![]() |
|
Ας μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, για ακόμη πιο απολαυστικές βουτιές... |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
Απάντηση: Κατάδυσεις σε βάραθρα
Παράθεση:
Palt = Po * EXP(-alt/8000). alt υψόμετρο σε μέτρα (θετικό για πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας αρνητικό για βάραθρα) Po Η βαρομετρική πίεση στην επιφάνεια της θάλασσας = περίπου 1013 mbar Για να τονδοκιμάσουμε στα υψόμετρα που αναφέρεις να δω αν είμαι σύμφωνος με τους υπολογισμούς σου... P στα -800m = 1013 mbar * EXP(800/8000) = 1120 mbar Άλλο ένα παράδειγμα: Για υψόμετρο 2500 m P2500m = 741 mbar (Ο δικός σου τύπος βγάζει 718 mbar δηλαδή περίπου συμφωνούμε). ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Νομίζω ο τύπος με την εκθετική μορφή είναι πιο σωστός. Ο τύπος με την μεταβολή κατά 1 mbar ανά 8,5 μέτρα είναι κατά προσέγγιση σωστός. Μαθηματικά η μεταβολή της πυκνότητας του αέρα δεν είναι γραμμική συνάρτηση του υψομέτρου. |
|
||||
|
||||
Σωστό, ο απλουστευμένος τύπος χρησιμοποιείται στην αεροπορία για να γίνονται οι υπολογισμοί στο cockpit. Καταλαβαίνεις.
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
Και μια γραφική αναπαράσταση της μεταβολής βαρομετρικής πίεσης με το υψόμετρο (αυτοκατασκευή) όπου φαίνεται η εκθετική μορφή.
βαρομετρική πίεση.jpg |
|
||||
|
||||
Βρήκα ένα άρθρο με τίτλο DIY Deco το οποίο ταιριάζει και στην περίπτωση. Θα το βάλω εδώ μόνο αν μου υποσχεθείτε ότι θα είστε καλά παιδιά και ΔΕΝ θα το κάνετε!
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Ρίχτο αδελφέ! ![]() |
![]() |
|
|