Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'  

Επιστροφή   Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' > Καταδυτικοί προορισμοί & Προτάσεις για κατάδυση. > Ναυάγια στην Ελλάδα
Εγγραφή Forum Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο Σημείωσε τα forums ως διαβασμένα

Ας καταδυθούμε στην ιστορία μέσα από φωτογραφίες και περιγραφές ελληνικών ναυαγίων

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 06-02-14, 18:27
Το avatar του χρήστη Explorer
Explorer Explorer is offline

Απάντηση: HMS LCT (Βρετανικό Αρματαγωγό) Βίντεο

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Αντώνης Γράφας Εμφάνιση μηνυμάτων
Στην αρχή του κειμένου σου γράφεις ότι το πλοίο που περιγράφουμε δεν είναι αρματαγωγό αλλά αποβατικό. Αργότερα προς το τέλος γράφεις ότι τελικά αυτό είναι το Α-16,το οποίο χαρακτηρίζεται στο βιβλίο,Πόλεμος στο Αιγαίο 1941-1945 εκδόσεις EUROBOOKS,σελίς 121, ΑΡΜΑΤΑΓΩΓΟ.
Στην σελίδα μου http://www.grafasdiving.gr/nauagia2.php?lang=gr&id=50 το αναφέρω σαν βρετανικό Αρματαγωγό.

Είναι λάθος να επιμένεις ότι αυτό το ναυάγιο είναι αρματαγωγό. Το εξήγησα και το ξαναγράφω μήπως και γίνω καλύτερα κατανοητός.
Τα αποβατικά (
Landing Craft Tank = LCT ή TLC αρχικά για τους Εγγλέζους) είναι συγκεκριμένος τύπος σκάφους και δεν αλλάζει όνομα όσο βαθιά και να πάει. Τα δε αρματαγωγά (LST = Landing Ship Tank) είναι άλλος τύπος σκάφους και επίσης δεν μπορούμε να τα βαφτίσουμε αλλιώς. Το Α-16 και όλα τα αδελφά του ήταν τύπου LCT (Landing Craft Tank Mark1) δηλαδή αποβατικά.
Αν δεν με πιστεύεις άνοιξε το βιβλίο «Τα πλοία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού 1829 –1999» του Αντιναυάρχου Π.Ν. Κ. Παϊζη-Παραδέλη ( Εκδόσεις Αστραία, Ναυτικόν Μουσείον της Ελλάδος) και θα δεις ότι τα LCT αναφέρονται ως ΑΠΟΒΑΤΙΚΑ, τα δε LST
ως ΑΡΜΑΤΑΓΩΓΑ.
Η μετάφραση του βιβλίου «Kampf um die Ägäis» απέδωσε λάθος τον τύπο του σκάφους. Λυπηρό μεν, πραγματικό δε.

Παράθεση:
Όλα τα πλοία αυτού του τύπου που κατασκευάστηκαν τότε μπορούν να ονομαστούν και αποβατικά διότι μπορούσαν να πάρουν μέρος σε απόβαση.
Ο μπαγλαμάς είναι όργανο, το τρομπόνι είναι όργανο. Και τα δυο μπορούν να παίξουν μουσική. Άρα τον μπαγλαμά τον λέμε και τρομπόνι… Δεν συνεχίζω παραπέρα. Νομίζω ότι σε αδικεί αυτή η τοποθέτηση σου.

Παράθεση:

Αναφέρεις με υπαινιγμό και έχεις όλο το δικαίωμα, ότι το ναυάγιο ίσως να μην είναι εκεί που λέμε ότι είναι.
Εγώ δεν έκανα κανένα υπαινιγμό και ούτε έγραψα κάτι τέτοιο. Έγραψα με σαφήνεια ότι το ναυάγιο που περιγράψατε δεν είναι αυτό που κατανομάστηκε. Δηλαδή δεν είναι το LCT-15 (A-15) ή LCT-19 (A-19) όπως γράφτηκε στην ιστοσελίδα σου, αλλά το LCT-16 (A-16). Το εξήγησα το γιατί με τεκμηριωμένες πηγές.

Να δεχτώ το σκεπτικό του Δημήτρη ότι θα μπορούσε να είναι το LCT-1 (A-1) για το οποίο δεν είναι καταγεγραμμένο (σε γνωστές μου πηγές) το τι απέγινε. Μάλλον απίθανο να βυθίστηκε στην ίδια περιοχή με το LCT-16 (A-16) αλλά όχι και αδύνατο οπότε το κρατάμε ως πιθανότητα. Προσωπικά θεωρώ πως είναι το LCT-16 (A-16) , όπως εξάλλου και η βάση δεδομένων www.schiffswrackliste.de για να απαντήσω στην ερώτηση σου Δημήτρη.

Όμως το ναυάγιο δεν είναι όπως γράφτηκε ένα από τα το LCT-15 ή LCT-19. Επίσης δεν είναι αρματαγωγό!

Παράθεση:
Το εν λόγω ναυάγιο το έχω κολυμπήσει και βιντεοσκοπήσει από άκρη σε άκρη και είναι περίπου 40-45μ μήκος. Άρα το κατά πολύ μικρότερο όπως έγραψες αποβατικό,στην αρχή του κειμένου σου πάλι δεν ισχύει.
Έγραψα ότι το ναυάγιο που καταδυθήκατε ΔΕΝ είναι αρματαγωγό αλλά ένα κατά πολύ μικρότερο (του αρματαγωγού) αποβατικό. Τα αποβατικά τύπου Mk1 είχαν μήκος 46 μέτρα ενώ τα αρματαγωγά Mk1 είχαν μήκος 120 μέτρα. Επομένως αυτό που έγραψα ισχύει πλήρως και με επιβεβαιώνουν τα γραφόμενα σου!

Παράθεση:
Δεύτερον, σε ποιον να γίνει μνεία; σε κάποιον explorer;
Ναι δεν βλέπω τον λόγο να μη αναφερθεί έτσι και μάλιστα με την προσθήκη «στο scubadive.gr».

Παράθεση:
Οι περισσότεροι όπως βλέπεις γράφουν με τα ονόματά τους. Εσύ ποιος είσαι; Μην περιμένεις λοιπόν καμιά μνεία από εμένα στην σελίδα μου με ψευδώνυμα και μάσκες.
To πως γράφει ο καθένας είναι δικαίωμα του και δεν μπορείς να το καθορίσεις εσύ. Το χαρακτηρισμό «μάσκες» τον αποδίδεις σε όλους όσους γράφουν με ψευδώνυμο στο εν λόγω φόρουμ ή μόνο σε όσων τα γραφόμενα σε ενοχλούν; Γιατί τέτοια αντίδραση μόνο ενόχληση προδίδει. Κρίμα γιατί έτσι υποβαθμίζεται η καταδυτική σας δουλειά για την οποία ασφαλώς αξίζουν συγχαρητήρια.
Απάντηση με παράθεση

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 04:40.