Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #42  
Παλιά 13-04-09, 08:36
psyche psyche is offline
 
Εγγραφή: 07-06-2008
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 145
Απάντηση: Βαθειές εσωτερικές σκέψεις

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Γιώργος Δεμέτης Εμφάνιση μηνυμάτων
Τώρα αν πω ότι αυτό που λες έχει σχέση με στατιστική ανάλυση δείγματος μάλλον δεν μου βγαίνει λογικό. Εμείς εδώ συγκρίνουμε κατα κάποιον τρόπο ίδιες δραστηριότητες. Οι υποβρύχιες δραστηριότητες κατά την νομική ορολογία δεν περιλαμβάνουν τις κατηγορίες των ανθρώπων που αναφέρεις. Οπότε η επιχειρηματολογία σου μάλλον είναι εσφαλμένη.
Όχι Γιώργο. Δεν συγκρίνουμε ίδιες δραστηριότητες, μάλιστα το ακριβώς αντίθετο. Συγκρίνεις διαφορετικές δραστηριότητες γιατί θέλεις να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα βάσει ακριβώς αυτής της διαφορετικότητας τους.
Η ερώτηση/διαπίστωσή σου ήταν σαφής :

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Γιώργος Δεμέτης Εμφάνιση μηνυμάτων
Γιατί ο άνθρωπος προτιμάει περισσότερο [...] αυτή τη δραστηριότητα [σ.σ. δλδ το κυνήγι] από το να κοιτάει και να παρακολουθεί απλώς τη φύση?
Ε λοιπόν οι άνθρωποι που παρακολουθούν απλώς τη φύση-θάλασσα και δεν κυνηγούν ΔΕΝ είναι μόνο οι αυτοδύτες και δεν είναι στο χέρι σου να το αγνοείς αυτό. Δεν υπάρχει μόνο η υποβρύχια δραστηριότητα στη θάλασσα. Οπότε η σύγκριση αυτοδυτών-ψαροτουφεκάδων απλώς δεν έχει το νόημα που προσπαθείς να της δώσεις.

Είτε σου αρέσει είτε όχι, οι περισσότεροι άνθρωποι όντως απλώς προτιμούν να παρακολουθούν/απολαμβάνουν τη θάλασσα χωρίς να κυνηγάνε τίποτα. Μια μικρή μειοψηφία προτιμάει να κυνηγάει, και μια ίσως ακόμα μικρότερη προτιμάει να "αυτοδύεται".

Στη σύγκριση γιατί οι αυτόνομοι στην Ελλάδα είναι λιγότεροι από τους ψ/τ στην Ελλάδα, μπορεί να βρει κανείς χιλιάδες απαντήσεις, καμμία από τις οποίες (και πάλι) δεν έχει το νόημα που προσπαθείς να της δώσεις.
Εμένα -ας πούμε- το ερώτημα μοιάζει πάρα πολυ με το παρακάτω:
Γιατί στην Ελλάδα οι περισσότεροι θρησκευάμενοι είναι ορθόδοξοι;
Γιατί στην Ιταλία είναι καθολικοί;
Γιατί στην Ινδία είναι ινδουιστές [λέμε τώρα, παίζει και να μην είναι]
κ.ο.κ.

Έχει το οτιδήποτε να κάνει με τη θρησκεία καθαυτή; Όχι βέβαια.

Μετά φυσικά υπεισέρχονται και παράγοντες όπως κόστος, φόβος, ευκολία, ιστορικότητα κ.ο.κ.
Τέλος πάντων, εγώ από όποια οπτική και να προσπαθήσω να το προσεγγίσω, δεν βρίσκω κανένα σημαντικό νόημα. Οπότε, γιατί δεν ξεκινάς εσύ να μας γράψεις ποιο είναι το συμπέρασμα που υπονοεί η ερώτησή σου;
Απάντηση με παράθεση