Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 01-08-07, 10:03
Το avatar του χρήστη Physalia
Physalia Physalia is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα
Απάντηση: Classification ή ρωτώντας πάνε στην Πόλη.

Τον μυτόγκα σου το λένε και Σαπουνά (άγνωστο σε μένα γιατί και οποιαδήποτε απόπειρα εμηνείας θα μου ήταν λίαν ευπρόσδεκτη...)

Όσο για τις μπαμπούσκες, είχα ανοίξει ένα άλλο θεματάκι κάποια στιγμή, το Συμβίωση ή ανταγωνισμός.
Ίσως θα ήταν καλύτερο να το είχα ονομάσει μπαμπούσκες.

Εκεί θα βρεις κάποια πραγματάκια για τη θεωρία της ενδοσυμβίωσης επιγραμματικά. Έχω την αίσθηση ότι όσο εξελικτικά ανώτερος είναι ένας οργανισμός τόσο περισσότερο αποτελεί μια θαυμαστή σύνθεση όλων των γωνστών βασίλειων (και ίσως και κάποιων που δεν έχουν ακόμα ανακαλυφθεί )

Δες ας πούμε πώς τα Σιφωνοφόρα (π.χ. η Physalia) αποτελούν ένα θαυμαστό συνδυασμό ανθόζωων (πολύποδες) και σκυφόζωων (μέδουσες).

Η ταξινόμηση είναι μια προσέγγιση, μία άποψη της ζωής όπως εμείς είμαστε σε θέση να την αντιληφθούμε.
Κάποτε η γη μας ήταν επίπεδη και πάνω σε αυτή την αντίληψη χτίστηκε το τότε οικοδόμημα της επιστήμης, αρκετό όμως για να καταφέρουμε να φτάσουμε στη συνειδητοποίηση της νέας πραγματικότητας, του σφαιρικού πλανήτη.
Όλες οι θεωρίες είναι καλές. Από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις. Αρκεί να μην είναι αρτηριοσκληρωτικές και να έχουν το θάρρος να συγκρούονται και ν' αναιρούν τον εαυτό τους όταν έρχεται η ώρα.... Αν αυτό συμβαίνει τότε τα λάθη της επιστήμης είναι ευπρόσδεκτα, θετικά και δημιουργικά.
Το πρόβλημα για μένα είναι οι θεωρίες που δεν επιτρέπουν την αμφισβήτηση, όπως π.χ. οι θρησκείες, ο ρόλος των οποίων έχει περιοριστεί στην τρικλοποδιά και την αδράνεια εδώ και χιλιετίες....

ΥΓ. Εγώ δεν γνωρίζω τη σχέση μπαμπούσκας και μαθηματικών.... Παρακαλώ αναπτύξατε!!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Physalia : 24-02-08 στις 23:24.
Απάντηση με παράθεση