![]() |
|
|||||||
| Ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες του Συλλόγου. Οι προτάσεις σας είναι πάντα ευπρόσδεκτες... |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
|
Απάντηση: 26-29.06.2009: Οικολογική Καταγραφή Βυθού στη Γυάρο (Σ.Ε.Α. Τηθύς / GreenPeace)
Παράθεση:
καταδυση, προσεγγιση και αποβαση Όσον αφορά την απόβαση δεν μπορώ να σε βεβαιώσω για τίποτα και θα πρέπει να ρωτήσεις ίσως στο Υπουργείο Πολιτισμού. Η Γυάρος έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικός τόπος και δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Όσο αφορά την κατάδυση, είχαμε επανειλημένες τηλεφωνικές συνομιλίες με το Λιμεναρχείο Σύρου. Στις πρώτες συνομιλίες μας είπαν ότι χρειάζεται άδεια για να βουτήξουμε και μας ζήτησαν να στείλουμε το καταστατικό του συλλόγου με FAX καθώς και ονόματα και αριθμό πτυχίου όλων των αυτοδυτών που θα πάρουν μέρος ![]() Τα στείλαμε. Μετά το τράβηξαν κι άλλο το σχοινί και μας ζήτησαν βεβαιώσεις υγείας για κάθε έναν προσωπικά, οπότε μίλησα με την κα Δαλεζίου του Λιμεναρχείου Σύρου και της εξήγησα ότι: α) Δεν είμαστε επαγγελματίες δύτες ώστε να είμαστε υποχρεωμένοι από τον νόμο να βγάζουμε ετήσιες βεβαιώσεις υγείας β) Της ζήτησα να ξαναδιαβάσει τον νόμο 3409 και να μου πει με ποιο σκεπτικό χρειαζόμαστε άδεια για να καταδυθούμε στη Γυάρο Μετά από μία μέρα μου απάντησε (επίσης τηλεφωνικά) ότι διάβασε το νόμο και δεν χρειάζεται καμμιά άδεια για να καταδυθούμε στη Γυάρο ![]() είπε ακόμη ότι άδεια χρειάζεται μόνο για αλιεία Όσο αφορά τους περιορισμούς που υπήρχαν παλιότερα, επειδή η Γυάρος αποτελούσε πεδίο βολής (δεν είναι πια), επικοινωνήσαμε με το Πολεμικό Ναυτικό οι οποίοι μας απάντησαν τα εξής: Παράθεση:
![]()