|
Ας μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, για ακόμη πιο απολαυστικές βουτιές... |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Τώρα φταίω εγώ?
Προσπάθησα, πραγματικά να το αποφύγω, αλλά δεν τα κατάφερα... και θα με πείτε κακό άνθρωπο, αλλά δεν αντέχω…
Το μόνο που θα πώ είναι να κοιτάξετε τις φωτογραφίες και να κρίνετε εσείς... o πρώτος που θα βρεί 5 (τουλάχιστον) αποκλίσεις από το standardized rig που διδάσκει η DSAT κερδίζει μία τεχνική κατάδυση μαζί μου. Υπάρχουν και όρια στην strokιά (και είμαι stroke εκ πεποιθήσεως), όρια στα (έστω και στα σχετικά ευέλικτα) standards της DSAT…και βέβαια, όρια στο τι είναι επικίνδυνο και τι όχι… I rest my case. Enjoy: http://www.katsakou.gr/index37gr.html
I never get narced, or pee in my wetsuit Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Andreas Triantopoulos : 19-01-09 στις 16:03. |
|
||||
|
||||
Απάντηση: Τώρα φταίω εγώ?
Μήπως τα "λάθη" εντοπίζονται κυρίως σε αυτές τις φωτογραφίες;
(λέμε τώρα....) /GKAM
|
||||
|
||||
λέμε τώρα....
|
||||
|
||||
Αντρέα, όπως είπα και σε mail σε κοινό μας φίλο και συνδύτη που βουτάμε κατά κόρον μαζί, η βασική ευθύνη βρίσκεται στην DSAT, δυστυχώς.
|
|
||||
|
||||
Παρακαλώ θα ήθελα κάποιος με εμπεριστατωμένες γνώσεις να εξηγήσει και (σε εμάς) τους αδαείς, ποιο πραγματικά είναι το πρόβλημα και σε πιο βαθμό ευθύνεται η DSAT.
Είναι σημαντικό για ορισμένους recreational divers ακόμα, που σχεδιάζουν να περιηγηθούν στα μονοπάτια της τεχνική, να ενημερώνονται για κάποια ζητήματα που σε κάποιους μοιάζουν πλέων αυτονόητα. Αν όντως παρατηρούνται παρατυπίες που θα μπορούσαν ενδεχόμενα να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές είναι κατά την άποψή μου χρέος μας να ενημερώσουμε (με εμπεριστατωμένο πάντα τρόπο) το καταδυτικό που διενεργεί την τεχνική εκπαίδευση και ακόμα ακόμα, την ίδια την DSAT. Ευχαριστώ Δημήτρης Μελαχροινός |
|
||||
|
||||
Δημήτρη, δε γνωρίζω για τα standards της DSAT, αλλά πιστεύω ότι μπορώ να κρίνω όταν κάτι δεν είναι ασφαλές. Για να είμαστε συγκεκριμένοι, τα σημεία που εντοπίζω και με σειρά βαρύτητας είναι:
/GKAM
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Υ.Γ. God help us !! |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Και το παπάκι "φτιαγμένο" και χωρίς μπροστινό προφυλακτήρα.... |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Σωλήνες που κάνουν ένα 1ο στάδιο να μοιάζει με ανθισμένο λουλούδι, απαιτεί μόνο κοινή λογική για να καταλάβει κανείς ότι είναι απαράδεκτο, εκτός εαν είσαι rectecstrokας... Σε άλλες φωτό στην ίδια σελίδα, υπάρχει 2ο στάδιο κρεμασμένο στο ύψος του αφαλού για την περίπτωση που είσαι το παιδί λάστιχο και καταφέρεις να το βάλεις στο στόμα σου, ξεμπλέκοντας όμως πρώτα το long hose που περνάει ακριβώς από πάνω.... Εδώ λοιπόν, και για να μην τα λέμε ένα-ένα τα στραβά που έχουν αποτυπωθεί στις εν λόγω φωτό, φτάνουμε στο συμπέρασμα του ότι ΔΕΝ φταίνε οι μαθητές αλλά οι εκπαιδευτές τους, που τους έμαθαν έναν λάθος τρόπο, που πολύ πιθανόν δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ... Όλοι μας έχουμε παρατηρήσει εδώ και ένα χρόνο μια έκρηξη στο tec επίπεδο, που από μια μεριά είναι πολύ καλό να εξελίσεται ο καταδυτικός κόσμος με γνώση & εμπειρία, αλλά πολύ φοβάμαι, μιας και όλα είναι συγκυνωνούντα δοχεία (ναι το έχουμε δει και αυτό στην Ελλάδα μας) πως θα κλαίμε τίποτα collectορες πτυχίων, χάνοντας παράλληλα το δικαίωμα να βουτάμε εξ αιτίας των. ΜΦΧ, Μ.
|
||||
|
||||
Να προσθέσω στα γραφόμενα του φίλου Γιώργου:
· To necklace που στηρίζει τον εφεδρικό ρυθμιστή στο λαιμό πρέπει να είναι σε τέτοια θέση ώστε α) να μην μπορεί να μπλεχτεί σε άλλο εξοπλισμό, β) η πρόσβαση να γίνεται χωρίς χέρια. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το δεύτερο στάδιο βρίσκεται πολύ χαμηλά με κίνδυνο να μπλεχτεί και να μην υπάρχει εύκολη και γρήγορη πρόσβαση · Ο συνδυασμός ατσάλινων φιαλών με μονό σάκο είναι πολύ επικίνδυνος και εκτός standards της DSAT · Η χρήση κλείστρων International απαγορεύεται από την DSAT · H χρήση long hose είναι υποχρεωτική σύμφωνα με την DSAT Και άλλα πολλά… Η θέση του GKAM περί απαράδεκτου με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Υπάρχουν βέβαια και άλλα θέματα περί ευθύνης του Instructor και του Instructor Trainer, που διδάσκουν και προωθούν επικίνδυνες πρακτικές κατάδυσης καθώς και το θέμα της τεράστιας απόκλισης από τα standards ενός οργανισμού όπως η PADI/DSAT.
|
|