Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 29-09-08, 13:49
Το avatar του χρήστη Beracuda
Beracuda Beracuda is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Κηφισιά & Κούνδουρος, Κέα
Απάντηση: 21-30.09.2008: Kea Dive Expedition (K.D.E. - Καταδυτική Αποστολή στην Κέα)

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο pierre-sifnos Εμφάνιση μηνυμάτων
Όπως προανέφερα, το KDE είναι απλά η αφορμή για τις σκέψεις που παραθέτω, χωρίς να αφήνω κάτι ανοικτό σε παρερμηνείες. Για να γίνω σαφέστερος λοιπόν, ας σημειώσω αυτό που ξέρω ο ίδιος: Γνωρίζω λοιπόν πρόσωπα, διόλου άγνωστα στην καταδυτική μας κοινότητα, που έχουν φωτό σε sites από αντικείμενα που περιήλθαν στην κατοχή τους από το "Πατρίς" για παράδειγμα και τα έχουν στις ιδιωτικές τους συλλογές. Ας σημειώσω ότι σε συζήτηση που είχα με κάποιους εξ αυτών μου είπαν ότι από το να μένουν στον πάτο και να καταστρέφονται μέρα με τη μέρα, εφόσον κανείς αρμόδιος δεν ενδιαφέρεται, γιατί να μην τα πάρουν. Λογικό;
Στο post του φίλου Pierre οφείλω μια απάντηση.
Κατ' αρχήν δεν τίθεται απολύτως κανένα θέμα ανέλκυσης αντικειμένων από το S/S Burdigala τόσο από την νοοτροπία και τις ηθικές αρχές που διέπουν τα μέλη του K.D.E. άλλα και απο το πρακτικό γεγονός των όρων της αδείας της ΕΕΑ που επέβαλε την παρουσία εκπροσώπου της κατά τη διάρκεια ολων των καταδυτικών επιχειρήσεων. Να κλείσει συνεπώς ολοκληρωτικά το θέμα που άνοιξε ο Pierre σε σχέση με το K.D.E. και που αφορά το συγκεκριμένο thread.

Όσο αφορά 'τις ψαροντουφεκιές' που στόχο μάλλον έχουν εμένα. ΝΑΙ είχα την ευθύτητα να δημοσιεύσω πέρυσι στο www.keawest.gr κάποιες φωτογραφίες από αντικείμενα της εποχής του 1980 όταν πρωτογνώρισα το ΠΑΤΡΙΣ, μια εποχή που οι ευαισθησίες μας σίγουρα δεν ήταν στο επίπεδο του σήμερα (25+ χρόνια μετά). Σχετικά με αυτό είχα αναφερθεί και σε αντίστοιχο thread στο Abyss στις 30.5.07:
Παράθεση:
Ναι έχω βγάλει αρκετά ευρήματα (κυρίως πορσελάνινα και γυάλινα) με τις σφραγίδες της Ελληνικής Ατμοπολοϊας και όταν έρθει η ευκαιρία θα τα διαθέσω για έκθεση στη Κέα..
Δεν επιθυμώ να "ξύσω πληγές" αλλά πόσοι και πόσοι της καταδυτικής μας κοινότητας δεν έχουν κάτι στο σπίτι τους? Αν υπάρχει έστω και ένας που με το χέρι στη καρδιά δηλώνει ολότελα ΑΝΕΥ, θα ήθελα να τον συγχαρώ δημοσίως.

Αφορμής γενομένης, επαναλαμβάνω την πρόθεσή μου ότι όταν δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον στη Κέα, (και ευτυχώς με τα 3 πλέον ναυάγια + 1 αεροπλάνο κάποια εξέλιξη συζητείται) θα δωρίσω τη μικρή μου συλλογή από το ΠΑΤΡΙΣ. Εν τω μεταξύ οι φωτογραφίες μου (και άλλων φυσικά από αντικείμενα του συγκεκριμένου ναυαγίου) παραμένουν σε θέαση στο net.

Παρεμπιπτόντως, για όσους ενδιαφέρονται για το θέμα και τις λεπτές ισορροπίες του που απασχολεί την διεθνή καταδυτική κοινότητα, τη νομολογία και το ευρύ κοινό παραπέμπω σε άρθρο με τίτλο: When treasure and technology meet, who gets the gold?

Διατυπόνωνται απόψεις των κ.κ. Ballard, Chaterton και άλλων στο ερώτημα:
Παράθεση:
από το να μένουν στον πάτο και να καταστρέφονται μέρα με τη μέρα, εφόσον κανείς αρμόδιος δεν ενδιαφέρεται, γιατί να μην τα πάρουν. Λογικό;
Φιλικά & ειλικρινά,
#28 Μέλος ΤΗΘΥΣ

“O ΑΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΝΑΙ ΑΓΑΘΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤIΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ“: Jacques-Yves Cousteau, το 1988 έγινε μέλος της Γαλλικής Aκαδημίας με την αναγγελία αυτή!
Απάντηση με παράθεση