Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'  

Επιστροφή   Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' > Τεχνική Κατάδυση > Αποσυμπίεση
Εγγραφή Forum Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο

Η λέξη ταμπού. Ο κόσμος το 'χει τούμπανο...

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 16-06-08, 13:18
Το avatar του χρήστη Thanos
Thanos Thanos is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Απάντηση: Αποσυμπίεση όταν οι συνθήκες αλλάζουν

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Dimitris Galon Εμφάνιση μηνυμάτων

1. Η απάντηση μου (ποστ #6), η οποία είναι απολύτως προσωπική, δόθηκε στο ερώτημα του Θάνου
Το οποίο εμπεριέχεται στο πρώτο ποστ του Thread

2. Στο ερώτημα του
GKAM Απάντησα εκφέροντας την προσωπική μου γνώμη (ποστ #17), παραθέτοντας τον τρόπο που εγώ κατάλαβα το Ratio Deco, σύμφωνα με τις οδηγίες του „εφευρέτη“ του Andrew Georgitsis. Στην συνέχεια διαπίστωσα ότι στους υπολογισμούς μου υπήρξε λάθος, το οποίο διόρθωσα με καινούργιο ποστ (#23). Ευθέως και χωρίς „τσιριτζάντζουλες“.
Δημήτρη αυτός ήταν και ο σκοπός του thread... να πούμε την γνώμη μας και να ανταλλάξουμε απόψεις... σίγουρα θα υπάρχουν διαφορετικές τακτικές και φιλοσοφίες, αλλά αυτό είναι και το μαγικό των forum. Εαν δεν υπήρχαν διαφορετικές απόψεις δεν θα υπήρχε λόγος ύπαρξής τους. Σαν συλλογος πιστεύω έχουμε δείξει ότι είμαστε ανοιχτοί στην γνώση και στην ανταλλαγή αποψεων και πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά αξιόλογα άτομα τα οποία μπορούν να συνεισφέρουν με τις γνώσεις τους.

Προσωπικά πιστεύω ότι μόνο μέσα απο τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων μπορούμε να κερδίσουμε. Το να βγαίνουμε και να λέμε είσαι λάθος μόνο και μόνο για να πούμε ότι κάποιος είναι λάθος, προσωπικά το βλέπω τουλάχιστον άστοχο. Ας σκεφτούμε ότι υπάρχουν άτομα που πχ δεν είχαν ακούσει για το Ratio Deco. Σίγουρα κανένας δεν πρόκειται να πάει να βουτήξει στα 65μ για 25 λεπτα διαβάζοντας μόνο το ποστ του Δημήτρη.

Απο την στιγμη όμως που υπάρχει ένα κείμενο το οποίο μπορείς να διαβάσεις ακόματα και στην σελίδα του "συγγραφέα" (www.breakthroughdiving.com), μεγάλα παιδιά είμαστε και πράτουμε ανάλογα. Όπως πολύ σωστά επισήμανες είναι set of rules ... κανόνες που προέκυψαν απο την παρατήρηση και την εμπειρία αρκετών ετών. Πιστεύω, ο καθένας που κάνει πολλές βουτιές πχ στα 60μ και έχει τρέξει 20-30 φορές το πλάνο του στο V-Planner ή κάποιο άλλο Dive Software έχει βγάλει κάποιους τέτοιους κανόνες που ακολουθεί.
Παλιά 16-06-08, 14:07
Το avatar του χρήστη Σώτος Χριστοδούλου
Σώτος Χριστοδούλου Σώτος Χριστοδούλου is offline

Περιοχή: Κύπρος

Δημήτρη όσο μπαινουν νέα κομμάτια στο παζλ η εικόνα γίνεται ολοένα και πιο καθαρή. Θα ήθελα να διαφοροποιήσω δύο πράγματα. Το ένα είναι η καθαρά εκπαιδευτική άποψη της GUE που αν την δει κανείς χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις θα καταλήξει μάλλον στο συμπέρασμα ότι πρόκειτε για κάτι πολύ καλό γενικά ίσως καλύτερο από αρκετά άλλα συστήματα εκπαίδευσης. Προσωπικά δεν έχω άποψη αλλά αίσθηση για αυτό που γράφω πιό πάνω.

Το άλλο είναι το ήθος! Από ηθικής πλευράς λοιπόν έρχεται και η διαφωνία μου με το όλο σύστημα διότι οι ανθρώποι που το εκπροσωπόύν δεν με έχουν πείσει για τιςπροθέσεις τους και η όποια προσφορά τους έρχεται σε αντίθεση με την ανατολική κουλτούρα μου. Μιλάμε για έναν άνθρωπο από τους πρωτεργάτες της GUE ο οποίος άρχισε με το γνωστό "Do it right or don't do it at all!" Αφού έριξε λοιπόν τον πρώτο λίθο, συνέχισε χρησιμοποιώντας αυτόν το μη κερδοσκοπικό οργανισμό GUE - όπως λές - επωφελούμενος στο έπακρο τα δεδομένα για δικό του κέρδος. Όταν αυτό άρχισε να απειλείται δεν δίστασε να αποπέμψει και βασικούς του συνεργάτες που μάλιστα μέχρι τότε είχαν προσφέρει σημαντικά στοιχεία στο όλο οικοδόμημα. Χαίρομαι που η αλήθεια έχει πολλές όψεις και πώς τελικά δεν έχω και άδικο στις επιλογές μου.

Και κάτι άλλο! Η διπλωματική μου εργασία για το πτυχίο φαρμακευτικής ήταν στα ανδρογόνα - αναβολικά στεροειδή. Τότε έκανα και πολλή γυμναστική (περί τις 6 ώρες την ημέρα) και είχα άμεσο ενδιαφέρον. Ξέρω αρκετά πράγματα για τον τρόπο επίδρασης των ουσιών αυτών στην ψυχοσύνθεση αλλά και την συμπεριφορά του ατόμου. Αλλά αυτό είναι εντελώς άσχετο με το θέμα μας...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-06-08, 14:18
Το avatar του χρήστη GKAM
GKAM GKAM is offline

Περιοχή: Munich

Παλιά 16-06-08, 14:25

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-06-08, 15:43
Το avatar του χρήστη DimitrisK
DimitrisK DimitrisK is offline

Περιοχή: Θεσσαλονίκη

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Σώτος Χριστοδούλου Εμφάνιση μηνυμάτων
Και κάτι άλλο! Η διπλωματική μου εργασία για το πτυχίο φαρμακευτικής ήταν στα ανδρογόνα - αναβολικά στεροειδή. Τότε έκανα και πολλή γυμναστική (περί τις 6 ώρες την ημέρα) και είχα άμεσο ενδιαφέρον. Ξέρω αρκετά πράγματα για τον τρόπο επίδρασης των ουσιών αυτών στην ψυχοσύνθεση αλλά και την συμπεριφορά του ατόμου. Αλλά αυτό είναι εντελώς άσχετο με το θέμα μας...
Θα πήρε τίποτε μεξικάνικες "μαιμούδες" γατί δεν κατάφερε και πολλά (Irvine) τουλάχιστον σωματικώς.
Έτσι έπρεπε να είναι:

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DimitrisK : 16-06-08 στις 15:56.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-06-08, 17:00

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο DimitrisK Εμφάνιση μηνυμάτων
Θα πήρε τίποτε μεξικάνικες "μαιμούδες" γατί δεν κατάφερε και πολλά (Irvine) τουλάχιστον σωματικώς.

χμμμμ...
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 06:03.