Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'  

Επιστροφή   Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' > Καταδυτικοί προορισμοί & Προτάσεις για κατάδυση. > Ναυάγια στην Ελλάδα
Εγγραφή Forum Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο Σημείωσε τα forums ως διαβασμένα

Ας καταδυθούμε στην ιστορία μέσα από φωτογραφίες και περιγραφές ελληνικών ναυαγίων

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 25-02-14, 17:52
Το avatar του χρήστη Dimitris Galon
Dimitris Galon Dimitris Galon is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Απάντηση: HMS LCT (Βρετανικό Αρματαγωγό) Βίντεο

Καλησπέρα Αριστομένη,

το άρθρο στην „Ναυτική Επιθεώρηση“, με τον τίτλο „Λείες Πολέμου“, το διάβασα και μου άρεσε πολύ. Στο έγραψα εξάλλου και αλλού. Είναι καλογραμμένο, περιεκτικό και πολύ συστηματικά τεκμηριωμένο. Επίσης οι φωτογραφίες του Schenk δένουν πάρα πολύ καλά με το κείμενο και τις λεζάντες, και τεκμηριώνουν περαιτέρω το άρθρο.

Σε ευχαριστώ για την διευκρίνιση του πλωτού γερανού Ζ 14, την οποία ο Peter Schenk μου την έστειλε σαν TLC. Θα κοιτάξω να το διασταυρώσω και από αλλού.

Όσον αφορά αυτό:

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Πολικός Εμφάνιση μηνυμάτων
... το σκάφος που αναζητάτε.
Δεν αναζητούμε κάποιο σκάφος. Προσπαθούμε απλώς να μειώσουμε τον κύκλο των πλοίων που θα μπορούσε να είναι το ναυάγιο στην Ανάβυσσο.

Νομίζω ότι ένα αρχικό βήμα πραγματοποιήθηκε, καθώς εντοπίστηκε ένα λάθος του Dr. Jung, στο οποίο στηρίχθηκε η θεωρία για την αποστολή του TLC 16 στον Πειραιά.

Χωρίς να δεσμεύομαι, μπορεί να μην είδα κάτι, θεωρώ ότι το TLC 16 παρέμεινε στην Κρήτη χωρίς να σταλεί ποτέ στον Πειραιά. Τουλάχιστον αυτό φανερώνει η μελέτη του KTB Seeko Kreta.

Επίσης, από κάποια αλλά στοιχεία, θεωρώ ότι ποτέ δεν κατάφεραν να επισκευάσουν οι Γερμανοί τις μηχανές του TLC 16, και ότι αυτό παρέμεινε ανενεργό στην Κρήτη, όπως και το TLC 3 στην Κω. Δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά, καθώς δεν έχω τελειώσει ακόμα με τα γερμανικά αρχεία, αλλά είμαι σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό σίγουρος.

Έτσι, πάντα κατά την γνώμη μου, το ναυάγιο, αν είναι το LOKFÄHRE, μπορεί να είναι μόνο το TLC 1 ή το TLC 19. Σε περίπτωση φυσικά που υπήρξαν δυο LOKFÄHRE, τότε θα έλεγα TLC 1 και TLC 19.

Όπως πάρα πολύ καλά γνωρίζεις αυτό είναι το καλύτερο κομμάτι της έρευνας.

Σου εύχομαι καλό απόγευμα και πάντα επιτυχίες!
DG
Απάντηση με παράθεση

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 18:56.