Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 06-05-09, 14:25
farmamic farmamic is offline

Απάντηση: Αποστολή στο Βρεταννικό

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο fin Εμφάνιση μηνυμάτων
Ειναι γνωστο οτι στην ενωση ισχυει η ευρωπαικη νομοθεσια ομως το επιχειρημα ειναι μια συχνα ματαιη υπεραπλουστευση, αφου οι χωρες μελη πρεπει αφου εναρμονισουν την εθνικη τους να εκδοσουν αποφασεις εφαρμογης των νομων προς τους φορεις εφαρμογης. Ετσι κι αλλιως ομως διεθνως (και στην Ευρωπη) η νομικη ενοια του μνημειου και ποσο μαλλον του εναλιου ειναι ξεκαθαρη και δεν εχει σχεση με ακινητα η κινητα περιουσιακα στοιχεια (Απορω πως κανεις τετοια αντιπαραθεση)
Σαφώς και μιλάμε για κάτι διαφορετικό. Όπως ήδη έγραψα η αναλογία έγινε για να δούμε τη διαφορά μεταξύ ιδιοκτησίας και άσκησης εξουσίας στην ιδιοκτησία. Δεν ανέφερα πουθενά οτι το μνημείο είναι το ίδιο πράγμα με το οικόπεδο.

Παράθεση:
Πραγματικα θα ειχε πολυ ενδιαφερον να γινοταν αιτηση για ερευνα προς το ελληνικο δημοσιο απο τριτο φορεα (ελληνα η μη) γιατι ετσι μονο θα υποχρεωνοταν η πολιτεια να κανει εμπρακτα ξακαθαρο το καθεστως ιδιοκτησιας του μνημειου με την εμπλοκη η οχι του ιδρυματος.
Το ιδρυμα μπορει να κανει δουλεια αξιοποιησης χωρις καθεστως ιδιοκτησιας του μνημειου, οπως οποιοδηποτε νομικο προσωπο εδρευει στην ελλαδα, και χωρις να απαιτειται αυτη η ιδιοκτησια. Αν υπηρχε σχετικος διαγωνισμος απο το ΥΠΠΟ για φορεα αξιοποιησης επισης θα μπορουσε να τον διεκδικησει.
Αν γίνει κάτι τέτοιο στο μέλλον και υπάρξουν αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, η εταιρεία θα ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Παράθεση:
Μαλιστα στην μια περιπτωση μιλαμε μιλαμε για αποσπαση με σκοπο την αξιοποιηση (φραγκα) σε αλλο τοπο (το Λονδινο) και στην αλλη μιλαμε για ενα ναυαγιο προιον πολεμικης συραξης η ατυχηματος χωρις ουτε μια δραχμη υπερ της πολιτειας ως τωρα.
Επέτρεψε μου να διαφωνήσω ξανά. Η απάντηση σου μάλιστα δείχνει ακόμα πιο ξεκάθαρα την διαφορετικότητα των περιπτώσεων. Στην μία περίπτωση μιλάμε για ΑΡΠΑΓΗ. Στη δεύτερη για τι μιλάμε? Ο Βρετανικός δεν πρόκειται να πάει πουθενά και όσο βρίσκεται εκεί που βρίσκεται το ελληνικό κράτος μπορεί να τον αξιοποιεί. Είναι τεράστια ανακρίβεια το "ούτε μια δραχμή" αφού είναι γνωστό οτι η αδειοδότηση σαφώς και δεν δίνεται δωρεάν. Σε κάθε αποστολή η πολιτεία απαίτησε και βεβαίως έλαβε χρήματα. Αν μάλιστα υποθέσουμε οτι τελικά θα κατασκευαστούν οι υποδομές που έχουμε στα σχέδια μας τότε το κράτος θα έχει επιπλέον έσοδα σε τουριστικό συνάλλαγμα και φόρους.

Παράθεση:
Τετοια δικη σε ευρωπαικο δικαστηριο σχετικα με το ιδιοκτησιακο καθεστως του Βρετανικου νομιζω θα τελειωνε γρηγορα και ευκολα υπερ του ελληνικου δημοσιου.
Κάποιος έθιξε το θέμα του τέως μονάρχη λίγο πριν ποστάρεις. Θυμάσαι οτι και τότε αυτό ακριβώς έλεγαν και την πατήσαμε πανυγηρικά πληρώνοντας κάποια δις μετά από χρόνια δικαστηρίων. Δεν υπάρχει "γρηγορα" και "εύκολα" στην νομική επιστήμη ιδιαίτερα όταν αναφερόμαστε σε διεθνές δίκαιο.

Ειλικρινά δεν μπορώ να πώ περισσότερα γιατί δεν έχω τις απαραίτητες νομικές γνώσεις για να το κάνω. Ότι έγραψα μέχρι τώρα είναι η προσωπική αντίληψη της κατάστασης.

Μια παράκληση προς όλους. Θα μου ήταν πολύ εύκολο να ειμαι και εγώ ειρωνικός με κάποια από τα πράγματα που έχω δεί να γράφονται στα διάφορα φόρουμ σχετικά με την προσπάθεια μας. Εγώ δεσμέυομαι οτι θα προσπαθώ να απαντώ σε όλους με ειλικρίνεια και σοβαρότητα και αναμένω -δεν απαιτώ- ανάλογη αντιμετώπιση.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη farmamic : 06-05-09 στις 15:04.
Απάντηση με παράθεση