Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'  

Επιστροφή   Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' > Σχετικά με την Αυτόνομη Κατάδυση > Επικίνδυνα Περιστατικά και Καταδυτικά Ατυχήματα
Εγγραφή Forum Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο

Διαβάσατε για κάποιο καταδυτικό ατύχημα? Σας έτυχε κάποιο επικίνδυνο περιστατικό? Βάλτε στην άκρη τις ντροπές κι ας ανταλλάξουμε τις εμπειρίες μας για ακόμη πιο ασφαλείς καταδύσεις...

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 02-07-08, 15:01
Το avatar του χρήστη dimitri
dimitri dimitri is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Άγιοι Αναργυροι
Απάντηση: Οξυγόνο σε καταδυτικό σκάφος!!

OK, να γράψω μερικά πράγματα και αν κάνω λάθος διορθώστε με.

1. Το σκάφος πρέπει να έχει οξυγόνο. Όμως τι demand valve και τι μάσκα πρέπει να έχει? Αντιλαμβάνομαι ότι είχε συνεχούς ροής με πιθανόν κάποια απλή μάσκα. Εδώ έχω την πρώτη απορία. από ότι έμαθα στο oxygen provider η ελάχιστη ροή πρέπει να έιναι 15λιτ/λ για να έχει αποτέλεσμα σε πιθανή νόσο (λιγότερα είναι νομίζω μόνο για αναπνευστικές δυσφορίες και υποβοήθηση)

2. Ο φίλος που έγραψε παραπάνω μιλάει εκ μέρους του καταδυτικού ή απλά ήταν παρών (διότι κάπου λέει "'εδωσα οξυγόνο" και κάπου αλλού "γνωρίζω ότι ο συνοδός ήταν εσωτερικός συνεργάτης της επιχείρησης "). Υποθέτω ότι ήταν απλά συμμετέχων στην κατάδυση.

3. Αν το 2 είναι σωστό τότε έχω το επόμενο ερώτημα. Γιατί την παροχή οξυγόνου την έκανε άλλος και όχι μέλος του καταδυτικού. Η το μέλος του καταδυτικού εκείνη την ώρα κυβερνούσε το σκάφος για την επιστροφή (οπότε και λογικό να είναι άλλος αυτός που κάνει την παροχή).

Αυτά τα γράφω περισσότερο για να δείξω ότι ένα ατύχημα (καταδυτικό ή όχι) έχι πολλες περισσότερες πτυχές από ότι φαίνεται αρχικά και μια ανάλυση μπορεί να "ξεφύγει" από το αρχικό ερώτημα και να αρχίσει να καλύπττει τα πάντα.

Αν και συμφωνώ με τον Γιώργο στο "'οχι μπαμπούλες και λιμενικά", δυστυχώς κάποιος οργανισμός ελέγχου χρειάζεται ώστε να γίνεται η σωστή πρόληψη. Τώρα αν αυτός είναι το λιμενικό ή κάποιος εσωτερικός οργανισμός ελέγχου του συλλόγου καταδυτικών κέντρων (αν υπάρχει κάτι τέτοιο) πολύ λίγο με απασχολεί, αρκεί να υπάρχει και να ελέγχει με κάποια προτυπα. Τα πρότυπα πρέπει να έιναι γνωστα και ξεκάθαρα ώστε να μην υπάρχει "έτσι το μεταφράζω εγώ"

Ξέφυγα μου φαινεται από το θέμα και έτσι σταματάω ΄(αλλά θα επανέλθω με κάποιο θέμα τυποποίησης )

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 06:47.