δοκιμάσω 1-2 φορές πρώτα πριν καταλήξω εκεί. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
|
|