![]() |
|
Εξελίξεις, νέα και ειδήσεις από το χώρο της κατάδυσης |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Απάντηση: Προσοχή! Δαγκώνει.....κουτουρού
Παράθεση:
Το Naxos Diving ή προσωπικά εγώ, δεν είμαι κατηγορούμενος. Η όποια υπεράσπιση μου δικαστικά έως τώρα, έχει αποκλειστικά πληρωθεί από ανθρώπους που με τίμησαν, με τη συμμετοχή τους σε καταδύσεις του καταδυτικού μου κέντρου (~1500). Το μόνο νόμιμο δικαίωμά μου ήταν η παρέμβαση, όπου με κόστος 3000 ευρώ αρχικά και από 700 ευρώ περίπου για κάθε αναβολή συν κόστος μετακινήσεων, θα μου έδινε το δικαίωμα, μετά την απόφαση του συμβουλίου επικρατείας, να μηνύσω τους ακατονόμαστους. Και ζήσε Μάη μου..... Αποφάσισα να μην προχωρήσω. Δεν με παίρνει, για οικονομικούς κυρίως λόγους. Ο κ. Καμμένος όπου πράγματι μιλήσαμε μαζί στο τηλέφωνο από τις πρώτες ημέρες, όπως μου είχε πεί δεν θα πήγαινε σε καμμία περίπτωση σε αναβολή η υπόθεση στο συμβούλιο και οι νομικοί του ΥΕΝ θα έκαναν τα αδύνατα δυνατά για αυτό, Το ΥΕΝ υπερασπίζει αποκλειστικά και μόνο, τη θέση του υπουργείου, που αναγκαστικά είναι και υπέρ μου. Δεν έχει αναλάβει το ΥΕΝ ουδεμία δικαστική υπεράσπιση μου. Για τις αναβολές τώρα. Έχω την αίσθηση ότι καθυστερούν με αναβολές εν όψη της επερχόμενης εκλογής του πασοκ. Με αυτό το κόμμα στην καρέκλα, έχουν περισσότερες πιθανότητες οι ακατανόμαστοι, γιατί έτρωγαν από την ίδια γούρνα και ευελπιστούν να το περάσουν. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
δυσκολεύομαι να κατανοήσω αυτή τη λογική. Ειναι γνωστό ότι ο ν.3409/05 ψηφίστηκε στη Βουλή απο τα 2 μεγάλα κόμματα ,ΝΔ, ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή το σκεπτικό τους ειναι ότι, με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ να καταργήσουν ένα νόμο που τον ψήφισε το ΠΑΣΟΚ. Δεν γνωρίζω ούτε και μ ενδιαφέρει που ανήκει πολιτικά ο εν λόγω κύριος Πρόεδρος των "οικολόγων" Ύδρας, αλλά σε δήλωση του στο περιοδικό grDiver μίλησε για την γνωριμία του με το κ. Καμμένο , χαρακτηρίζοντας τον ως "κοινωνικό του φίλο". Η άποψη μου για τους λόγους των συνεχών αναβολών είναι ότι θέλουν να διατηρήσουν και να συνεχίσουν μια κατάσταση αμφισβήτησης της συνταγματικότητας του ν.3409/05 . Γιατί το κάνουν αυτό ? αυτό θα πρέπει εξετάσουμε. |
|
|||
|
|||
Το έχω πει πολλές φορές, σε μια προσπάθεια να κερδίσουμε σάλιο, χρόνο, εκνευρισμούς και εργατοώρες (πολλές ερωταπαντήσεις γράφονται σε ώρα εργασίας...).
Τι έχω πεί: «Στην Ελλάδα, δεν περάσαμε ποτέ από τα μεσαία (ούτε συζήτηση για τα «επόμενα») στάδια της καπιταλιστικής οργάνωσης του κράτους και των μηχανισμών του». Τι σημαίνει αυτό? Πρώτον, ότι ο καπιταλισμός δεν είναι μόνο κακός (κυρίως κακός είναι, βέβαια...) αλλά ενσωματώνει και εξελίσσει(γιατί τους έχει ανάγκη) ένα πλήθος μηχανισμών τυποποίησης. Και αυτό, δεν είναι καθόλου μα καθόλου κακό ! Η τυποποίηση, συναντάται σε λαούς της Αφρικής, σε οικολογικές οργανώσεις, σε αριστερά κόμματα, στην παραγωγή ταινιών και στο πλάσιμο των κουλουριών τύπου Θεσσαλονίκης. Δεν συναντάται όμως, σε ένα πλήθος άλλων οργανισμών, οργανώσεων, συλλόγων και εταιριών. Αντί για αυτό (προσθέστε εδώ και την αντικειμενική γνώση. Ναι, υπάρχει και τέτοια...)ο καθένας, συμπληρώνει τα κομμάτια που του λείπουν με αυθαίρετη «γνώση», υποκειμενική αντίληψη και – φυσικά – με ένα σωρό άλλα τερτίπια, ψυχολογικής ή ψυχαναλυτικής βάσης. ΄Ετσι, αυτός πορεύεται ευτυχής, μόνο που καταφέρνει να κάνει όλους τους υπόλοιπους δυστυχείς ! Οι οποίοι, βέβαια, προκειμένου να προστατευτούν από το κακό που τους εύρηκε, αντιδρούν αλλά ακριβώς με τον ίδιο τρόπο... Τι έχουμε εδώ, λοιπόν, αγαπητοί συνδύτες? ΄Εχουμε έναν σύλλογο, που του πέρασε από το μυαλό η «Προστασία». Καλό ακούγεται μέχρι εδώ. Σκεφτήκαν κατόπιν, τι πράγμα χρειάζεται προστασία. «Η φώκια και οι υποβρύχιες αρχαιότητες» έβγαλαν το πόρισμα. Μέχρι εδώ, και αυτό καλό ακούγεται. Το δράμα, αρχίζει αμέσως μετά : ΄Οταν πρέπει να προστατεύσεις κάποιον, λογικό είναι να ορίσεις (αφού πρώτα έχεις κάνει πολύπλοκες σκέψεις και αναλύσεις), από ποιόν και πώς. Ε, εδώ, οι καλοί μας φίλοι έπραξαν έτσι όπως αναφέρω άνωθεν: Εμπειρικά, αυθαίρετα και με βάση κάποιους παράγοντες της ψυχαναλυτικής σφαίρας. ΄Ορισαν λάθος εχθρό, ρε παιδιά. ΄Ενα λάθος έκαναν, μόνο που ήταν βασικό και στα αρχικά στάδια ! ΄Αποψή μου? Συναντιόμαστε μαζί τους και επαναπροσδιορίζουμε «τον Εχθρό». Για να είναι αυτή τη φορά ο πραγματικός. Και βέβαια, κοινός. Εχθρός, δεν είναι ο δυτάκος που βουτάει και τραβάει χάλια φωτογραφίες δείχνοντάς τις με καμάρι στους φίλους του. Εχθρός είναι ο δύτης – φάντασμα, που είναι αρχαιοκάπηλος. Για να τον βρούμε όμως, δεν είναι αναγκαίο να ρίξουμε 6 εκατομμύρια τόνους δυναμίτη μονομιάς, πιστεύοντας ότι «Ε, που θα πάει... Μαζί με τον φωτογράφο δυτάκο, θα ξεπαστρέψουμε και τους άλλους». Αυτό κάνουν οι φίλοι μας, μόνο που δεν χρησιμοποιούν δυναμίτη αλλά εξώδικα. «Θα καταργήσουμε την κατάδυση, θα κλείσουμε όλα τα καταδυτικά κέντρα, θα εξαφανίσουμε και τις μπουκάλες... άντε μετά να δούμε πώς θα φεύγουν τα κιούπια !». Μμμμ, ναι! Πολύ μεγάλη επιτυχία. ΄Οραμα να σου πετύχει..!!.. Να πάμε λοιπόν και να τους βρούμε. Θα μας δεχτούν με μια καχυποψία, αλλά θα το κάνουν. Θα τους πούμε λοιπόν, πόσο εκτιμάμε την ευαισθησία τους σε θέματα προστασίας της πανίδας (Physalia, σιδέρωσε το ταγιεράκι και πάρε ψαρωτικό βλέμμα ειδήμονα). Θα μαλακώσουν και θα μας δουν φιλικότερα. Μετά, θα τους χειροκροτήσουμε για την ευαισθησία τους σε θέματα εθνικής κληρονομιάς. Θα βουρκώσουν και θα είναι ένα στάδιο πριν την ολοκληρωτική παράδοση. Εκεί, έρχεται η δουλειά του διαπραγματευτή: Μέχρι εδώ καλά, αγαπητοί μας κύριοι, αλλά είναι κρίμα τόσος κόπος και ευαισθησία να πάει χαμένος, έχοντας κάνει λανθασμένο MarketingPlan. Δεν θα το πολυκαταλάβουν, αλλά θα ψαρώσουν από αυτόν και από μερικούς άλλους όρους που θα τους αραδιάσουμε. Θα βγάλουμε και τις μελέτες του Εθνικού μας οράματος περί ανόδου της οικονομίας μέσω εισαγωγής συναλλάγματος... ο Τουρισμός θα μας σώσει... Ο καταδυτικός τουρισμός είναι το μέλλον... Ας καταρτιστούν μελέτες λοιπόν... Αντιλαμβανόμεθα τας αντιρρήσεις... είμεθα μαζί σας αλλά όχι επί τοιαύτης βάσεως... Θα τα βρούμε, παιδάκια. Είμαι σίγουρος. Δεν είναι κακοί ανθρώποι. Είπαμε, κάπου στην αρχή το χάσανε το πράγμα και τους πάει έτσι μέχρι τώρα. Ε, θύμωσαν και λίγο, νοιώθουν και οι μόνοι «άσπροι» μέσα στους «μαύρους»... Πολύ θέλει ο άνθρωπος να χάσει τον στόχο του και να πράττει ανάλογα? Αυτά είχα να πω. Ανάγνωση – γραφή γνωρίζω. Είμαι ΄Έλλην το καυχώμαι – Ξέρω την καταγωγή μου. |
|
||||
|
||||
Σε όλη την εισαγωγή μαζί σου....
Αλλά δυστυχώς την ιδέα να βρεθούμε και να μιλήσουμε μεταξύ μας, να δουν τι καλά παιδιά που είμαστε και άλλα τέτοια αγαθά, την είχαν και άλλοι πριν από σένα... Και guess what! Δεν δούλεψε! Στου κουφού την πόρτα όλες οι προσπάθειες επικοινωνίας και αλληλοκατανόησης. Αν δεν με πιστεύεις, ξαναδιάβασε αυτή την συζήτηση. Όλες οι καλοπροαίρετες προσπάθειες, όλες οι φιλικές συζητήσεις, όλες οι εκκλήσεις της καταδυτικής κοινότητας να συνειδητοποιήσουν οι κολλημένοι κύριοι ότι δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για το έρμο πρόβλημα, κατάφεραν μέσα σε 4 χρόνια το θαυμαστό εξής: να ρίξουν το ποσοστό των αρχαιοκάπηλων/ψαρομπούκαλων από 99% (2004) σε ...80% (2008) ( ![]() Νομίζεις ακόμα ότι μπορείς να τους προσεγγίσεις με τη λογική; (Έχω και το ταγιέρ στ' άπλυτα γμτ ![]()
|
|||
|
|||
Ας πούμε οτι ισχύει η ρήση περί "Κουφών και πόρτας".
Η εναλλακτική ποιά είναι? Η γκρίνια? Το βρισίδι? Βαρετά δεν σου μοιάζουν όλα αυτά? ΄Εχω την εντύπωση οτι ο εν λόγω σύλλογος, απαρτίζεται απο κάτι παπούδια που έχουν βρεί ένα αντικείμενο ενάντια στην πλήξη της "Μετα εργασίαν εποχής". Και μια χαρά περνάνε, γιατί έχουν το παιγνίδι τους, και μάλιστα με έναν σκοπό που για τον αδαή (και υπάρχουν πολλοί τέτοιοι) ακούγεται θεάρεστος. ΄Αρα, ο σύλλογος δεν θα τα παρατήσει ποτέ, και η μια μα***ία θα διαδέχεται την άλλη. Σε όλα αυτά, υπολόγισε και το φαινόμενο του "Θορύβου". Η Κατάδυση, δηλαδή, γενικώς ως είδος, θα αρπάξει μια κακή φήμη. Αυτά, καλή μου, εγώ πιστεύω οτι τα σκοτώνεις μικρά. ΄Οταν πάρουν διαστάσεις (Καρκινογενούς μορφής) άντε τράβα και μάζεψ΄τα... Καταλαβαίνεις οτι ως χιούμορ, προτείνω να πάμε να τους βρούμε (και εσύ να φορέσεις το ταγιεράκι) και να τους τα πούμε. Πρακτικά, προτείνω Πράξη αντί για μπλα - μπλα μεταξύ μας. Να ακούσω προτάσεις με άλλα λόγια. Και αυτό, γιατί τέτοια φαινόμενα τα θεωρώ επικύνδυνα. ΚΑι είναι συχνά, απολύτως "Ελληνικά" και επαναλαμβάνονται. Ο άνθρωπος στην Νάξο, κοντεύει να κλείσει το μαγαζί του, επειδή κάποιοι σκέφτηκαν οτι έτσι θα πάψουν οι αρχαιοκαπηλικές καταδύσεις ! Το 2009, όταν όλοι εξελίσσουν τις καταδύσεις, εδώ, έχουμε την Παγκόσμια Πρώτη: Η Ελλάς προτείνει την κατάργισή τους! Πόση ******* μπορείς να αντέξεις, δηλαδή? Εγώ, ελάχιστη πιά ! Σημ.: Το ταγιεράκι μην το αφήσεις στα άπλυτα και μην το βάλεις στο πλυντήριο. Θα μπεί και θα χάσει το σχήμα του. Μόνο στεγνό καθάρισμα ! |
|
|||
|
|||
Να βάλουμε και την καινούργια ημερομηνία και από εδώ... 14/4/2010 η νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης
![]() |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
"Φίλε, Λι Σου, μην παιδεύεις(!!) τα ψάρια στη γυάλα του Φο Μι Τσου. Αν μου παραπονεθεί για σένα, τί να του πώ.........» Βαθιά φιλοσοφημένος στίχος του Τσα κι ρι από το μπλόγκ του ... της φώκιας... απευθυνόμενος με πίκρα προς τον Πάνο Καμμένο αλλά φαντάζομαι και εμάς τους άξεστους αυτοδύτες που δεν έχουμε ιδέα από Κινέζικη φιλοσοφία... http://hydraseal.blogspot.com/2007/0...post_4610.html εγώ πάντως ξέρω τι θα του πώ του Φο Μι Τσού |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
Παράθεση:
http://www.youtube.com/watch?v=y-wF3pHpEt8 ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
οικωλόγοι είναι, έχουν γνώμη για τα πάντα!
είπαμε το σκίσαμε το θέμα της οικολογίας... να μου πεις εδώ κάποιοι πιστεύουν σε ματιάσματα, θαύματα, μαμές, γιατροσόφια απο κομπογιαννίτες, νερά του καματερού κτλ και διαβάζουν εσπρέσο, λες και διαβάζουν εγκυκλοπαίδεια... καλημέρα! |
![]() |
|
|