Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'  

Επιστροφή   Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' > Σχετικά με την Αυτόνομη Κατάδυση > Εκπαίδευση, Προβληματισμοί και Εμπειρίες
Εγγραφή Forum Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο

Ας μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, για ακόμη πιο απολαυστικές βουτιές...

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 09-05-11, 11:14
MICHALIS MICHALIS is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: THESSALONIKI
Απάντηση: Κρίση πανικού.

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Manta Εμφάνιση μηνυμάτων
  • Η πρώτη βουτια μετά από τόσο καιρό έπρεπε να γίνει πού πιο ξέβαθα απο το μαξ. βάθος που σου δίνει το open water.
  • Με open water και 11 βουτιές (που ακόμα δεν έχω εμπειρίες) δεν παρασύρομαι στο να κάνω καταδύση στα 30 και 40μέτρα έστω και για 1-2 λεπτά.
Ξαναδοκίμασε σε μικρότερο βάθος όταν θα νοιώθεις άνετα ψυχολογικά και σωματικά (κρύο), ξαναπέρασε ορισμένες απο τις ασκήσεις που έκανες στο open water για 3-4 λεπτά (μην σπαταλίσεις ολο σου τον αέρα στις ασκήσεις) και κάνε μετά τη βόλτα σου μέσα στα όρια που έχεις εκπαιδευτή και όλα θα παν καλά
Συμφωνοντας απολυτα , παραθετω οτι ακολουθησα στην αρχη της πορειας μου σαν ερασιτεχνης αυτοδυτης , τα ΑΚΡΙΒΩΣ αντιθετα (πρωτη βουτια μετα το πρωτο * με πηγε το καταδυτικο στα -48 και μετα βλακωδως , οπως πολλοι-ες αλλοι-ες εχουν κανει αγωνας βαθους -βλακειας- μαγκιας κλ@νι@ς) με αποτελεσματα κατα καιρους παρα τριχα οριστικα τραγικα (εκρηκτικη αναδυση πανικου απο τα -42 με τα συμπτωματα που παραθεσατε προηγουμενως κλπ κλπ και αλλα πολλα ) . Α , να εξηγουμαι , ποτε δεν ψαρεψα με Scuba , για να μην παρεξηγουμαι .
Καποια στιγμη λογικευτηκα , προχωρωντας στην εκπαιδευση (το δευτερο και τριτο * της CMAS - Ομοσπονδιας και μετα το OWSI της PADI , σε αποσταση 6 ετων απο το πρωτο , αλλα με ολα του κηπου τα καλα σε βουτιες ως τοτε , νυχτερινες , βαθιες , ρευματα , απο βραχια , σε λιμανια κλπ κλπ ) .
Παρολα αυτα , προ τριετιας , λογω προβληματων υγειας στην οικογενεια , ψυχολογικα επεσα τοσο πολυ ωστε προκαλεσα στον εαυτο μου διαφραγματοκηλη και οισφαγιτιδα προχωρημενου βαθμου , με αποτελεσμα να κανω οισοφαγικες παλινδρομησεις . Αυτο ειναι ενα ακομα σοβαρο θεμα .
Οποτε πηγαινα για βουτια , σε δυσκολες συνθηκες (κακη ορατοτητα , δυνατα ρευματα , εντονο κυμματισμο , πληθωρα εξοπλισμου , πολυ κρυο , γενικα "στρεσσογονες" συνθηκες) , υποβρυχιως εκανα παλινδρομισεις απο ηπιες ως εντονες (φετος ειμαι πια καλα !) . Την φορα δε που προκληθηκε οισοφ. παλινδρ. αρκετα κατω απο τα -30 , αποφασισα να διακοψω για λιγο καιρο τις καταδυσεις μεχρι να αισθανθω καλυτερα . Δεν με κυνηγαει τιποτα και κανενας για να βουτηξω , βουταω για ευχαριστηση και οχι για μεροκαματο , οποτε προσεχω πλεον τον εαυτο μου περισσοτερο απο πριν .
Βουτατε λοιπον για ευχαριστηση . Ειπαμε , δεν ειναι αθλημα , ειναι ενασχοληση , μην βαζετε ανταγωνισμο και σε αυτο , μην ακολουθειτε τα ιχνη ολων αυτων () που παραστρατησαν , γιατι ως αναπηροι ή νεκροι δεν θα εχετε να αποδειξετε σε κανεναν τιποτα απολυτως . Προσεξτε πολυ τις λεπτομερειες στην εκπαιδευση σας και ακολουθειστε τις , οσο και να θεωρειτε οτι εισαστε υπερανω . Καποιοι τυχαια ισως ειναι , οι πιο πολλοι οχι .

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη MICHALIS : 10-05-11 στις 00:42.
Απάντηση με παράθεση

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 15:04.