Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 20-09-11, 14:22
Το avatar του χρήστη Dimitris Galon
Dimitris Galon Dimitris Galon is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Απάντηση: Τα ναυάγια επηρεάζουν αρνητικά τις οικολογικές ισορροπίες στη θάλασσα;

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο grandbleu Εμφάνιση μηνυμάτων
Για τη ρίζα μιλάω.
Γιάννη σαν μελετητής του θαλασσίου περιβάλλοντος που είσαι, έχεις σίγουρα καλύτερες και πιο ευαίσθητες κεραίες από τους περισσότερους από μας. Κάθε ανησυχία σου λοιπόν είναι τροφή για περαιτέρω σκέψεις. Αυτός νομίζω ότι είναι εξάλλου ο σκοπός σου. Η αφύπνιση. Σύμφωνοι!

Τώρα αυτό που είδα εγώ (βλ. χάρτη του NG), χωρίς να έχω τις απαιτούμενες γνώσεις, με οδηγεί στο να σκεφτώ ότι ίσως η ποσοστιαία σύσταση σιδήρου στο νερό εξαρτάται από το γεγονός ότι το ναυάγιο βρίσκεται στο εσωτερικό της ατόλης. Σε ένα κλειστό σύστημα δηλαδή του οποίου η περιεκτικότητα σε νερό δεν επηρεάζεται έντονα από τα ρεύματα και την ανοιχτή θάλασσα με αποτέλεσμα ο αριθμός ρύπων να είναι αυξημένος καθώς το νερό παραμένει σε ένα κλειστό σύστημα χωρίς να αλλάζει συχνά. Κάτι σαν τις κλειστές θάλασσες δηλαδή (βλ. Αμβρακικός).

Θα με ενδιέφερε ιδιαίτερα, ίσως και άλλα μέλη του φόρουμ, μια πιο βαθιά και εμπεριστατωμένη ανάλυση. Αν έχεις την διάθεση να τη κάνεις θα ήταν ευπρόσδεκτη.
Απάντηση με παράθεση