Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 15-04-10, 17:06
Το avatar του χρήστη Sunshine
Sunshine Sunshine is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα
Απάντηση: ΟΥΚ και η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Panagiotis Εμφάνιση μηνυμάτων
Θα περίμενα απο έναν "λογοτέχνη", να λειτουργούσε περισσότερο ώς φιλόσοφος και λιγότερο ώς πολιτικός, γιατι προσωπικά ώς "πολιτική" (Με εισαγωγικά) αντιλαμβάνομαι το να αδιαφορείς για το άν μια ολόκληρη χώρα καταδίκασε μια πράξη αποδεδειγμένα προερχόμενη απο μια μικρή μόνο ομάδα, και να προσπαθείς να το γενικεύσεις. Θεωρεί δηλαδή, πως ο κόσμος που θα πήγαινε να τον δεί στην διάλεξη του, θα του επιτίθονταν, είχε κανονίσει να κάνει παρουσίαση στα γραφεία της Χρυσής αυγής, ή μήπως στις φορές που επισκέφθηκε την Ελλάδα διαπίστωσε ρατσιστική αντιμετώπιση?

Τέτοιου είδους "ακυρώσεις" τις έχουμε συνηθίσει απο άλλου είδους ανθρώπους, και όχι απο κάποιους που μάλιστα πως στηρίζουν τα πιστεύω τους ακόμα και υπο "πίεση", όπως ο καντάρ υποτίθεται.

Το να βάζει στην άκρη κάποιος "την ελληνική λογοτεχνία και τον ελληνικό πολιτισμό" την οποία δηλώνει πως θαυμάζει (¨Αρα υποθέτω πως αναγνωρίζει και τα ιδανικά του, τα οποία ΣΑΦΩΣ και δεν έχουν την οποιαδήποτε σχέση με το συγκεκριμένο επεισόδιο, εκτός αν αυτό που θαυμάζει είναι τα βιβλία του Νικου Τσελεμεντέ), εναντι ενός μεμονωμένου περιστατικού, και να βάζει τον καθένα απο εμάς να τραγουδάει τα επίμαχα συνθήματα παρέα με τους συγκεκριμένους στρατιωτικούς που τα τραγούδαγαν, μου θυμίζει απλά τριτοκλασάτο πολιτικάντη κατηγορίας ισοπέδωσης ανευ εκβραχιασμού και αυτό ακριβώς είναι που στερείται "πολιτισμού" κατα την ταπεινή μου "ρηχή" άποψη.
Εμένα προσωπικά δεν θα μου λείψει ο κύριος (Και δεν με ενδιαφέρει αν είναι αλβανός η Σουηδός ή νοτιοαφρικανός, εγώ τον τίτλο τον οποίο φέρει - λογοτέχνης- καθώς και αυτό που θα περίμενε απο κάποιον που δηλώνει πως φιλοσοφεί εξετάζω), και απο κάποια τέτοια γεγονότα καταλαβαίνω τι είναι αυτό τελικά που έκανε κάποιον Καζαντζάκη για παράδειγμα, απλά μοναδικό και αναντικατάστατο.Κατα συνέπεια, θεωρώ πως περισσότερο επίκαιρη δεν θα μπορούσε να είναι η επίσκεψη του, αν υπηρετούσε τον πολιτισμό, οπότε το μόνο "άκαιρο" είναι αυτό που αναφέρεται στην δήλωση του.

«Eναντι ενός μεμονωμένου περιστατικού» το οποίο συνέβη σε παρέλαση εθνικής εορτής!!!

Το ότι αποφάσισε να το ακυρώσει διότι προφανώς θίχτηκε σαν Αλβανός και ένιωσε αφιλόξενο περιβάλλον την Ελλάδα φυσικά δεν τον κατατάσσει στο επίπεδο του Τσελεμεντέ ούτε πίστεψε νομίζω ότι θα τον λιθοβολήσει κανένας… Εγώ προσωπικά λέω καλά έκανε.. Τα μεγαλύτερα εγκλήματα σ’ αυτή τη χώρα έχουν γίνει στο όνομα του ελληνικού πολιτισμού. Οι νεοέλληνες το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να ξεφτιλίσουν την άξιες των προγονών τους… φτάνει πια μ’ αυτή την καραμελιτσα του πολιτισμού και του αθάνατου ελληνικού πνεύματος…

Πολύ απλά πιστεύω πως και ο Καζαντζάκης το ίδιο θα έκανε για την πατρίδα του. Δεν ξέρω που ζεις αλλά γενικότερα στην Ελλάδα αν δεν το έχεις παρατηρήσει πήξαμε στα «μεμονωμένα περιστατικά» …..