Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 05-05-09, 10:44
Το avatar του χρήστη fin
fin fin is offline

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Απάντηση: Αποστολή στο Βρεταννικό

Ειναι θαυμασιο που δινονται και καποιες πληροφοριες απο την πλευρα του ιδρυματος εστω και σε προσωπικο επιιπεδο
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο farmamic Εμφάνιση μηνυμάτων
....Μια διευκρίνηση ακόμα σχετικά με το θέμα της ιδιοκτησίας που έθιξε ο Κώστας. Έχω μιλήσει αρκετά με τον Simon για αυτό το θέμα. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα οτι δεν μπορεί να του αμφισβητηθεί με καμία δύναμη η κυριότητα του ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ, όπως δεν τίθεται θέμα σχετικά με την απόλυτη δικαιοδοσία της ελληνικής κυβέρνησης πάνω στο ναυάγιο. Με λίγα λόγια δεν μπορούν να του απαγορεύσουν να το αξιοποιεί, ούτε εκείνος μπορέι να κάνει κάτι χωρίς την άδεια τους. Η σχέση αυτή έχει περάσει από 40 κύματα αλλά νομίζω οτι πλέον αρχίζει να λειτουργεί συνεργειακά και αυτό είναι πολύ καλό για όλους...
Καθε σχετικος με το θεμα ανθρωπος αναγνωριζει την αγαπη και συμβολη του κ Mills και τη δικη σας στην προβολη και ερευνα του ναυαγιου. Αυτο που μου ειναι δυσκολο να αντιληφθω ομως ειναι το εξης: Περα απο τα νομιμα συμφωνητικα που εχει ο κ Mills με την προηγουμενη ιδιοκτητρια εταιρεια, βασει ποιας (ισχυοντος στα ελληνικα χωρικα υδατα) νομικης διαταξης ο κ Mills εχει παραπανω δικαιωματα στην αδειοδοτηση ερευνας στο χωρο του ναυαγιου (σε σχεση με αλλον ελληνικο η ξενο ερευνητικο φορεα (πχ ΕΛΚΕΘΕ)); Ασχετα αν δεν υπαρχει προθεση η οικονομικη δυνατοτητα απο Ελληνικο φορεα για κατι τετοιο (ακομα).

Δεν υπαρχει αμφιβολια οτι η συνεργασια ιδρυματος και δημοσιου (σαν πολιτικη κατα μεγαλο βαθμο επιλογη) ειναι τελικα σε πρωτη φαση γενικα αποδοτικη. Το θεμα ιδιοκτησιας του ναυαγιου, ομως, ειναι μια υποθεση λεπτη και θα πρεπει η ελληνικη πολιτεια να μεινει τοσο αδιαλακτη στην τηρηση της ισχυουσας νομοθεσιας, οσο αδιαλακτη φανηκε και η βρετανικη πολιτεια στη θεση του Βρετανικου μουσειου για την επιστροφη των γλυπτών του Παρθενωνα

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο farmamic Εμφάνιση μηνυμάτων
...Η παρουσίαση του θέματος ήταν εξαιρετική καθώς βασίστηκε πολύ στην παραγωγή του Κουστώ που θεωρώ ακόμα αξεπέραστη (σκέψου τι θα γινόταν αν είχε το σημερινό εξοπλισμό!)...
Αξεπεραστη δε λες τιποτα, και δεν ειναι και η μονη ταινια στην οποια επεδρασε το film του Cousteu. Οποιος δει σε μια μερα πρωτα τη ταινια του cousteu και καπακι το movie Titanic του 1997, θα καταλαβει ποση επιδραση ειχε στον Cameron (σε καποια σημεια θα το ελεγες remake).

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fin : 05-05-09 στις 10:48.
Απάντηση με παράθεση