![]() |
|
|||||||
| ...δεν κολλάει πουθενά, αλλά έχει σχέση με την κατάδυση (εεε δεν μπορούμε να τα προβλέπουμε και όλα) |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||||
|
||||||
|
Απάντηση: Που είναι οι δύτες οέο;
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Σημαντικό στοιχείο επίσης: ...που μπήκαν στον κόπο να εγγραφούν... Μη ξεχνάμε ότι υπάρχουν πολλοί που διαβάζουν χωρίς να γράφονται και (δυστυχώς) πολλοί που γράφονται και εξακολουθούν μόνο να διαβάζουν, χωρίς να εκφέρουν άποψη. Παράθεση:
Παράθεση:
Ακόμη κι αυτοί που συμμετέχουν σε μια κοινότητα, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ανακοινώνουν τις βουτιές τους: απλά συννενοούνται με την παρέα τους και βουτάνε (και ναι το κάνω κι εγώ ). Εξαίρεση αποτελούν οι νεο-εκπαιδευμένοι δύτες που ψάχνουν ακόμη για μια παρέα να ενταχθούν ή οι δύτες που για κάποιο λόγο έχουν αποκοπεί από τις παλιές τους παρέες και αναζητούν καινούργιες. Αυτό δεν βοηθάει μεν στο να διευρυνθούν οι σχέσεις μεταξύ των μελών ενός forum ή των μελών σου συλλόγου αλλά είναι κάτι που αλλάζει αργά και ίσως τελικά να μην αλλάξει και στο βαθμό που θα επιθυμούσαμε. Παράθεση:
Έχω ακούσει κι ένα προβληματισμό ότι "το forum του ΤΗΘΥΣ παρα-είναι σοβαρό και τα μέλη φοβούνται να γράψουν" αλλά δεν νομίζω πως στέκει. Είναι λογικό ότι όταν κάποιος πρωτογράφεται σ' ένα forum, να μπαίνει σταδιακά και προσεκτικά στην κοινότητα αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητές της και γνωρίζοντας λίγο-λίγο τους χαρακτήρες που συμμετέχουν αλλά μετά από λίγο καιρό δεν νομίζω πως έχει κάποιο λόγο να διστάζει. Το ότι δεν υπάρχουν στο ΤΗΘΥΣ κατηγορίες ολόκληρες που να αναφέρονται σε καλημέρα/καλησπέρα/χρόνια πολλά/ανέκδοτα κλπ. ήταν μια συνειδητή απόφαση που την πήρε όλη η ομάδα μαζί όταν σχεδιάζαμε τη δομή του forum. Αυτό δε σημαίνει ότι αυτά τα θέματα είναι απαγορευμένα: έχουν ήδη ανοιχτεί αρκετά τέτοια θέματα στην κατηγορία Οτιδήποτε άλλο...) Πετύχαμε όμως -με την αρχική μας απόφαση- κάτι σημαντικό: Το site να έχει κατεύθυνση (κυρίως) περιεχομένου και όχι χαβαλέ και νομίζω αυτό είναι σημαντικό. Πέρα από όλα αυτά, θέλω να πιστεύω ότι όσο σοβαροί είμαστε -στα σοβαρά θέματα- άλλο τόσο είμαστε χαλαροί, παρεϊστικοι και δεκτικοί και δεν φοβίζουμε κανέναν ![]() Όποιος αισθάνεται ότι κάτι τον ενοχλεί και έχει κάποιον λόγο που δεν συμμετέχει στο forum ή αισθάνεται "κάπως" νομίζω πως είναι μια καλή ευκαιρία να το γράψει εδώ χωρίς φόβο αλλά με πάθος ![]() Αν πάλι κάποιος αισθάνεται ότι υπάρχει κάτι σημαντικό που τον απασχολεί αλλά δεν υπάρχει καμμιά κατηγορία για να το συζητήσει, ας το πει. Μπορεί να υπάρχουν κι άλλοι που το ζητάνε και τελικά να πρέπει να δημιουργηθεί. Το forum του ΤΗΘΥΣ εκτός από "άλλη μια διαδικτυακή κονότητα" είναι βέβαια και το επίσημο site επικοινωνίας του συλλόγου κι αυτό όπως είναι φυσικό, διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό τη δομή του. Παρ' όλα αυτά μια κοινότητα για να παραμείνει ζωντανή και ουσιαστική, πρέπει να προσαρμόζεται σύμφωνα με τις ανάγκες των μελών της. Αν έπρεπε να δώσω μια απάντηση στην ερώτησή σου "Που είναι οι δύτες οέο;" θα έλεγα δεν ξέρω που είναι και πόσοι είναι, αλλά προσωπικά θέλω να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου ώστε όταν κάποιος συναντάει στο δρόμο του την κοινότητα ΤΗΘΥΣ να του γεννιέται η επιθυμία να συμμετάσχει με χαρά και να προσθέσει ένα λιθαράκι σ' αυτήν ![]()
|
|