Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 08-07-09, 00:45
fivos fivos is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα, Αγ.Ανάργυροι
Απάντηση: 26-29.06.2009: Οικολογική Καταγραφή Βυθού στη Γυάρο (Σ.Ε.Α. Τηθύς / GreenPeace)

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο JOHNABIT Εμφάνιση μηνυμάτων
Ποιος απο το site μπορει να μου εγγυηθει οτι η καταδυση, προσεγγιση και αποβαση στο νησι επιτρεπετε? θελω μια τεκμηριωμενη απαντηση για να παω και να μην με δεσουν.Γιατι μεχρι στιγμης ο μονος τροπος για να προσεγγισεις περαν τον 2 μιλιων και να ανεβεις στην Γυαρο ηταν με αδεια απο Νομαρχια αιγαιο και απο λιμεναρχειο.Το νησι ειναι υποπτη ζωνη και πανε μονο καθε επετειο για να δουν τις φυλακες. Παρακαλω ενημερωστε με γιατι ειμαι απο Συρο και ''νομιζω'' οτι κανετε καποιο λαθος σχετικα με το θεμα.
Κάτσε τώρα, γιατί μπερδεύεις 3 διαφορετικά πράγματα:
καταδυση, προσεγγιση και αποβαση

Όσον αφορά την απόβαση δεν μπορώ να σε βεβαιώσω για τίποτα και θα πρέπει να ρωτήσεις ίσως στο Υπουργείο Πολιτισμού. Η Γυάρος έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικός τόπος και δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Όσο αφορά την κατάδυση, είχαμε επανειλημένες τηλεφωνικές συνομιλίες με το Λιμεναρχείο Σύρου.
Στις πρώτες συνομιλίες μας είπαν ότι χρειάζεται άδεια για να βουτήξουμε και μας ζήτησαν να στείλουμε το καταστατικό του συλλόγου με FAX καθώς και ονόματα και αριθμό πτυχίου όλων των αυτοδυτών που θα πάρουν μέρος
Τα στείλαμε.
Μετά το τράβηξαν κι άλλο το σχοινί και μας ζήτησαν βεβαιώσεις υγείας για κάθε έναν προσωπικά, οπότε μίλησα με την κα Δαλεζίου του Λιμεναρχείου Σύρου και της εξήγησα ότι:
α) Δεν είμαστε επαγγελματίες δύτες ώστε να είμαστε υποχρεωμένοι από τον νόμο να βγάζουμε ετήσιες βεβαιώσεις υγείας
β) Της ζήτησα να ξαναδιαβάσει τον νόμο 3409 και να μου πει με ποιο σκεπτικό χρειαζόμαστε άδεια για να καταδυθούμε στη Γυάρο

Μετά από μία μέρα μου απάντησε (επίσης τηλεφωνικά) ότι διάβασε το νόμο και δεν χρειάζεται καμμιά άδεια για να καταδυθούμε στη Γυάρο
είπε ακόμη ότι άδεια χρειάζεται μόνο για αλιεία

Όσο αφορά τους περιορισμούς που υπήρχαν παλιότερα, επειδή η Γυάρος αποτελούσε πεδίο βολής (δεν είναι πια), επικοινωνήσαμε με το Πολεμικό Ναυτικό οι οποίοι μας απάντησαν τα εξής:

Παράθεση:
ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ
ΕΠΕΙΓΟΝ
ΠPΟΣ : Kο Γεώργιο Κυπραίο ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
163 42 ********
Τηλ: 6944456732 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΑΣ ΚΑΙ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ/I
Τηλεφ. ************
E-mail : tethys@scubadive.gr Φ. 460/48/09
Σ. 82105
Αθήνα , 17 Ιουν 09

ΘΕΜΑ : Σχέσεις με το Κοινό.

ΣΧΕΤ : Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο από 10 Ιουν 09/ Γεώργιο Κυπραίο

1. Σε συνέχεια της σχετικής επιστολής, σας γνωρίζουμε ότι δεν απαιτείται άδεια από πλευράς του ΠΝ για κατάδυση μελών του συλλόγου σας στην νήσο Γυάρο, ωστόσο για περαιτέρω πληροφορίες/διευκρινίσεις θα πρέπει να αποταθείτε στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με το οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 210 4191700 (60 γραμμές) ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην διεύθυνση egov@yen.gr.
2. Επιπρόσθετα σας γνωρίζεται ότι το νησί της Γυάρου έχει χαρακτηρισθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως ιστορικός τόπος, με την υπ’ αριθμ. Γ/4016/68475/17-12-2001 υπουργική απόφαση.
Ελπίζω να σου ξεκαθάρισα λίγο το τοπίο