![]() |
|
Καταδύσεις με οροφή: Η επικίνδυνη γοητεία της εξερεύνησης |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Αποστολή στο Βρεταννικό
Beracuda: θέλω και εγώ να πούμε ορισμένα πράγματα. Θα έρθω σε επαφή το συντομότερο.
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
συμφωνα με ασφαλεις πληροφοριες εμφανιστηκε χρυσοβουλο οπου βεβαιωνει οτι το ναυαγιο ανηκει στη Μονη Βατοπαιδιου...
ενσταση κατεθεσε η οικογενεια Γλυξμπουργκ καθοτι ο ακατανομαστος τους ειχε υποσχεθει να το παρουν μαζι με τα υπολοιπα κοντεινερ αλλα δεν προκαμαν (ηταν λιγο βαθια και τοτε δεν υπηρχαν DIR αδες) |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Παράθεση:
Ειναι γνωστο οτι στην ενωση ισχυει η ευρωπαικη νομοθεσια ομως το επιχειρημα ειναι μια συχνα ματαιη υπεραπλουστευση, αφου οι χωρες μελη πρεπει αφου εναρμονισουν την εθνικη τους να εκδοσουν αποφασεις εφαρμογης των νομων προς τους φορεις εφαρμογης. Ετσι κι αλλιως ομως διεθνως (και στην Ευρωπη) η νομικη ενοια του μνημειου και ποσο μαλλον του εναλιου ειναι ξεκαθαρη και δεν εχει σχεση με ακινητα η κινητα περιουσιακα στοιχεια (Απορω πως κανεις τετοια αντιπαραθεση). Πραγματικα θα ειχε πολυ ενδιαφερον να γινοταν αιτηση για ερευνα προς το ελληνικο δημοσιο απο τριτο φορεα (ελληνα η μη) γιατι ετσι μονο θα υποχρεωνοταν η πολιτεια να κανει εμπρακτα ξακαθαρο το καθεστως ιδιοκτησιας του μνημειου με την εμπλοκη η οχι του ιδρυματος. Το ιδρυμα μπορει να κανει δουλεια αξιοποιησης χωρις καθεστως ιδιοκτησιας του μνημειου, οπως οποιοδηποτε νομικο προσωπο εδρευει στην ελλαδα, και χωρις να απαιτειται αυτη η ιδιοκτησια. Αν υπηρχε σχετικος διαγωνισμος απο το ΥΠΠΟ για φορεα αξιοποιησης επισης θα μπορουσε να τον διεκδικησει. Κακως νομιζω διαφωνεις για την αντιπαραβολη με τη περιπτωση της επιστροφης των μαρμαρων του παρθενωνα γιατι και εκει οι κυβερνησεις κρυβονται απο τις γραφειοκρατικες αντιρησεις των φορεων (βλ θεσεις Βρετανικου μουσειου) και στην ουσια κωλυσιεργουν μια ηδη νομικα ευρεως αποδεκτη πραγματικοτητα. Τα κοματια των παρανομα αποσπασμενων μνημειων γυριζουν στους ιδιοκτητες φορεις αξιοποιησης πολιτιστικης κληρονομιας (καποιοι τα επεστρεψαν το Βρετανικο Μουσειο οχι). Τι ποσο θα επρεπε να επιδικαστει στο Βρετανικο Μουσειο για την αξιοποιηση των μαρμαρων στο Βρετ Μουσειο ολες αυτες τις δεκαετιες; Μαλιστα στην μια περιπτωση μιλαμε μιλαμε για αποσπαση με σκοπο την αξιοποιηση (φραγκα) σε αλλο τοπο (το Λονδινο) και στην αλλη μιλαμε για ενα ναυαγιο προιον πολεμικης συραξης η ατυχηματος χωρις ουτε μια δραχμη υπερ της πολιτειας ως τωρα. Τετοια δικη σε ευρωπαικο δικαστηριο σχετικα με το ιδιοκτησιακο καθεστως του Βρετανικου νομιζω θα τελειωνε γρηγορα και ευκολα υπερ του ελληνικου δημοσιου. Επειδη ισως πολλοι να εχουν μπερδευτει ας ξεκαθαρισουμε οπως εκανε το αρθρο που post αρε ο Κωστας οτι αλλο θεμα η ερευνα του National Geographic που εγκριθηκε απο την Ελληνικη πολιτεία και αλλο θεμα το ιδιοκτησιακο καθεστως του Βρετανικου, η οποια εχει ιδιαιτερες οικονομικες προεκτασεις.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Ειλικρινά δεν μπορώ να πώ περισσότερα γιατί δεν έχω τις απαραίτητες νομικές γνώσεις για να το κάνω. Ότι έγραψα μέχρι τώρα είναι η προσωπική αντίληψη της κατάστασης. Μια παράκληση προς όλους. Θα μου ήταν πολύ εύκολο να ειμαι και εγώ ειρωνικός με κάποια από τα πράγματα που έχω δεί να γράφονται στα διάφορα φόρουμ σχετικά με την προσπάθεια μας. Εγώ δεσμέυομαι οτι θα προσπαθώ να απαντώ σε όλους με ειλικρίνεια και σοβαρότητα και αναμένω -δεν απαιτώ- ανάλογη αντιμετώπιση. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη farmamic : 06-05-09 στις 15:04. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
οπως ακριβως δυσκολευομαι να καταλαβω πολλα πραγματα στον κοσμο γυρω μου (οπως ας πουμε πως γινεται να ειναι προσωπικη περιουσια του Γλυξμπουργκ η πολιτιστικη κληρονομια της πατριδας μου) ....και σε αυτη μου την απορια μπαινει το χιουμορ που παντα υπαρχει η πιθανοτητα να θιξει καποιον! Βεβαια εσυ ως εργαζομενος αυτων που εχουν στην ιδιοκτησια τους ενα μνημειο δεν μπορεις να κανεις αλλιως παρα να μιλας σοβαρα οποτε επιλεγεις να απαντησεις σε κατι. Το παραπανω δεν μπορει να ειναι παρα προς τιμην σου, αλλα θα με ενδιεφερε να ξερω πως εσυ (και δεν σε ξερω καθολου, ειναι αληθεια!) ενας παθιασμενος λατρης ενος ιστορικου μνημειου (οπως λεει ο Θωκ) δεχεσαι αυτο να ανηκει σε καποιον και οχι σε ολους.... ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ : 06-05-09 στις 18:03. |
|
||||
|
||||
Ομολογώ ότι ούτε εγώ κατάφερα ποτέ να χωνέψω το γεγονός της "ιδιοκτησίας" του Βρεταννικού ενώ όσες φορές προσπάθησα να το κατανοήσω εφευρίσκοντας αντίστοιχα παραδείγματα, έπεφτα πάντα σε αδιέξοδο.....
Μου θυμίζει πάντως το "αγόρασες οικοπέδο" που έλεγαν οι παλιοί εννοώντας ότι κάπου σκόνταψες και έφαγες τα μούτρα σου.... ![]()
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
Αγαπητέ Μιχάλη
Αναγνωρίζω την καλοπροαίρετη προσπάθεια σου και την ανιδιοτέλεια σου. Η προσφορά σου είναι πολύ θετική και κατά την γνώμη μου ελπιδοφόρα. Πιστεύω ότι η παρουσία σου θα βοηθήσει σημαντικά το ίδρυμα και θα αλλάξει την εικόνα που είχε μέχρι σήμερα. Σου εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο σου και τουλάχιστον εγώ θα είμαι κοντά σου εφόσον η απόψεις σου συμπλέουν με τις δικές μου. Διαφωνώ σε κάποια θέματα όμως εδώ στα φόρουμ είμαστε για να ανταλλάσσουμε πολιτισμένα και φιλικά απόψεις. ![]() Καλή συνέχεια. ![]() |
|
|||
|
|||
Κώστα σε ευχαριστώ και πάλι για τα καλά λόγια. Εννοείται οτι δεν είμαστε εδώ για να πλακωθούμε και είναι πάντα καλό να υπάρχει αντίλογος σε μια άποψη. Πολλές φορές προκύπτουν καλά πράγματα από τέτοιες διαδικασίες.
Παράθεση:
Όταν η εταιρεία αποκτήσει τις δικές υποδομές και θα είναι σε θέση να διοργανώνει αποστολές με τα δικά της μέσα θα καλύπτει κάθε ζήτημα που αφορά την κατάδυση -και φυσικά την ασφαλιστική κάλυψη. Check e-mail. ![]() |
![]() |
|
|